Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No właśnie ja też dziś mojemu podsunęłam pomysł z folią. Mamy od groma chwastów. Tam gdzie ja Przygotowałam ziemię jest nieźle ale część nie zdążyłam i teściu ziemią przykrył to masakra. Jeszcze trawa nie wyrosła a już wylazły spod cienkiej warstwy ziemi. W reszcie ogrodu jeszcze nie zasypanej nową ziemią pryskaliśmy randapem ale nie bardzo widzę efekty więc trzeba szukać nowych sposobów.

Masz rację, że łatwiej coś wymyślić jak ktos podsunie pomysl i dużo rzeczy zrobić lepiej, ale u nas już są wylewki, rury od gazu wyprowadzone w ścianach na zwykle grzejniki, gładzie gipsowe mam nawet poprowadzone, także nawet szkoda mi zmieniac ustawienie oświetlenia, żeby za duzo nie kuć w ścianach, to samoz łazienka na górze, chciałabym i prysznic i wanne, bo na dole jest sam kibelek, ale raczej za dużo trzeba bedzie kuć, zeby przenieść rury na drugą ścianę, a to tez kosztuje. Z wykańczaniem i tak czekamy aż sie mieszkanie nasze sprzeda, bo kredyt a raczej jego pochodne, pochłonęły całe nasze oszczędności i pozyczki u rodziców:D

Masz rację, że łatwiej coś wymyślić jak ktos podsunie pomysl i dużo rzeczy zrobić lepiej, ale u nas już są wylewki, rury od gazu wyprowadzone w ścianach na zwykle grzejniki, gładzie gipsowe mam nawet poprowadzone, także nawet szkoda mi zmieniac ustawienie oświetlenia, żeby za duzo nie kuć w ścianach, to samoz łazienka na górze, chciałabym i prysznic i wanne, bo na dole jest sam kibelek, ale raczej za dużo trzeba bedzie kuć, zeby przenieść rury na drugą ścianę, a to tez kosztuje. Z wykańczaniem i tak czekamy aż sie mieszkanie nasze sprzeda, bo kredyt a raczej jego pochodne, pochłonęły całe nasze oszczędności i pozyczki u rodziców:D

Mu już mieszkamy a końca remontu nie widać :D Musieliśmy się przeprowadzić, bo się znalazł chętny wynająć od nas mieszkanie więc skorzystaliśmy z okazji :)

Witam się,

Podczytuję i przyszłam się przywitać.

U mnie gliny dostatek - pod Piasecznem jak chcesz zapraszam. Swoją drogą dużo bym dała za piasek ( szczególnie po tych deszczach).... mam małe piękne jeziorko na środku podwórka.

Witaj :)

Żeby to się tak dało, to od ręki byśmy się powymieniały glebą pół na pół ;p

Już masz SSO :) a w tym tygodniu to już chyba będzie zamknięty ;p Jak to jest budować sobie dom? Pewnie boskie uczucie...

U mnie gliny dostatek - pod Piasecznem jak chcesz zapraszam. Swoją drogą dużo bym dała za piasek ( szczególnie po tych deszczach).... mam małe piękne jeziorko na środku podwórka.

o a gdzie ta glina pod Piasecznem, bo my tez pod Piaseczno sie wyprowadzamy i nawet nie wiem jaka tam ziemia jest, bo juz trawa posiana :D

Mu już mieszkamy a końca remontu nie widać :D Musieliśmy się przeprowadzić, bo się znalazł chętny wynająć od nas mieszkanie więc skorzystaliśmy z okazji :)

jakby u mnie się trafił klient, to od razu się wynoszę do małego pokoiku u tesciów:D a jak dostanę klucze, to na betonie postawię nasze łóżka i będzie super, już kupiliśmy wc kompakt jako pierwszy i najważniejszy mebel w domu :D

Witaj :)

Żeby to się tak dało, to od ręki byśmy się powymieniały glebą pół na pół ;p

Już masz SSO :) a w tym tygodniu to już chyba będzie zamknięty ;p Jak to jest budować sobie dom? Pewnie boskie uczucie...

