Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja tradycyjnie :( zawsze ostatnia się o wszelkich wydarzeniach dowiaduję.

Andariel, szybkiej i 100% realizacji wszystkich zamierzeń, szczególnie tych domowych.

Nie mam nic ciekawego pod ręką, więc wklejam moje czerwcowe okno w kuchni.

2014_06-czerwiec-na oknie w kuchniw.jpg

Zobacz na blogu mojej córki, jakie ma parapety :yes:

Mój jest tylko o tyle fajny, że grubszy niż standardowe i wystaje poza obrys ściany tyle, żeby zasłonić kaloryfer. Kiedyś tam będzie krata zasłaniająca ten paskudny sprzęt. I na razie mam taki tylko jeden. Dużo mnie kosztowało, żeby przekonać J., że to będzie dobry pomysł. Zgodził się na próbę i po woli przekonuje się do niego. Resztę mam niestety nie taką ładną.

Mam podobny problem. Około 80 dużych winyli stoi w bibliotece jak książki. Do kompletu mam nabyty kiedyś u paryskiego bukinisty wspaniały album z okładkami wszystkiego co najlepsze w muzyce rockowej i... zero pomysłu jak to umieścić. Teoretycznie każda jest na tyle cenna, że powinna mieć własną przegródkę. Nie mam pojęcia jak to rozwiązać. Kiedyś myślałam o plexiglasowych kostkach dzielonych cienkimi przegródkami. To jednak u mnie nie pasuje do wnętrza.

Mała, świetne! Przynajmniej na tym etapie kolekcji idealne dla mnie, bo w wysokich ciężko grzebać. A te są nawet czarne :D

Właśnie na pintereście siedzę i nic mnie nie zachwyciło a żeby Expedita kupować... chyba nie mam aż tylu płyt... Na razie :)

Pestka, siostro, czułam, że Ty możesz mieć :)

My oboje z pokolenia, które wychowywało się na klasycznym rocku. To dlatego.

A album foto ciekawy, bo większość płyt można było w PL słuchać i nagrać, ale z posiadaniem już było znacznie, znacznie ciężej. Każda okładka to jak dzieło sztuki.

Ten segregator ma jak dla mnie jedną wadę – okładki płyt łatwo się przecierają na brzegach. Sam pomysł fajny. Można postawić na półce w bibliotece.

Pestka !

No w mordę !

Wreszcie widzę fragment Twojego domu.

Parapet masz faktycznie boski.

A na co te marmurowe kawałki ?

Pokaz resztę chałupy...plisssssssssssssssssss

Juz pierwszy raz masz za sobą :)

Winyle...

Ja nie kumam bluesa, ale mój wujek ( świr) ma tego na kilogramy.

Ustawia je od lat w ten sam sposób.

Ponieważ odkąd pamiętam, był człowiekiem wyprzedzającym swoja epoke jesli chodzi o wystrój mieszkania (mieszka w zabytkowej kamienicy), ma w posiadaniu meble w typie duńskich.

Porobił u stolarza przegródki, które dzielą szafki na tematyczne segmenty.

Po wyjęciu płyty, cały rytuał.

Specjalna szmatka do płyty...specjalna szmatka do pokrywy gramofonu...jakies cos do igły...paluńcie wymyte i wydezynfekowane...

Zanim zapuści płyte to ruski rok, no ale klimat to buduje niesamowity.

Ech, to tylko jeden parapecik ;)

Marmurków takich mam 4 i walają się to tu, to tam w oczekiwaniu na pracowniczą wenę. Pomysł jest taki, że zostaną wstawione w blat przy płycie indukcyjnej. Tylko ja się boję wycinania dziury na nie, bo one nie są idealne. To są próbki jakichś skandynawskich marmurów. Jak pójdzie coś krzywo, to krewa :sick:

mamy telewizor w piwnicy ale nie mamy telewizji ;p

poza tym dziś śmiały plan powstał żeby zrobić turniej w mortal kombat i może rodzina/znajomi/dzieci coś wypali, to wygrzebiemy tego telewizora z dołu i powiesimy w salonie :D Zawsze to motywacja do pomalowania ścian :)

Dziś była u mnie siostra i pognębiła mnie, że mam buraczany gust, bo mam w sypialni dmuchaną lampę. A mnie się ta lampa tak bardzo podoba... I ogólnie podsumowała, że tacy "artysci" jak ja mają ciągoty do kiczu. No lubię kicz też, bo można nabrać dystansu do wszystkiego. Bo ja tak bez zadęcia wolę :)

Ogólnie nasłuchałam się od braci tez a że ohydne drzwi kupiłam, bo brat woli ciemne a to, że ściana taka ciemnofioletowa - okropna, że krzywo kafelki położone, że deski nierówne, że taka sobie ta kanapa Normalnie cyrk. Jakby oni u siebie mieli luksusy, wypasy i wszystko od linijki, bez jaj. Swoją drogą ja bym nie umiała komuś tak powiedzieć. To, że mi się coś nie podoba nie znaczy, że muszę się tym dzielić... Ale zupełnie się nie przejmuję. Ja się w domku czuję bardzo dobrze :) Tylko szokuje mnie, że ludzie mają aż tak różny gust i to co ja kocham u kogoś może byc postrzegane jak najgorsze obrzydlistwo :D

hahahahaha :D Jakbym czytała opis mojego domu. Tylko Ty opisywałaś coś co miało 320 m2 a mój nawet tego nie ma :D

Kolejna sprawa.

Nie wiem czy tak do końca usmiecha mi się latanie po tych wszystkich poziomach.

Dom ma:

- piwnicę - garaż pod kątem prawie 90 stopni, kotłownię i jakieś pomieszczenia gospodarcze

- parter - salon, kuchnia, łazienka

- I piętro - 3 pokoje z czego jeden mikro, łazienka

- II piętro - poddasze do podziału na pokoje, łazienka z prysznicem i wc.

Bezpiecznie i fajnie ? Wąska, wysoka kicha, a wygląda tooooooooooooooooooo !!!! Kibel, kupa, żenada. To są stare segmenty, ale styl ???????

Można było zrobić zupełnie proste klocki bez cudowania to nie !!!! Rokokoko !!!

Wkleję wam zdjęcie osiedla..tak poglądowo...

mój na szczęście nowy, chociaż co tam napsuli, to ich ;p

Pesteczko, uwielbiam Twój domek - kurcze - takie skrawki pokazujesz, każdy zachwyca - ma duszę, ma pazur, jest niesztampowy i zawsze wow. Dodatkowo mimo że wkejasz nam tysiące nowoczesnych inspiracji, Twój domek widzę taki właśnie- z duszą:yes:

Andariel Pestka pokazała jeszcze skrawek łazienki:lol2:

Co do oceny Twojego stylu - niech sobie goście gadają, co chcą;) Masz odwagę, której innym brakuje- w klasycznym wnętrzu sobie Ciebie nie wyobrażam (bo wiadomo, że każda z nas wyobraża sobie jakoś forumowiczki;) ) Moja siostra jest architektem krajobrazu i blisko jej do Ciebie i Pestki - winyle, stara walizka - dodatkowo lubi geometrię, którą chyba we mnie zaszczepiła - artyści tak mają - lubię takie towarzystwo:D

Wątek Mari to ewenement - czekam aż zacznie pisać blog, bo choć jej się wydaje, że to takie zwykłe pisanie, można boki zrywać, płakać ze smutku, by chwilę po tym otrzymać dawkę czarnego humoru Godpodyni i posikiwać majty:D Emocjonalne tornado.

Edytowane przez _Chloe_

Andzia, Ja pierdziu !

Ale z Ciebie leń ! :lol2:

Raptem kilka stron, a Ty już wymiekasz :sick:

Fabryka nie zając...

Zawsze można wziąć urlop ;) :lol2:

A tak na powaznie....

Ślę Ci priva.

Chloe, kochana jesteś, ale chyba faktycznie, powinnaś wziąć urlop i odpocząć troszkę.

Oczadziałaś ?

Nadal podtrzymuję swoje wcześniejsze deklaracje czyli...dupa nie pisarz, blog bleeeeeeee, nic nie wiem i nic nie umiem....

Kumasz ?

Standardzik.

Andzia, Ja pierdziu !

Ale z Ciebie leń ! :lol2:

Raptem kilka stron, a Ty już wymiekasz :sick:

Fabryka nie zając...

Zawsze można wziąć urlop ;) :lol2:

A tak na powaznie....

Ślę Ci priva.

Chloe, kochana jesteś, ale chyba faktycznie, powinnaś wziąć urlop i odpocząć troszkę.

Oczadziałaś ?

Nadal podtrzymuję swoje wcześniejsze deklaracje czyli...dupa nie pisarz, blog bleeeeeeee, nic nie wiem i nic nie umiem....

Kumasz ?

Standardzik.

Ja tam swoje wiem - chcę blog (a?)

Urlop to pewnie po śmierci:p