pestka56 22.09.2014 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 (edytowane) Aga a jak odliczysz ocieplenie dachu które zajmie pewnie jakieś 20-30 cm w zależności jak będziecie grubo robić + konstrukcja na regipsy jeśli ma to być pokój użytkowy to zobacz ile wtedy bedzie miejsca na górze My używaliśmy do ocieplania wełny Isover Super Mata - wg wykonawców którzy u nas robili i mojego rozeznania odpowiedni stosunek jakości do ceny, wełna nie pyli sie i nie ugniata oraz mam stosunkowo niezły parametr. U nas wełna leży na 30 cm, potem żółta folia i deskowanie. Razem grubość 33 cm. Wełna kładziona raz między krokwiami (17 cm) jako wypełnienie przestrzeni. Potem listwy poprzeczne nabite na krokwie i między nimi wełna. Trzymają listwy pionowe (wzdłuż krokwi). Na to folia żóta i deskowanie poprzeczne do krokwi. Deski przybijane są do tych listew, które trzymają wełnę. Edytowane 22 Września 2014 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 22.09.2014 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 ja rozumiem chęć zrobienia t wygodnych schodów na górę - sama u siebie mam wielki strych i miał być właśnie wyłaz dachowy tylko, ale się uparłam, tupnęłam nogą i mam wylane schody betonowe - nawet dla samego strychu i graciarni komfort SCHODZENIA na dół musiałam mieć by się nie zabić a teraz dzięki temu że schody są można górę będzie dodatkowo wykorzystać na jakieś pokoje itp więc jeśli tylko jest miejsce to popieram Aga chęć zrobienia tego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 22.09.2014 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 U nas wełna leży na 30 cm, potem żółta folia i deskowanie. Razem grubość 31,5 cm. i nie jest bardzo gorąco? moja kumpela strasznie to odradza bo u nich tragedia wyszła na piętrze tak jest duszno i gorąco - mówi że to przez tę folię bo dali jakąś tanią a nie tą czarną przepuszczalną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 22.09.2014 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 i nie jest bardzo gorąco? moja kumpela strasznie to odradza bo u nich tragedia wyszła na piętrze tak jest duszno i gorąco - mówi że to przez tę folię bo dali jakąś tanią a nie tą czarną przepuszczalną? ja u siebie mam jakąś folię paraizolacyjną srebrną- aluminiową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.09.2014 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 (edytowane) Ależ ona jest przepuszczalna Wcale nie jest gorąco. W pracowni na poddaszu tylko raz tego lata użyliśmy klimatyzatora. To małe pomieszczenie z jednym oknem dachowym. W tę czarną folię to ja nie wierzę. Ale jest taka z warstwą folii aluminiowej. Można wtedy kłaść cieńszą warstwę wełny. Poszukam linka Edytowane 22 Września 2014 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.09.2014 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 (edytowane) Mam To się nazywa paroszczelny ekran odbijający promieniowanie podczerwone. http://folnet.pl/grupa/folie-paroizolacyjne/paroizolacje-termoizolacyjne To może być znakomite wyjście u Agi, bo oszczędza wysokość pomieszczenia. Pod linkiem są dane techniczne i ceny. Zalecają położenie warstwy wełny między krokwiami, a od wewnętrznej np. folterm duo http://folnet.pl/towar/folterm-duo Edytowane 22 Września 2014 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 22.09.2014 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 najlepsze - jeśli chodzi o oszczędność miejsca - byłoby ocieplenie pianką, bo to może być połowę cieńsze a o takich samych właściwościach cieplnych... dałaby tylko na równo z krokwiami i ma już mega ocieplenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 22.09.2014 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 najlepsze - jeśli chodzi o oszczędność miejsca - byłoby ocieplenie pianką, bo to może być połowę cieńsze a o takich samych właściwościach cieplnych... dałaby tylko na równo z krokwiami i ma już mega ocieplenie Tylko raczej jest to droższa opcja.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 22.09.2014 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 no pewnie tak - nie znam się na tych cenach i nie wiem ile drożej - może niedużo? Ty się znasz choć tutaj wiadomo trzeba zapłacić za materiał i za robociznę, bo samemu to się nie zrobi - kładąc wełnę mogą zrobić sami to koszt jedynie materiału jednak uważam że należałoby się dowiedzieć i wycenić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.09.2014 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 I wełną i pianką trzeba wypchać między krokwiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 22.09.2014 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Dzieki dziewczyny za porady. Nie wiem co w powietrzu wisi ale znow mi sie cos nie udalo. Sie poryczalam az na przystanku. Koles od grafitti wlasnie zrezygnowal z braku czasu. Ale nie tak, ze moze za kolejny rok, nie, zupelnie. No strasznie mi przykro. Napalalam sie rok i guzik. I wiem, ze to nie produkt pierwszej potrzeby, zadnej potrzeby wlasciwie, bo zyc bez tego dam rade. Buuu pocieszcie jakos ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.09.2014 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Jak mówi nasza sąsiadka – Aga, stało się tak, bo musi się wydarzyć coś lepszego. Tak miało być, żeby pojawił się lepszy graficiarz. Będzie dobrze. Powiem ci, że to jej podejście działa. Po złym czasie przychodzi przypływ z samymi dobrymi sytuacjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 22.09.2014 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Wszystko dzieje się po coś - przypomnij sobie ile upadłych pomysłów dostało nowe, lepsze tchnienie:) Będziesz miała swoje grafitti, zobaczysz:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 22.09.2014 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Wiem. Napisałam już do ETAM Cru. Jak mierzyć, to wysoko. Najwyżej mi nie odpiszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.09.2014 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Dzielna Dziewczynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 22.09.2014 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 odpowiedzieli ale jeszcze niewiadomo. Mam chyba zbyt niski dom. Przestali sie odzywać... czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.09.2014 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 A może dach także pomalują ? To by dopiero był bajer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 23.09.2014 05:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Nie sa zainteresowani. Za niski mam dom. Trudno. Nic na sile. Mnie sie murale ogromnie podobaja ale serio nie musze miec. I to nie jest tak, ze musze koniecznie wyrozniac sie z tlumu. Nie musze. Jakbym chciala moglabym sama cos ladnego namalowac i przeniesc to na sciane. Ale w moim poczuciu jesli ktos inny to zrobi, to bedzie sztuka a ja kocham sztuke. Sama jakbym cos namalowala, to zawsze bedzie to tylko dekoracja, bo nie mam zadnej artystycznej konsekwencji i taki rysunek powstaly znienacka na dom, nawet najpiekniejszy bedzie tylko jednorazowym wykwitem bez uzasadnienia. Tak mialo byc. Koniec tematu. Kilka tysi zaoszczedzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.09.2014 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 A to wredne dosyć. Co tu ma wysokość do rzeczy? Chyba w okolicy nie ma wieżowców. Poza tym nie chodzi o reklamę. Nie pali Ci się z tym chyba. Szukaj dalej spokojnie bez napinania.Ja mogę malarsko-artystyczną rodzinę mojego J odpytać na okoliczność. Nie żeby oni sami murale robili, ale kto wie. Tyle, że oni są w Gdańsku i w Poznaniu. Ci poznańscy mogą mieć kontakty w W-wie, bo oni zasiedziali na akademnii. Nawet dziekanem jedna osoba jest. Organizują warsztaty i spotkania plenerowe. Może mają jakąś wiedzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 23.09.2014 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts