Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Barbe-cue, u mnie te płytki nie działają. Szczególnie, że przestrzeń pokaźna, a okna latem otwarte. Muchy nas w tym roku zaatakowały latem, bo za płotem pasło się stado 12 koni. Ładnie, tylko psia kość za potrzebą nie odchodziły na stronę.

Za to kupiłam takie fajne sześcianiki otwarte z dwóch stron. Z zewnątrz tekturka we wzorki, a w środku feromony i przylepiec. Ściąga to muszyska do putełka, a one głupie się przylepiają. Działa miesiąc. Niestety opakowanie wyrzuciłam :(

Przy okazji na mole spożywcze są paski do przyklejenia w szafkach. Działają na tej samej zasadzie. Super.

Eedytaa, u pani na Kalwaryjskiej nie byłam. Wpadłam do sklepiku na Pijarskiej. On się przeniósł z Pijarskiej koło cukierni narożnej (Kalwaryjska/Pijarska) na przeciwną stronę ulicy. Tkaniny mi się podobały :) więc wlazłam.

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Barbe-cue, u mnie te płytki nie działają. Szczególnie, że przestrzeń pokaźna, a okna latem otwarte.

Pestko, pewnie masz rację. Gdzie tam moim miastowo-kamienicznym klimatom do Waszych hektarów ;). Być może płytka działa tylko na wielkomiejskie i wydelikacone muchy.

Jak znajdziesz namiary na sześcianiki z feromonami, to daj cynk. Chętnie wykorzystam, bo to chyba lepsze (dla mnie, nie dla much) niż płytka ziejąca jakimś-nie-do-końca-wiadomo-czym.

U mnie różne aero... się słabo sprawdzają. Za szybko się wietrzą, a takimi co to się sprzyskuje powierzchnie, nie chcę psikać, bo bym kociskom zaszkodziła.

Jak znajdę producenta sześcianika, ogłoszę, na pewno :)

Szukałam w necie i nic. Tamtej nie ma. Jakby wymiotło. Znalazłam coś podobnego http://www.sklepy24.pl/sklep/zwalczaj_pl/produkt/praktyczna-okienna-pulapka-na-muchy-2szt-swissino-gre-1312/468 , ale tego nie znam. Też ma lep w środku i zero śmierdzącej chemii. Wygląda estetycznie. Może być skuteczne, bo przecież te paskudy zawsze lecą do okna.

An,ja mam te szyny plastikowe z osłoną od 20 lat-nic im sie nie dzieje,mnie trochę trafia,bo ciasno jest przy zawieszaniu:)(nie mam podejścia do skrajnych otworów,więc upinam za każdym razem)Ale wyglądają nieźle:)

Szczęscia,zdrowia,pomyślności w nowym roku!

Dzięki Dziewczyny, wzajemnie.

Kasiu, chętnie bym się wybrała ale czuję się coraz gorzej i staram się wykurować do poniedziałku... Nie wyobrażam sobie w moim stanie wychodzenia na dwór ... :/ Trochę mnie dobija ta choroba. Ile można kasłać i się źle czuć - co raz gorzej...

Może ma kto postawić Ci bańki? Takie normalne, ogniowe.

Niektóre przychodnie prywatne przyjmują zlecenia na taką usługę. To naprawdę pomaga :)

A miasto oświetlone będzie jeszcze trochę :) zdążysz. Łazienki podobno też piękne dekoracje mają.

Kuruj się, uściski.

U nas od wczoraj piździ niemożliwie. Koty nosa nie wytykają i my też. A mieliśmy nadzieję na piękne spacery, jak rok temu w śniegu :(

cześć dziewczyny :)

życzę wszystkim pięknego 2015 Roku, realizacji wszystkich planów i spełnienia marzeń, a dla Ciebie Andariel dużo, dużo zdrówka :)

Pestko u tej na Pijarskiej jeszcze nie byłam:)

my jesteśmy własnie na etapie wybierania płytek do łazienek, kibelków, wanny itp oczywiście nie mamy zielonego pojęcia co chcemy :D

Skorzystałam z porady i zamówiłam firanki na allegro. Po co mam się męczyć i sama szyć skoro może to ktoś inny zrobić :) Uszyję zasłony, bo materiał od dawna leży i czeka. Ale to wszystko gdzieś za miesiąc, bo teraz kaski na szyny nie mam. Wszystko po troszeczku :)

eedyta polecam Pinteresta. Żałuję, że nie oglądałam inspiracji zanim nakupowałam tyle gratów do łazienek. Teraz muszę rzeźbić z tego co nakupowałam a przecież mogłam sobie narysować zanim kupiłam. Ale człowiek uczy się na błędach. Zatem Ty ucz się na moich i marsz oglądać inspiracje :)

moje dwie tablice na pincie:

http://www.pinterest.com/agitheone/_lazienkowa/

i starsza, w której planowałam czarną wannę stojącą i złotą ścianę:

http://www.pinterest.com/agitheone/golden-black-bath/

- głównie poszukiwałam tam rozwiązań dla ciekawej faktury złotej ściany ;)

Edytowane przez andariel

Moje niekoniecznie, a szczególnie ta druga może nie być dla Ciebie interesująca. Dałam link żeby ogólnie Cię zachęcić do oglądania inspiracji. Tam jest tak wiele rozwiązań w każdym stylu, że z łatwością coś dla siebie znajdziesz.

A ja wczoraj byłam w pracy :)

Kaszlę jeszcze potwornie ale do pracy trzeba niestety chodzić. Z reszta wolę mieć pracę niż szukać nowej :D

• 3 weeks później...

allo... szukam po wątku ale konkretnej nazwy nie widzę... wiem tylko że BwnjaminMore i z mieszalnika - ale to taka specjalna do kuchni??

edit

dobierałaś w markecie jakimś czy w typowym sklepie farbowym????

podobno w marketach maja gorsze partie

chodzi mi o czarną farbę w kuchni - też chcę!! :D

dobrze się sprawuje???? u mnie będzie tylko przy zlewie

Edytowane przez lukasz69karolina

Żyję ale niewiele remontowo się u mnie dzieje, to nie piszę, zwłaszcza, że i finansowo bez rewelacji a nawet powiedziałabym, że bez większych zmian :)

Co do Benjamin Moore:

1. o Farbie ceramicznej BM tu możesz poczytać ale niewiele wniesie to zapewne :)

2. tu znajdujesz salon

3. a teraz jedynie wystarczy wybrać odcień czerni :D

tu cała paleta

tu tylko czernie

a tu CHYBA kolor, który wybrałam - wybrałam go bez patrzenia, bo jak mi pan pokazał próbki, to ześwirowałam i poprosiłam o najbardziej czarną. Zaczął czytać nazwy i po nazwie wybrałam black. Na stronie wygląda tak:

http://ta2.com.pl/fm/chyba.jpg

Nie należy się zrażać :) Byłam bardzo sceptyczna co do nasycenia. W głowie mi się nie mieściło, że może być ładna czerń z białej bazy. Bałam się, że będzie wyglądała jak na stronie. Ale nie, moje ściany wyglądają na czarne. Są czarne. Są bosko czarne :D

I w salonie będą Ci oferowali próbki - karteczki, które możesz sobie wziąć do domu i poprzykładać do innych ścian/mebli i dobrać najbardziej pasującą. Nie miałam newrów na takie patyczkowanie sie. Chciałam kupić od razu i już mieć CZARNĄ ŚCIANĘ :D Jakąkolwiek :) Mają zbyt duży wybór :)

Chwilowo zdrowo :) Leczę uszy jeszcze, bo mi przez gardło się ogłuchło prawostronnie. Ale pracuję już dzielnie. Dziś nawet dostałam prezenty w pracy z okazji imienin - kto obchodzi imieniny?! Ale miło jak ludzie przychodzą i są mili i sympatyczni tak sami z siebie :) Jeśli ktoś ma dziś imieniny lub obchodzi dzień babci, to serdeczności ślę. A jeśli nie, to tylko ciepłe uśmiechy :D

Zdrowia i Tobie i wszystkim życzę, szczęścia również. Ostatnio byłam na targu w Falenicy i rozmawiałam z bardzo miłym bezdomnym panem i on mi powiedział, że szczęście jest w życiu najważniejsze. Ale nie takie szczęście, że coś się uda tylko cieszenie się zyciem i bycie szczęśliwym. Powiedział, że można być chorym i być szczęśliwym i że bycie szczęśliwym potrafi uzdrawiać :)

Kasy na wykończeniówkę jakoś mocno nie pragnę - w końcu i tak uzbieramy kiedyś na wszystko co niezbędne - podstawowe szczęście już jest :)

Z marzeń mam jedno i jest już zaklepane do spełnienia. Wymyśliłam sobie, że bardzo bym chciała mieć tak ustawione łóżko byleżąc można było patrzeć na mój ukochany księżyc. I wymyśliłam, że przy okazji antresoli i ocieplania dachu wstawimy okno połaciowe i spełnie swoje pragnienie.

Z innych marzeń - chciałabym kiedyś być w takim miejscu na ziemi by oglądać drogę mleczną... i tak sobie myślę, że może kiedyś pogasną na chwile wszystkie światła i zobaczę :)

http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/f0/aa/d9/f0aad98eccb91d3490936819606653c7.jpg

zorzę też chciałabym ale mniej :) a najbardziej Brazylię ale nie marzę o niej już :)