Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tym lustrem mnie zaskoczyłaś. :) Ciekawa jestem jaki masz pomysł na „wszczepienie” go dom.

Mam u siebie podobnie wypełnione drzwiami miejsce. Mały korytarzyk – „śluza” pomiędzy hallem, a sypialnią, garderobą i łazienką = 4 ściany i 4 drzwi. Zdecydowaliśmy, że większość będzie przesuwna, bo inaczej można by się zaklinować :lol2:

Edytowane przez pestka56

Tym lustrem mnie zaskoczyłaś. :) Ciekawa jestem jaki masz pomysł na „wszczepienie” go dom.

Lustro było jednym z pierwszych zakupów do domu. Bardzo chciałam właśnie takie i wiele przebrałam az w końcu je znalazłam. Połamało się w transporcie ale to nic. Ponad rok od kupienia w końcu zawisło na ścianie

A pomysł ostatnio rysowałam i wklejałam Wam:

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=277406&d=1409395403

Dziś zamówiłam krzesła w Jysku - najtańsze na rynku ale w miarę ładne i proste. To zakup must have, bo Święta już niebawem a do mnie sporo ludzi ma wpaść.

Krzesła takie:

http://cdn1.jysk.com/getimage/web.large/18407

Lustro będzie świetne jak kropka nad „i”.

Krzesła oglądałam w Jysku ostatnio. Te moją potencjał. Możesz im uszyć sukienki, zrobić poduchy, albo pomalować. Proste i sporo możliwości :)

wiem i niedrogie a jednak drewniane :)

Może kiedyś jak już remonty się skończą poszyję poduszki popdupki z tasiemkami do przywiązywania do oparcia. Zawsze mi się takie z kokardkami podusie podobały. Ale jak znam życie pewnie kupię jakieś czarne :D

U mnie mega kryzys finansowy, bo mój mąż nie dostał pensji... czekamy a długi się robią :/ Ale krzesła musiałam kupić, bo ostatni termin dostawy by mi przepadł. Kurna, nawet na pieczywo nie mam. Swoją drogą pracodawca rozkłada ręce a ja mam jutro płatność drugiego kredytu. No i niestety muszę pożyczyć. Strasznie mnie to przygnębia.

A dziewczyny, mam pytanie, ostatnio na Weście widziałam urządzenie "mop parowy" Macie takie cuda? Jak to się sprawdza. CHodzi mi jedynie o mycie podłogi na parterze. W tej chwili najpierw odkurzamy a potem zwykłym mopek "rozmazujemy" Bo niestety smugi zostają - nie mamy jeszcze fug. I zastanawiam się, czy to jest fajne rozwiązanie dla nas...

A dziewczyny, mam pytanie, ostatnio na Weście widziałam urządzenie "mop parowy" Macie takie cuda? Jak to się sprawdza. CHodzi mi jedynie o mycie podłogi na parterze. W tej chwili najpierw odkurzamy a potem zwykłym mopek "rozmazujemy" Bo niestety smugi zostają - nie mamy jeszcze fug. I zastanawiam się, czy to jest fajne rozwiązanie dla nas...

znam dwie osoby, które nabyły.... używały przez jakiś czas i wróciły do tradycji :cool:

w sumie to nawet nie wiem czemu te mopy parowe poszły u nich do odstawki :confused::confused:

pozdrawiam :hug:

P.S.

mam balustradę :wave:

Różne rzeczy czytałam o tych mopach na fm. Właściwie żadnej złej. Jedna z forumek pisała, że podłoga jej zostaje zbyt mokra. Być może miała jakiegoś mopa, który tak właśnie działał.

Też mam zamiar kupić takiego, bo mój kawał podłogi to niezłe wyzwanie, a koty łapek nie wycierają :)

Zastanawiam się nad tym jak zamocować zasłony/firany. Widziałam różne systemy i są dwie drogi albo zamontuję zwykły reling nad oknami albo zrobimy tak jak chce Michał i zamontujemy w suficie za ścianką. Gdybyśmy poszli drogą odpowiadającą Michałowi byłabym skazana na jego łaskę i to on musiałby zakładać i zdejmować. Widziałam jakieś systemy z rzepami ale zastanawiam się czy to praktyczne i czy mnie na to stać ;p. Co wiecie na temat upinania zasłon, może jakieś linki, porady, gotowe rozwiązania - tanie systemy bądź sklepy/hurtownie.