no boskie było na początku - teraz mi trudno ogarnąć czasem. Mój mąż zmienił pracę dojeżdża codziennie kilkadziesiąt kilometrów więc z budową zostałam sama i na dodatek bez samochodu. Do tej pory nie potrzebowaliśmy dwóch, bo ja do pracy mam 10 minut od obecnego mieszkania, a teraz ciągle muszę coś konsultować na budowie i bez auto to mocno skomplikowane jest. Kupiliśmy już autko dla mnie, ale będzie dopiero pod koniec września :(:(

Jutro montują mi okna, drzwi i bramę za miesiąc, a jednocześnie robi się dach - masakra jakaś.... Muszę się wziąć do projektowania poszczególnych pomieszczeń, ale nie mam siły ( a muszę bo muszę zaraz zacząć robić elektrykę).

Aga, diabeł ogonem nakrył :( Przeszukałam Historię tydzień wstecz i klops. Po prostu nie pamiętam jak to się nazywało. Pamiętam zdjęcia pokazujące 3 typy oświetlenia. W suficie wykonano coś co wyglądało jak u Julianny w korytarzu na piętrze. Całość do złudzenia przypominała zagłębione w stropie okno dachowe. Światło było kierunkowe, jakby w samo południe słońce rzucało ostre plamy na podłogę.

Szukam. Jak znajdę to wkleję.

W LM mają panele do montażu w suficie, ale to nie to.

Znalazłam taką stronę http://www.ancasystem.pl/strony/produkty/ ale w poro∑naniu z tamtym, to wygląda nienaturalnie i tandetnie.

Aga, diabeł ogonem nakrył :( Przeszukałam Historię tydzień wstecz i klops. Po prostu nie pamiętam jak to się nazywało.

Kochana, dziękuję, może jeszcze znajdziesz. Za chwilkę zacznę też szukać po typie oświetlenia, który podałaś. Znajdziemy ich!

http://www.benchmark.pl/aktualnosci/led-nanoczasteczki-swiatlo-dzienne-imitacja.html

Tu info o takim typie oświetlenia, ale piszą, że to nowe odkrycie. Nie jestem pewna, czy to to samo. Zdjęcia są podobne.

:)

JEST nie ma to jak Design Milk

http://design-milk.com/coelux-led-skylight-simulates-sunlight/?utm_source=Design+Milk+Newsletter&utm_campaign=0de903b83d-RSS_EMAIL_CAMPAIGN&utm_medium=email&utm_term=0_1033d478fd-0de903b83d-23199809

Nazywa się to Coelux

Strona jest, ale póki co jeszcze nie polska. Tyle tego oglądałam, że kompletnie pomieszałam. Tylko facebook jest polski.

https://www.facebook.com/coelux

http://www.coelux.com/

Zrobiłabym wywiad. Możesz zaprojektować gdzie i jak ma być, a potem poczekać na kasę.

Odkąd mam okna w łazienkach (w jednej ścienne, w drugiej dachowe) nie umiem sobie wyobrazić, że mogłoby być inaczej.

Zapomniałam ci nakopać do tyłka (tak słownie bo za daleko mieszkasz i nie sięgnę inaczej :p) za pisanie głupot u Majolie. Masz głowę pełną pomysłów i sporo odwagi a twoje wnętrza brzydkie nie będą a nudne w żadnym bądź razie. Jakoś nie zauważyłam by ktoś brał pod wątpliwość twoje wybory a dziewczyny tu raczej walą co myślą.

Widzisz ja żałuję 95% swoich wyborów zakupowych i nie tylko. Do tego gustu nie mam za grosz, wyczucia koloru także, nie mam pojęcia co do siebie pasuje. To ja powinnam zamknąć swój wątek. Chociaż może lepiej nie:P Mam nadzieję że z pomocą właśnie jakoś wybrnę z tego zamieszania, bo sama nie dam rady. Na pewno jednak bardzo się zastanowię zanim pokażę gotowe wnętrze, bo ja dość delikatna jestem jeśli chodzi o krytykę i jak wyjdzie be :( to nie będę miała ochoty tego usłyszeć od innych :p wystarczy że będę to codziennie oglądać.

A jak Majolie nie spodoba się obraz to ja chętnie przygarnę :p