Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Uszycie, to żadna filozofia. Mam materiał - chociaż nie do końca mi się podoba ale najwyżej kupie inny. Najważniejsze to wybrać system mocowania. Oglądałam firmy Forrest ale nigdzie cen nie znalazłam. Zastanawiam się ale może faktycznie olać gotowe systemy i samemu z podzespołów sklecic

Rozmawiam teraz z siostrą na chacie i ona właśnie zakupiła kuchnie, zainspirowana szukam na allegro uchwytu do worka na śmieci. Widziałam u sąsiadki taki piękny. Takiego szukam. Chcę miec cos mobulnego, nie na stałe, najlepiej jakby się składał i żeby duży wór wchodził. Z małych pojemników do segregacji śmieci już dawno zrezygnowałam. U nas śmieci wywozimy na wory, bo mieszane raz na dwa tygodnie a szklo, papier i plastiki raz na miesiąc. Nie mam kasy ale chcę czegos poszukać skoro mam chwilę. Wkurzają mnie worki na ziemi w kuchni. Bardzo.

cos między tym

http://img15.allegroimg.pl/photos/oryginal/48/45/28/16/4845281665

a tym

http://img11.allegroimg.pl/photos/oryginal/49/28/28/52/4928285218

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Uszycie, to żadna filozofia. Mam materiał - chociaż nie do końca mi się podoba ale najwyżej kupie inny. Najważniejsze to wybrać system mocowania.

podrzucam coś.... :)

http://ideabymag.blogspot.com/2014/03/szyna-sufitowa.html

http://ideabymag.blogspot.com/2014/04/szyna-sufitowa-cd.html

może ci się przyda... zresztą fajny blog z ciekawymi pomysłami :wiggle:

zdrówka ci życzę!! :bye:

Podobne szyny, jak z linku Ivy, tylko plastikowe były u rodziców. Te są z pewnością wygodniejsze i lepiej się po nich suwają zaczepy. Poza tym są takie płaskie, że można zrobić zasłony tak by górą prawie dotykały sufitu. Któraś z forumek nazwała ten sposób "lewitujące" zasłony.

Podobne szyny, jak z linku Ivy, tylko plastikowe były u rodziców. Te są z pewnością wygodniejsze i lepiej się po nich suwają zaczepy. Poza tym są takie płaskie, że można zrobić zasłony tak by górą prawie dotykały sufitu. Któraś z forumek nazwała ten sposób "lewitujące" zasłony.

te plastikowe mam na górze, ale one nie sa za piękne aby wisieć same :-( Konieczne jest jakies maskowanie itp.

te metalowe sa super cienkie i praktycznie niewidoczne :rolleyes: Można je zobaczyć w LM, Casto- sa białe i szare :rolleyes:

Aga, przejrzyj mojego okiennego pinteresta http://www.pinterest.com/pestka56/windows-treatment/

Może znajdziesz coś ciekawego

Dzięki :)

Byłam, widziałam i nic dla siebie nie znalazłam. Tez mam tablicę okienną ale tez niewiele tam gotowych dla mnie rozwiązań/ inspiracji.

Wiem już jak chcę to zrobić i tak zrobię. Dzięki dziewczyny za linki. Kupię te metalowe i zamaskuję czymś małym - Michał coś zrobi. Z tego linku od Iwonki podobają mi się tez rolety zaluzje tylko muszę poszukać jakiejś hurtowni abym mogła sama sobie kupić i zamontować, bo będzie znacznie taniej. W LM prowadzą sprzedaz tego systemu. Kiedyś znalazłam hurtownie takich podzespołów i teraz muszę ją jedynie odszukać.

Witam poświątecznie :)

na początku życzę zdrówka, bo coś ostatnio Cię dopadają wirusy/bakterie i inne gady :*

Świetną mieliście atmosferę świąteczną, my oczywiście w rozjazdach całe święta

Czytałam Twój wpis o karniszach, ale że sama nie wiedziałam do tej pory co bym chciała, to się nie odzywałam, teraz już wiem - spodobały mi się szyny od ivy17 :D

Uszycie zasłon możesz zlecić w LMie i w Praktikerze. Kiedyś pytałam za ile. Nie pamiętam, ale nie było drogo.

W Górze K. Mam sklepik z tkaninami dekoracyjnymi, gdzie pani powiedziała mi 5 zł od metra prostego szycia.

Pestko szyłam firany u Pani na ul. Kalwaryjskiej koło poczty, jeśli piszesz o tej samj, to szczerze polecam, zrobiła mi super firany i własnie jakoś niedrogo wyszło

Na dole bede chciała kupić TAKIE prawie niewidoczne szyny ;)

o jeju, cudowne, dzięki Ci za tego linka :* już nakręcałam wcześniej męża na robienie na całym parterze sufitów podwieszanych, ale dzięki temu już biedak nie będzie musiał :D

Uszycie, to żadna filozofia. Mam materiał - chociaż nie do końca mi się podoba ale najwyżej kupie inny. Najważniejsze to wybrać system mocowania. Oglądałam firmy Forrest ale nigdzie cen nie znalazłam. Zastanawiam się ale może faktycznie olać gotowe systemy i samemu z podzespołów sklecic

Rozmawiam teraz z siostrą na chacie i ona właśnie zakupiła kuchnie, zainspirowana szukam na allegro uchwytu do worka na śmieci. Widziałam u sąsiadki taki piękny. Takiego szukam. Chcę miec cos mobulnego, nie na stałe, najlepiej jakby się składał i żeby duży wór wchodził. Z małych pojemników do segregacji śmieci już dawno zrezygnowałam. U nas śmieci wywozimy na wory, bo mieszane raz na dwa tygodnie a szklo, papier i plastiki raz na miesiąc. Nie mam kasy ale chcę czegos poszukać skoro mam chwilę. Wkurzają mnie worki na ziemi w kuchni. Bardzo.

cos między tym

http://img15.allegroimg.pl/photos/oryginal/48/45/28/16/4845281665

a tym

http://img11.allegroimg.pl/photos/oryginal/49/28/28/52/4928285218

Na początek przywitam się pięknie:welcome:

W sprawie koszy na śmieci a właściwie stelaży. Nie polecam tego z niebieską klapką jest wąski a te trzy rurki bardzo utrudniają wyjęcie pełnego worka trzeba wtedy rozbierać stelaż, a i worek wypełniony w połowie. Także polecam coś co ma 2 te rury mocujące:yes:

Hej :)

Dzięki dziewczyny.

Napisałam w sprawie wyceny szycia firan z materiałem na allegro. Faktycznie bardzo niedrogo (mam 6 metrów ściany z taką jak wybrałam taśmą potrzeba 12 metrów b. i za to pani wyliczyła 140 zł - da się żyć). Jak będę miała jakąś kasę luźniejszą zamówię Ale najpierw długi i bieżące rachunki, potem karnisze a na końcu firanki :) Pensji wciąż nie ma... już mnie to nawet nie złości :)

Czytałam Twój wpis o karniszach, ale że sama nie wiedziałam do tej pory co bym chciała, to się nie odzywałam, teraz już wiem - spodobały mi się szyny od ivy17 :D

o jeju, cudowne, dzięki Ci za tego linka :* już nakręcałam wcześniej męża na robienie na całym parterze sufitów podwieszanych, ale dzięki temu już biedak nie będzie musiał :D

to jest super alternatywa właśnie dla zabudowy karnisza poprzez obniżanie sufitu :cool: Można tego uniknąć dzięki tym szynom , jako ze sa białe to znikną na suficie i jest super efekt. Wyszukała je nasza forumowa Ola.U w De ale u nas już szczęśliwie tez są dostępne i tez będa u mnie :yes:

Jak pięknie na tych świątecznych i kominkowych zdjęciach!

Stojaki na worki i nam by się przydały. Nie chcę siać malkontenctwa, ale skoro się nas ustawowo zmusza do segregacji śmieci, powinny być przewidziane ulgi, np. w podatkach za nieruchomość od powierzchni potrzebnej na magazynowanie odpadów ( u nas też wywóz co 2 tyg. i 1 miesiąc).

u nas tańsza jest opłata za wywóz gdy się zdeklarujesz na segregowanie.

U mnie są muchy. Co je wybije to i tak okazuje się, że jeszcze jakieś są. I nie są to małe muszki tylko średnie, takie ospałe irytujące, siadają na mnie ciagle i strasznie to wkurzające. A są, bo gdy jeszcze było ciepło otwieraliśmy okna przy gotowaniu i od tamtej pory nie mogę się ich pozbyć. Na szczęście na święta nie dokuczały, poszły spać, takie kulturalne, wytresowane. Ale jak mój brat przyjeżdża, to mi zawsze dokucza z tego powodu. Frustrujące to.

Cześć Andziu! Nie pamiętam, czy się witałam, ale jakby co, to podglądam zza winkla. Fajne wnętrza i fajne podejście do życia - to lubię.

Jeśli chodzi o muchy i inne latające monstra, to polecam taką płytkę -

http://semer.pl/mikoryza/srodki%20ochrony/Bros/bros_plytka.jpg

nie jest zbyt piękna, ale też nie trzeba wieszać jej na środku pokoju ;). Ja co roku w sezonie muchowo-komarowym stawiam ją sobie w jakimś niewidocznym miejscu (np. pod sofą czy za kaloryferem) i, kurna, działa! Od paru lat w mieszkaniu nie dziabnął mnie żaden komar, a much prawie nie ma. Ale uprzedzam - ona emituje jakieś opary, których zapach w początkowej fazie jest wyczuwalny i osobom o bogatej wyobraźni może przeszkadzać ("trucizna sącząca się do płuc"), dlatego ja przez pierwszych parę dni zaklejam część płytki papierową taśmą. Nie wiem, czy macie domowe zwierzaki, ale w razie czego trzeba umieścić tę płytkę tak, żeby nie miały do niej dostępu