Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

hej

ale piękny ten czarny kolor, ładnie wygląda na kominku

link z szalem jest łał, może tez się skuszę na taki na zimę:) inspirujesz Kobieto

zdrówka życzę, ja jestem na antybiotyku - angina, za pierwszym razem niedoleczona, a i syn mój kaszle jak gruźlik i muszę z nim jutro do lekarza iść

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nadal jestem potwornie chora, nie mija mi :/ Nie wiem co to będzie, we wtorek muszę iść do pracy a kaszlę nadal koszmarnie... Nic nie zrobiłam z rzeczy, które planowałam, bo co wstaję, to zaraz się męczę :/

Aga, daj się jutro osłuchać lekarzowi, bo to może być zapalenie płuc :(

a z tym nie ma żartów....

mnie bardziej podobał się kominek w bieli ;)

ale wiem, że jesteś zakochana w czarnym.... :cool:

trzymam kciuki za szybki powrót do sił :hug:

zasyp cebulę cukrem.... na pewno taki syrop nie zaszkodzi

pozdrawiam cię gorąco :)

mnie też się bardziej w bieli podobał ale koncepcyjnie czern wygląda tu lepiej i tak wybrałam i tak będzie. Biel nie pasowałaby do reszty.

Słyszałyście, że zmarła Ania Przybylska? Strasznie mi żal, bo to taka piękna kobieta i fajna aktorka. Szkoda dzieciaków najbardziej i tak.

Kominek nie jest czarny i teraz to widać. Umyć trzeba. Myślę, że nie będę maskowała jego urody. Nasze wnętrza nie będą idealne, wypracowane czy harmonizujące ze sobą. Widzę, że wyjdzie raczej przypadkowo, niedoskonale i mnóstwem niedociągnięć. Ale ważne abyśmy się w nich dobrze czuli. I już jestem pewna, że nasze życie się nie zmieni, nie będziemy nagle prowadzili ożywionego życia towarzyskiego. Robimy więc tak jak było ustalone - jedynie dla siebie - bez przejmowania się. Metalowy wkład nie jest czarny i mimo, iż bardzo się to rzuca w oczy postanowiłam nic z tym nie robić. Ogólnie przez forum skupiłam się na wyglądzie za bardzo. A teraz wracam do myśli przewodniej, że nie będę się jakoś bardzo wysilać aby było jakoś. Bo to zbędny trud. Wracam do intuicji i ustalania na bieżąco - więcej radości z pracy mi to daje :) Na forum łatwo zatracić się w wymyślaniu, jest takie trochę parcie na robienie jakoś a w rezultacie i tak wszyscy robią podobnie - te same lampy, te same krzesła... :)

Mam lekkiego doła, wybaczcie :)

Hej, wstąpiłaś do mnie więc ja wstąpiłam do Ciebie :bye: Ale się tu dzieje! Od kwietnia 77 stron, nie wiem kiedy się przez nie przebiję ;)

Ale zauważyłam, że sporo robicie sami, to tak jak my. Cóż marzenie o pięknym domu jest, gorzej z pieniędzmi :rolleyes: W tej chwili właśnie mąż robi sam podbitkę dachu, ale za to jak będzie perfekcyjnie :D

Aga, to jedyne słuszne podejście. Dom ma być Wasz.

Kiedyś potwornie ścięłam się z kimś na fm, bo napisałam, że wszystkie domy są wykańczane i urządzane pod jednakowy sznurek. Patrzę na wizualizacje i zdjęcia i właściwie nie wiem w czyim domu jestem :cool: U Ciebie i jeszcze u kilku forumek, do których chętnie zaglądam, jest na szczęście inaczej.

Jak na Ciebie w tej kwestii dół tak działa, to dobrze, że go złapałaś :) :hug:Tzn, doła won, ale myślenie zostaw

mnie też coś dopadło i nie chce puścić... katar mega :( głowa boli... ehhhh

zdrowiej! nie ma nikt wśród znajomych baniek? kiedyś to w każdym domu chyba były :D a teraz jak na lekarstwo, a te stare metody leczenia najlepsze!!

ja bardzo lubiłam jak mi bańki stawiali :)

piękne masz te czernie... tak strasznie ja też chcę :)

dokładnie takie samo gniazdko blatowe chcę :) tylko ciągle zwlekam z zakupem, bo nie wiem jaki blat będzie: ciemny, jasny...

tu przy płycie będziesz gniazdko miała???

Aga mam nadzieję, że zdrowiejesz. Ja wzięłam urlop wreszcie i biegam po sklepach - dzisiaj zaliczyłam wyprawę do Janek. Byłam m.in. w Ikei i oglądałam blaty i teraz pytanie - czy Twój blat był jakoś wykończony, czy surowy? Te na ekspozycji są chyba zaolejowane i przez to mają taki intensywny kolor. Gdybym chciała olejować białym olejem, to raczej czarno, a raczej żółto to widzę :confused:.

Lampy nie w moich klimatach, to się na ten temat nie wypowiadam. A propos lamp - u mnie jeszcze daleko do tego, ale wykorzystuję urlop i chcę maksymalnie dużo w tym czasie obejrzeć-wybrać. Podobają mi się lampy Philips Ecomoods - ostatnio w pismach często pokazywane. Może wiecie, gdzie w Warszawie można byłoby obejrzeć...

Jeśli chodzi o blat, to teraz w Ikei są blaty z litego dębu i inne. Mój niestety tylko oklejony dębiną. Ale tak, olejowaliśmy, bo one chyba nie wykończone. I kupiłam polecany tu olej osmo, tu link

Bardzo polecam - blat generalnie nie zmienił koloru.

Mają trzy rodzaje olejów - kolory Bezbarwny, Naturalny i Akacja. Tu opis producenta:

Dostępne do tej pory oleje Osmo do mebli kuchennych i blatów, jak np. Top-Olej Osmo 3058 Bezbarwny, wzmacniały wyrazistość słojów i kolor drewna (tzw. efekt mokrego drewna).

Nowy Top-Olej Osmo 3068 Naturalny daje zupełnie inny efekt - skutecznie chroni drewno, ale pozostaje przy tym niewidoczny. Dzięki temu drewno zachowuje swoją naturalną, stonowana i matową barwę.

Oczywiście kupiłam kolor Naturalny.