andariel 19.08.2014 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Kocham kamulce!!!!! Ale tu nie ma. Zastanawiam sie co z kupnem tej gliny. Czy mi przywioza, bo nie mam samochodu... mysle tez o tym, ze powinnam kupic drewno na zime do kominka, bo potem moze byc klopot... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 19.08.2014 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Kocham kamulce!!!!! Ale tu nie ma. Zastanawiam sie co z kupnem tej gliny. Czy mi przywioza, bo nie mam samochodu... mysle tez o tym, ze powinnam kupic drewno na zime do kominka, bo potem moze byc klopot... o kurde, o tym nie pomyślałam:sick: Muszę się rozejrzeć, bo nie będzie jak przetestować kominka. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 19.08.2014 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Dzieki! A dzis byl ten pierwszy raz!!! ...ze tak zapytam ile taka przyjemność po Waszej stronie miasta ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 19.08.2014 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Podobno ceny sa wszedzie takie same i zawsze biora 2 stowy. Pytalam kolezanke z Gory Kalwarii i u niej tak samo. to u mnie cena promocyjna 175 zł zatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 19.08.2014 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Laaal! Daj namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 19.08.2014 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Laaal! Daj namiary dojazd może być nie opłacalny Ogólnie to szambo to zdzierstwo i niewygoda ale tez mam i czekam strasznie na kanalizę, kiedyś ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 19.08.2014 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Wiem. Nie ma wyjscia. U Ciebie przynajmniej jest nadzieja. Ciekawe ile podlaczenie do sieci bedzie kosztowalo. Podobno do wodociagu to ok 4,5 tys. Slyszalam, ze kanalizacja moze i 10k wiec mnie by chyba nie bylo stac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 19.08.2014 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Wiem. Nie ma wyjscia. U Ciebie przynajmniej jest nadzieja. Ciekawe ile podlaczenie do sieci bedzie kosztowalo. Podobno do wodociagu to ok 4,5 tys. Slyszalam, ze kanalizacja moze i 10k wiec mnie by chyba nie bylo stac. Nadzieja jest , plany są Zobaczymy, u nas ma nie byc bardzo dużo bo miasto jakoś tam partycypuje kasą z UE czy coś. Ale bardzo bym chciała zeby bylo bo przy szybkim liczeniu przy cenach wody u mnie wyszło mi ze jakies 1000-1200 zł wiecej mnie kosztuje szambo + woda niż woda+ kanaliza a to już jest sporo rocznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.08.2014 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 (edytowane) Aga, my kupujemy od leśników z Chojnowa. Wychodzi dużo taniej. Problem, że trzeba było kupić piłę (elektryczna nam wystarcza), bo przywożą całe pnie o średnicy do 30 cm i długości 100-120 cm. Przyjeżdżają i zdejmują z samochodu, a my już musimy sobie dalej poradzić.W pobliskim tartaku pod Górą Kalwarią można było rok temu też kupić po 180, już połupane na szczapy.Przeszukaj Allegro, w zeszłym sezonie widziałam nawet po 165 z Twojej strony Wisły. Pamiętaj, żeby kupować tzw. układane. Są też różnice jeśli chodzi o gatunki drewna. Np. grabina to świetne drewno nawet jeśli niedosuszone. Edytowane 19 Sierpnia 2014 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.08.2014 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 (edytowane) dojazd może być nie opłacalny Ogólnie to szambo to zdzierstwo i niewygoda ale tez mam i czekam strasznie na kanalizę, kiedyś ma być Ivy, a przydomowa oczyszczalnia? Nie możecie mieć? My mamy i to jest podwójna korzyść. Płacimy tylko za pobór wody, bo nie odprowadzamy, a z 3-ciego zbiornika-osadnika można już podlewać bezzapachowo ogród. Aaaaaaa..... i najważniejsze szambonurek pojawia się tylko raz na 2-3 lata za 200 zł i wyciąga wsio do imentu z 3-ch zbiorników. Takie konieczne-nie konieczne czyszczenie. Edytowane 19 Sierpnia 2014 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 19.08.2014 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Twój wątek pędzi tak szybko, że nie sposób nadgonić kilku dni nieobecności . Najważniejsze, że widzę postępy . Grafika super! Gratuluję pięknej ceramiki w łazienkach Na czym w końcu stanęło z dolną, bo się pogubiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.08.2014 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Wodociag jet w planach. Kanalizacji nie ma. Nowoczesny kraj... a trawniczek sasiadow. U nas dzikosc i chaszcze ))) [ATTACH=CONFIG]275666[/ATTACH] Zanim zabierzesz się za ogródek musisz odchwaścić. Nie ma sensu nawozić ziemi na to chwastowisko, bo ja dostanie jeść ze świeżej ziemi, to dopiero się rozhula. Niektóre chwasty przysypane nawet 70 cm warstwą wylazły u mnie na wierzch Kup czarną folię budowlaną jak najszybciej. Przykryj całość ogródka. Przywal czymś po brzegach, żeby się nie unosiła i daj słońcu odwalić robotę z odchwaszczaniem. Wszystko pod tą folią się ugotuje, nawet nasiona. To najtańszy i najskuteczniejszy, najmniej pracochłonny i najbardziej eko sposób. Kocham kamulce!!!!! Ale tu nie ma. Zastanawiam sie co z kupnem tej gliny. Czy mi przywioza, bo nie mam samochodu... mysle tez o tym, ze powinnam kupic drewno na zime do kominka, bo potem moze byc klopot... Już pisałam o drewnie. Ziemię i inne też znajdziesz na allegro. Najczęściej dowóz jest w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 19.08.2014 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Ivy, a przydomowa oczyszczalnia? Nie możecie mieć? My mamy i to jest podwójna korzyść. Płacimy tylko za pobór wody, bo nie odprowadzamy, a z 3-ciego zbiornika-osadnika można już podlewać bezzapachowo ogród. Aaaaaaa..... i najważniejsze szambonurek pojawia się tylko raz na 2-3 lata za 200 zł i wyciąga wsio do imentu z 3-ch zbiorników. Takie konieczne-nie konieczne czyszczenie. Po pierwsze deweloper zapewnił nam szambo w cenie wiec zostaliśmy przy tym pomyśle po drugie ma być kanaliza ...moż ejuż nawet nie dlugo jak na takie przedsięwzięcia 2015-2016 po trzecie mamy glinę i wiem ze nie wszystkie rozwiązania z oczyszczalniami mogły byc u nas zastosowane bo nie było by gdzie rozsączyć czyli płacę za wywóz G. i czekam na kanalizę ...oby jak najszybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.08.2014 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Po pierwsze deweloper zapewnił nam szambo w cenie wiec zostaliśmy przy tym pomyśle po drugie ma być kanaliza ...moż ejuż nawet nie dlugo jak na takie przedsięwzięcia 2015-2016 po trzecie mamy glinę i wiem ze nie wszystkie rozwiązania z oczyszczalniami mogły byc u nas zastosowane bo nie było by gdzie rozsączyć czyli płacę za wywóz G. i czekam na kanalizę ...oby jak najszybciej No, tak, to w tej sytuacji nawet nie dostaniesz pozwolenia A za pozbywanie się g... będziesz nadal płacić, bo za wodę, gdy jest kanalizacja, płaci się podwójnie = za odebraną i za wylaną. Jeszcze gorzej jest cenowo, gdy jest przyłącze ciepłej miejskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eedytaa 19.08.2014 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Witam, przepraszam, że się wtrącam, ale przyszłam z radą, żeby się ciągle dopytywać z tą kanalizacją i wodociągiem jeśli chodzi o koszty. Moja mama (z Góry Kalwarii ) zapłaciła 2000zł panom, którzy robili kanalizację w ulicy, żeby zrobili w podwórku przyłącze, a za dwa m-ce, jak skończyli robić w ulicy, okazało się, że wszyscy mieszkańcy mają przyłącza za darmo, bo UE dała na to kasę, ale nikt już mamie nie zwróci, bo panowie nie dali pokwitowania. P.S. Gratuluję wykańczania osobiście całego domu, niedługo i ja będę mieszkać na betonie w takim bliźniaku Pozdrawiam Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 19.08.2014 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 No, tak, to w tej sytuacji nawet nie dostaniesz pozwolenia A za pozbywanie się g... będziesz nadal płacić, bo za wodę, gdy jest kanalizacja, płaci się podwójnie = za odebraną i za wylaną. Jeszcze gorzej jest cenowo, gdy jest przyłącze ciepłej miejskiej. domek tez byl juz z pozwoleniem na budowe z szambem wiem ze najtaniej wyszła by w całościowym rozrachunku oczyszczalnia ale nie ma takiej molziwości Szczęsliwie u nas cena nie jest taka kosmiczna i wychodzi i tak taniej niż woda+ szambo i nie musze sie martwic ze to juz trzeba kogoś wołać do wywozu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eedytaa 19.08.2014 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 To chociaż jak będą robić kanalizację w ulicy, to nie daj się namówić panom robotnikom, że oni zrobią taniej niż gmina:D można wtedy podjechać do gminy albo zadzwonić i sie zapytac czy wiadomo ile takie przyłącze skoro juz beda robić w ulicy:) Na muratorze siedze już jako podglądacz od 3 lat, bo wtedy mielismy kupic segment, ale nie wyszło, a teraz czekam aż bank wyliczy mi rate i przeleje kasę, to dostanę klucze. Na razie, to podczytuję Twój wątek od pierwszego dnia i się inspiruję. Niestety nie mamy takiej wyobraźni jak Wy i nie wiem jak będzie wyglądał ten dom. Jak już będzie co pokazywać, to pokaże:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 19.08.2014 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Alez ja nadal nie wiem jak to wszystko wyjdzie i to w sumie tez jest przygoda i dodatkowa atrakcja ))) ale rozumiem, ze lata oczekiwac wlasciwie juz sie koncza teraz zaczyna sie Wasza przygoda To zakladaj watek. Bardzo zaluje, ze nie zalozylam wczesniej. W wielu sprawach uzyskalabym pomoc i wsparcie na starcie. Gdy np musielismy decydowac czy chcemy ofrzewanie podlogowe, grzejniki w podlodze , malowant beton... Mysle, ze dzis moglabym miec moja podloge marzen a tak moge sie tylko pocieszac, ze byly to najlepsze decyzje i nie gdybac, ze byloby lepiej. Tzn staram sie noe myslec. Tak wyszlo i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majolie 19.08.2014 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 A ja bardzo się cieszę, że założyłam dzięki Tobie Andzia wątek teraz, chyba w najbardziej odpowiednim momencie. Mam już jakieś tam pomysły, inspiracje, ale potrzebuję po prostu kopniaka do dalszych działań i porad dotyczących wyborów. Na razie fajnie to idzie Pestka, po prostu Cię uwielbiam za ten pomysł z folią budowlaną. Może wreszcie nasze chaszcze uda się okiełznać, bo już nie mam sumienia męża prosić żeby znowu wyciął (a rosną te chwaściska jakby oszalały, dopiero co wycinaliśmy i znowu prawie po pas). Najpierw może zrobię próbę na jakiejś mniejszej powierzchni, zobaczę co i jak i wtedy, jak będzie dobrze - to po całości polecimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 19.08.2014 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Ale wyciąć to i tak chyba trzeba. Nie bardzo widzę układanie foli na chaszczach po pas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts