Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

SUPER!!! Nie musi być z jednego kawałka. Ręcznie będziemy jechali. Jedyny problem to transport, czy oni byliby w stanie dowieźć?

A nie piszę tu nic z wielu powodów. Głównie dlatego, ze miałam pododawać zakupy z Westa ale tyle ich jest, że mnie przerósł temat - tzn głupie chyba takie pokazywanie co sobie kupiłam. Ale chyba głównie dlatego, że robię tyle rzeczy na raz i skupić mi się ciężko - pochłania mnie gotowanie, słuchanie muzyki, gra w wowa - syn mnie zmusił do kupienia dodatku, ech, projektowanie - naobiecywałam rzeczy i teraz projektuje loga dla kilku firm a potem będą dalsze prace... I mimo, iż czytam ciężko mi ogarnąć własny wątek. Fafulji też miałam napisać ale w sumie nie znam się jakoś za bardzo a Ty dawałaś uwagi i tez się wycofałam, że nie pomogłam a Ona na mnie liczyła. Pomagam gdy czuję, że mogę jak nie czuję, że moje uwagi coś wniosą, to się nie wybijam a potem wyrzuty sumienia mam.

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aga, sorki mała dygresja :D Proszę oto Wprost poświęcony wyborom i sikam ze śmiechu. Nareszcie coś pozytywnie dowcipnego, a nie same napuszone bzdety. Historia o podróży PiSowców do Hiszpani też przednia. Słyszałaś - wzięli kasę na podróż samochodem, polecieli tanimi liniami i jeszcze małżonki pokłóciły się ze stewardesami, bo piły własny alkohol. K A B A R E T :) Trzeba przyznać, że Kaczor fajnie skomentował.

Wybory-from-Wprost_46-2014.jpg

Tym bardziej mam zabawę, bo ostatnie 2 tygodnie tkwiłam po uszy w kampanii wyborczej burmistrza Kazimierza Dolnego :cool:

Słuchaj, nie przejmuj się. Ja mam stale ten sam problem. Piszę jak czuję i mogę. Czasem mnie przerasta ilość tego co muszę napisać. Czasem spotykam jakąś iksińską i mi się odechciewa. Ale to przecież nie o to chodzi, żebyśmy się stale wykazywały i stały na szczycie. Tu jest pełna dowolność pisania, byle z życzliwością i empatią. Nikt Cię nie zmusza, żebyś żucała wszystko i służyła pomocą innym poświęcając swój czas.

Pokaż co Ci się z kupionych westwingów najbardziej podoba, albo tylko wrzuć linka. Dziewczyny są ciekawe, bo masz świetne pomysły i, w przeciwieństwie do mnie, dobre podstawy do wypowiadania się na temat wnętrz, sztuki...

Tartak. Na razie obejrzałam i dopytałam co mają. Teraz muszę narysować co chcę uzyskać, zmierzyć wielkość i pojadę dogadywać resztę. On sprzęt mają, więc pewnie dowóz możliwy, a jak nie to zawsze można przyczepką przewieźć.

Edytowane przez pestka56

andariel:hug: też tak czasam mam, że nie ogarniam tysiąca rzeczy naraz, a potem mam sama do siebie pretensje ze za duzo bym chciała na raz zrobić, i albo nie daję rady, albo się nie znam... Też czytam, a nie udzielam się w kilku watkach, ale Twoje uwagi są dla mnie cenne, więc jak znajdziesz chwilę, to skrobnij.

No i ja osobiście chętnie pooglądam każdą ilośc zakupów z Westa :), któą się zechchesz podzielić

co do wyborczej dygresji Pestki- Głąb jest moim faworytem :)

Edytowane przez fafulja

Normalnie się nie przejmuję tylko w ulubionych wątkach. A zaczynam mieć sporo ulubionych osób :)

Taka idea tego forum - każdy pomaga w czym czuje, że może i na to samo liczy od innych. Dlatego warto zamieszczać zdjęcia i ich potem nie usuwać, bo one pomagają następnym, którzy będą się przebijać przez te same tematy.

Zabawne jest to, że rok temu nie miałam pojęcia, że mogłabym sama sobie rysunki wnętrz robić i że cokolwiek będę umiała sobie wymyślić. Człowiek nie wie na co go stać jeśli nie spróbuje. Cieszę się, że miałam okazję się przekonać.

Aga, wyluzuj -- nie da się zrobić wszystkiego - jeśli chcesz - wklej to, co Ci się najbardziej podoba z Westa albo strzel fotkę tego, co upichciłaś:) Jak w ogóle żyje Ci się w Twoją kuchnią?:)

Fotki robie nagminnie, bo odkryłam gotowanie na nowo. Zapisałam się do kilku grup na fejsie o gotowaniu i szaleję. Masakra.

A kuchnię kocham. Jak jej nie kochać, powiedz sama. Jest ogromna i piękna :) Wstawiłam sobie moją kulę ogrodową na blat i mi przyświeca ślicznym blaskiem. Dziś wyczytałam, że Twoja kuchnia ma 19 metrów kw. OMG moja jest wielka a ma tylko 9 :D Ale przez to mam taki rachityczny korytarzyk ale nie marudzę :)

co do wyborczej dygresji Pestki- Głąb jest moim faworytem :)

Moim też jest pan Głąb :D

No i ja osobiście chętnie pooglądam każdą ilośc zakupów z Westa :), któą się zechchesz podzielić

W sumie też kocham oglądać co dziewczyny nakupowały. Nie myślałam o tym dotąd ale tak jest. Jakbym sama kupiła :D Wiele przedmiotów rozpoznaję na zasadzie "a to Ty mi to zaklepałaś" czy "o, super, że ktoś znajomy to dorwał, będę mogła zobaczyć to we wnętrzu" a inne rozpoznaję potem gdy są ponownie.

To zaraz poogarniam co by pokazać. Wiekszości i tak nawet zdjęć nie zrobiłam. Mam tez trochę zamówionych - głównie gratów do kuchni - bo GOTOWANIE, pieczenie i uwalanie się mąką terz u mnie na topie :D

I zmienia perspektywę patrzenia :yes:

Ale ma też jedną wadę ;) ...przestało mi się podobać wiele z tego co wcześniej wymyśliłam :bash:

noooo to fakt. Ja zaczęłam czytać forum po kupnie mieszkania. Kupowałam z mysla, że to miejsce w którym się "zestarzeję"- ale niestety ;) bakcyla załapałam i zapragnęłam dom, zaraziłam M i mieszkanie już nam nie wystarcza...

Fafulja, to już rozumiem dlaczego po roku zmieniacie :)

to zmiana tematu :) West. W sumie to mam świadomość, że odstaję moim dziwnym gustem ale niektóre powinny znaleźć uznanie choćby przez przydatność ;p

Ale przewrotnie, zacznę od Bonami :)

Jak wiecie nadal zagubiona jestem jeśli chodzi o oświetlenie i chyba skorzystam z pomysłów innych rozważając punktowce żeby tych zwisów za dużo nie było. Przyszły moje dwie lampy... nie wiem gdzie je wsadzić - przy kominku czy do dolnej łazienki. Ale chyba do łazienki pójdą...

Z ręki robione - niewiele widać :)

http://ta2.com.pl/fm/wee.jpg

tu z netu ta sama, lampa Dallas, srebrna:

product-152703-lampa-dallas-silver.jpeg

Nie wiecie - jednak zmieniła nam się lekko koncepcja łazienek. Ale nie do końca w sumie jestem przekonana. Zamieniliśmy umywalki w projektach i czarna pójdzie na dół a trawertynowa krówkowa na górę - tylko, że będzie musiała nie wisieć jak planowałam a stać na jakiejś szafce, bo na bocznej scianie jest kaloryfer...

/...i tu upłynęło sporo czasu, bo jedliśmy a ja robiłam wizki łazienek... ;p/

górna:

http://ta2.com.pl/fm/gorna.jpg

dolna

http://ta2.com.pl/fm/dolna.jpg

Na rysunku widać, iż nie mam pojęcia jakie blaty/szafki/wykończenia zrobić... Może w dolnej, która jest cała czarna prócz podłogi szarej i armatury i tych lampek z bonami... nie wiem jaki blat zrobić... Umywalka jest kamienna, z bazaltu - drewnianą zrobić? Ale nie dobiorę pewnie pod kolor drzwi i będzie głupio... na ścianie wisi biały kaloryfer i on chyba będzie się gryzł z resztą - ale kaloryfer prędzej wymienię, niż zrobię biały blat... Jak mi radzicie?

