Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:)

Pól grzejnych nie zobaczysz :)

Zrobiłam fotkę wyłączoną, bo na jedno wychodzi

1510915_10152615551643432_3774794600073662442_n.jpg?oh=9e93b9bc96abd5cddf190a10383ae9df&oe=55094EE3&__gda__=1427349468_b36a8d0ca12e027670565c27b512e3cc

te białe znaczki pokazują środek pola grzewczego. Jak widac na górze są bliżej siebie i są większe niż na dole, bo na środku na dole jest sterowanie.

Na stronie Amica jest to wszystko pokazane. Mają nawet lepsze fotki niż moja. Tu wyłączona płyta z widocznie wskazanymi białymi punktami wyznaczającymi środki pół grzejnych:

http://data.amica.com.pl/files/images/products/3323/PI7511SF_001.jpg

Tak wygląda włączona płyta - nic się nie świeci prócz menu.

http://data.amica.com.pl/files/images/profies/aranzacje_2010/tif/aranzacje_0133_pd.jpg

http://data.amica.com.pl/files/images/profies/aranzacje_2010/tif/aranzacacja_006_pd.jpg

Płyta się nie grzeje jeśli nic nie stoi w miejscu zdefiniowanym do podgrzania - czyli wybierasz pierwsze pole i ustawiasz temperaturę. Jeśli niczego tam nie postawisz, to płyta nie grzeje a jeśli jeszcze chwilę poczekasz zupełnie się wyłączy. Natomiast jesli coś robisz i pole już jest nagrzane i zdejmiesz ale nie wyłączysz tylko bedziesz używała czy odstawisz na chwilkę, to po powrocie na pole ono znów się włączy. Jeśli płyta była używana i zostanie wyłączona świecą się ocznaczenia gorących jeszcze pół - H. Ogólnie bardzo intuicyjna w obsłudze jest. Bardzo przyjemna i śliczna. Najfajniejsza rzecz jaką sobie kupiłam do domu :)

Ach i tu link do strony ale z pewnością widziałaś :)

Co do tego klimatycznego domu - tak ogromnie mi się podoba. Kręcą mnie takie zdecydowane wnętrza - jakieś, nie mdłe. Ale też kręcą mnie sterylnie proste. Ale pewnie u mnie tak nie będzie. Zobaczymy. Na razie nie mam pomysłu co dalej z salonem tzn jakie oświetlenie boczne porobić, punktowce może... Jeśli chodzi o oświetlenie, to zawsze jestem zagubiona.

Pestko jutro jest spotkanie, gdybyś czuła się na siłach daj znać

Nie mam siły ogarniać niczego. Po tym morderczym tygodniu w pracy muszę dziś się wyspać. Rano wstanę ogarnę dół jakoś żeby dziewczyny nie padły trupem i jakoś to będzie :)

Ach, Chloe, Tu są cztery i jeszcze wszystkich na raz nie używałam. Może warto jeśli masz pięcioro dzieci... nie wiem :) Ta z 5 jest imo brzydsza, niewiele większa i o 1k droższa. Nie wiem jak będziesz zamawiać ale nie polecam EURO AGD, są oficjalnym przedstawicielem Amica a jednak czekałam u nich ponad miesiąc na dostawę i zrezygnowałam. Zamówiłam w NEO 24 ale wiele jest sklepów internetowych, które potrafią w 24 h dowieźć i dają gwarancję na przesyłkę. Niektóre mają darmową dostawę nawet. Warto ubezpieczyć samą przesyłkę - u mnie to było chyba 15 zł przy darmowej wysyłce :D

A u nas okazyjnie podrzucono tujki. Na budowie przeszkadzały więc się dogadaliśmy i gdy wróciłam do domu znalazłam je oparte o płot. Okazały się być OGROMNE. Na oko ze 4 metry. Jak Misiek wrócił ok 20 dopiero zaczelismy ogarniac co z nimi zrobić. Namęczylismy się i udało się je wkopać. Ale te cholery są wielkie i teraz jak już stoją wkopane wyglądają bardziej na 6 metrów. Masakrycznie się zmęczyłam :D

Dopiero wróciliśmy. Zanim nakarmiłam kocią bandę, J już zdążył zasnąć, a ja jestem tak wykończona, że nie mogę. 2 dni, 2 imprezki, 1 przewiezienie mebli, książek i różnych pomniejszych dupereli + 1 nie przespana noc.

W perspektywie ogarnięcie kosmicznego bałaganu w salonie.

O której Dziewczyny przyjeżdżają?

Mam dobrego faceta ;)

Wczoraj narzekałam, że ledwie zipię, więc dziś wyniósł się z łóżka tak delikatnie, że nie usłyszałam. Pojechał na jakieś swoje spotkanie i zostałam bez samochodu. Wróci niestety dopiero po 18, a ja nie nadaję się dziś, żeby zasuwać 4 km do pociągu pieszo. A mówiłam paskudzie, że ma mnie budzić, bo chcę do miasta jechać :bash:

Jak patrzę na to co mam w salonie, to w ogóle nie nadaję się do niczego. Mięśnie mnie bolą na zapas :(

Ciekawe ściany http://www.designwebwinkel.nl/c-2578746/wall-deco-interieur/

Mnie mięśnie (i wszystko inne) bolą po wczorajszym kopaniu dołów. Ledwo dziś chodzę, z resztą nie tylko ja, wszyscy my.

A dziś chciałam ogromnie podziękować dziewczynom, że chciało im się taki kawał do mnie jechac. Bardzo dziękuję, było mi dobrze i wcale się nie stresowałam a zazwyczaj bardzo się lękam gdy ktoś ma mnie odwiedzić. Było super. Oby i Wam też :) Chociaż ja nie musiałam wracać w tym zimnie do domu.

U mnie nic ciekawego się nie dzieje. Mam jakiegoś doła. Poza tym zasuw w fabryce - po 14h mi się zdarza nawet... Poniżej 10h rzadko... Mam dosyć wszystkiego i jestem przemęczona. Poza tym nic nowego wiec nie mam co pisać Nawet nie śledzę ulubionych wątków, bo nie mam kiedy, ech :/

Aga, zima ot co więc i deprechy nas ścigają. Mało światła.

Popatrz jak może być tajemniczo ładnie i weź się w garść :) Może jakieś grzane winko lub piwko przy kominku na dobranoc. Mnie zawsze pomaga :) Rozumiem Cię, bo i ja często zasuwam jak bym propelerek miała wstawiony i nadążyć nie mogę. Na dodatek to co robię bywa nudne do obrzydzenia. Ale lepiej jak jest robota, niż jak jej nie ma.

Tak mnie dziś dzień przywitał :)

2014_12-10grudzien-IMG_0739w.jpg

2014_12-10grudzien-IMG_0812w.jpg

Zle na mnie wplywa brak slonca i zbyt duzo pracy. Jestem ostatnio mocno przygnebiona. Ale byle do wiosny.

W domu niewielkie zmiany. Mamy drzwi na dole - dziwnie wygladaja - jakbysmy byli w jakims cudzym domu... Ale przyzwyczaimy sie w koncu. Wlasciwie mamy wstawione wszystkie drzwi procz lazienki na gorze. Nie wszystko wyszlo jak planowalismy - np okazalo sie ze zamiast prawych i lewych w odpowiednich ilosciach pomylone sa i przeklada sie to mocno na funkcjonalnosc. Ale jakbjuz napisalam - przyzwyczaimy sie w koncu.