A w górnej to samo... jaką szafkę... Drewniana do tej krówki chyba nie pasuje... jaki dać kolor szafki i obudowy wanny...

Drobnostki z Westa:

http://ta2.com.pl/fm/wwe.jpg

Sama nie wiem czy lubię te tabliczki ale mam jeszcze taką metalowa małą czerwoną też przyszła niedawno i nawet mi się podoba

http://ta2.com.pl/fm/open.jpg

boski wazon - skusiłam się na niego mimo, iż 100 zł kosztował... ale nie żałuję:

http://ta2.com.pl/fm/w1.jpg

http://ta2.com.pl/fm/wew.jpg

dwa organizery do przypraw - to jest rewelacja - raz wsypuję i z łatwością używam - nie muszę się brudzić a do tego mało miejsca zabierają, bo są płaskie no i zorganizowane w jednym pudełku więc się nie walają, nie trzeba szukać - czysta wygoda. Sypanie z nich też fajne, bo z jednej strony dziura z drugiej dziurki dozowane po 3 - 6 - 9

Ja tak piszę jakbyście w domu nie miały takich bajerów ale dla mnie to przebudzenie i się na nowo cieszę prostymi sprawami :)

na zdjęciu jest też rozciągana podstawka pod gorące garnki - fajna, bo może pomieścić kilka jak ją maksymalnie rozłożyć. Niby nic a cieszy :)

http://ta2.com.pl/fm/podstawka.jpg

i niewidoczna lampa kula - kupiłam ją kilka miesięcy temu na taras ale w domu też super wygląda i poprawia mi nastrój w kuchni - wolę ją niż tę smętnie zwisającą żarówkę z sufitu ;) Nie widać, wiem ;p

ale efekt taki daje:

http://ta2.com.pl/fm/kula.jpg

Potrzebuję ogarnąć organizację szuflad... Na razie wszystko się wala w środku.

http://ta2.com.pl/fm/szafeczki.jpg

Jakieś organizery do talerzy, do łyżek by się przydały... Garnki mam 2 więc pokrywek też nie mam, patelnie dwie ale docelowo potrzebuję głębokiej szafki na to. Coś tam wymyślę w końcu :)

Przyszły też te wielkie szklane lampy - nie robiłam zdjęć, bo są ogromne, więc z westa:

http://ta2.com.pl/fm/11b.jpg

Michał na nie wazony mówi, Trochę mi żal, bo oliwkowe bardziej by u nas pasowały niż te pomarańczowe - ale teściowa rzekła, że nie są aż takie bardzo pomarańczowe i że piękne - OLIWKOWYCH NIE WIDZIAŁA ;p... ale wymyśliłam, że od biedy można je będzie zawiesić jak antresole zbudujemy, tam też będą ślicznie wyglądały...

Wspomniane lampiony. Nie są takie jak popularne na forum, zauroczył mnie napis ale jak je dostałam, to napis zaczął mnie irytować, bo głupi a jakoś wcześniej go nie czytałam zasugerowałam się cyferkami a wiadomo, że na punkcie cyferek i literek mam fisia. Do tego słaba jakość i jeszcze wgniecenia - w jednej latarence drzwiczki są wciśnięte do środka i nie da się jej używać - muszę Miśka prosić o interwencję. No i dużo ich. Jakoś przeoczyłam, że to nie pojedyncze sztuki ;p

http://ta2.com.pl/fm/lat1.jpg

ale generalnie pasują do stylu loftowego więc się wmieszają i nikt nie zauważy, że mają jakieś defekty. Gdzieś muszę znaleźć ładne grube tanie białe świece :)

Przyszłą też ostatnia kratka do kominka. Chciałam jakąś ozdobną ale te wszystkie kratki kominkowe są przegięcie drogie więc kupiłam w sklepie zeglarskim i zamiast wydać 150 - 200 zł wydałam 30 - one są z porządne stali robione, bo na jachty. Piękna i się wyróżnia.

http://ta2.com.pl/fm/kratkaa.jpg

Ufff ale popisałam. Ciekawe o czym zapomniałam :D Za dużo tego się nazbierało..

Edytowane przez andariel

Ta Twoja płyta ma ramkę? Na stronie Amici wygląda, jakby miała, a u Ciebie jest piękna jakby tylko z frezem..

Ona nie ma ramki, ma cudownie fazowane boki jedynie. Cały ich urok to te boki i brak rysunków, no i wklęśnięcia i oznaczenia widoczne tylko po włączeniu i tylko w jednym miejscu

hej

andariel a czy Ty bedziesz miała wiszące szafki w kuchni, bo nie pamiętam?

kuchnię masz dużą, ustawną ja mam 7m2 tylko i takie średnio ustawne, a kuchnia chloe 19m2 to marzenie, teraz mam malutki aneksik i marzę, żeby nie brakowalo mi blatów:)

U mnie na parterze wszystko będzie niskie. Wszystkie szafki stojące, niskie, żadnych wiszących regałów, jedyne wyjątki to lodówka i telewizor ale on jak grafiki więc żednych półek nie ma. Reszta niska stojąca - taki miałam zamysł żeby stworzyć przestrzeń i nie zabudowywać jej regałami.

Wstaw rzut swojej kuchni. Popatrzymy wszystkie, coś może doradzimy.

Łazienki :)

Idziesz w dobrą stronę.

Lampy będą pasować.

Myślałaś o ikeowskich Godmorgonach pod umywalki? Nie wiem jak z nim jest. Czy mają wersję bez umywalkową, bo ten nędzny katalog pokazuje tylko z umywalkami. Ale wiem, że dziewczyny kupowały same szafki.

Szklane lampy masz miodowe, Kochana, M I O D O W E :) i już.

A te latarenki – nie da się ciut napisów usunąć i zostawić tylko literki?

Gdzie je chcesz mieć? Ja bym na tarasie ustawiała latem. Z wielkim świecami będą piękne.

Niestety Godmorgony są tylko umywalkowe, tzn. szafka nie ma blatu. Chcę taką do jednej łazienki, ale myślę o tym, żeby blat dorobić i wtedy umywalka zajmowałaby połowę, a drugą połowę stanowiłby blat - boję się jednak, że nie uda się dobrać blatu w takim samym odcieniu bieli. Ogólnie te Godmorgony są bardzo fajne - oglądałam wiele różnych szafek i one cenowo, a przede wszystkim funkcjonalnie wygrywają z innymi, tylko niestety ten blat :(

Nie wiem czy ta ikeowska da radę. Większa umywalka waży 70 kg Jakoś stylistycznie mi nie pasuje ale może muszę jeszcze raz spojrzeć. Ogólnie, to chciałam abyście pomogły mi wybrać kolor. Tak patrzę na rysunki i może blat pod tą małą czarną dać szary albo lepiej betonowy... podłoga też jest szara... no nie wiem...

A latarenki tak, mogą być na tarasie w lecie - nie przejmuję się nimi aż tak, tanie były a jak się w nie wstawi świeczki i zalali, to będą piękne. Zawsze mogę szkiełka powymieniać.

Miodowy chyba do drewna pasuje, prawda? A do czerni na pewno ;p

O, z tym podwieszaniem świetny pomysł.

Aga, możesz zrobić mocny, na prętach wpuszczonych w ścianę, blat z płytek podłogowych, a pod nim podwiesić takiego szufladowego godmorgona. Są szare z tego co pamiętam.

Michał to ogarnie, prosiłam żebyś mi pomogła kolor dobrać ;p w górnej mam karmelową umywalkę i białą wannę do obu potrzebuję oprawy - obudowa do wanny i szafka / blat pod umywalkę :)

Może na coś wpadniesz.Tam już są biel czerń mosiądz, szarosć, krem, beż i drewniane drzwi a własciwie Sonoma

Wyrzyg będzie...