Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

hej, hej

Aga melduję się, bo cały czas czytam Was, ale nie mam na nic czasu ostatnio, jak Wy to robicie, że dajecie radę na kilku wątkach pisać? :D

Chciałam Ci powiedzieć, że dzięki Waszemu kominkowi u mnie też będzie czarna ściana z kominkiem :D mężowi się spodobała :)

Kranik fajnie wyszedł, a te grafiki są ekstra na tą ścianę, myslę, że w tych czarnych ramkach będą fajnie wyglądać

P.S. jak cydr będzie już sprawdzony, to ja też po proszę przepis :*

Edytowane przez eedytaa

Edytko, nie dajemy ;) przynajmniej ja Czasem w weekend zobacze co nowego na moich ulubionych watkach ale zazwyczaj nie odpowiadam, nie mowiac o pomaganiu czy, jak w moim przypadku, rysowaniu - uwielbiam w ten sposob pomagac :) tak juz mam

fajnie, ze sie zainspirowaliscie moim kominkiem ;) bialy wydawal sie u mnie zbyt elegancki - nie pasowal do mnie ;)

Dzieki za opinie w sprawie ram - troche sie obawiam, ze bedzie szemranie wygladalo jednak. Zrobilam tez wizualki z moimi linorytami ale predzej pieklo zamarznie niz ja powiesze cos swojego. Draznia mnie ;)

Biały kominek też by u nas nie przeszedł. Mąż myślał już o cegle, kamieniach itp, ale nic by nie pasowało do reszty, a czarna ściana wydaję się być strzałem w 10.

Dlaczego ramy miałyby wyglądać szemranie, właśnie będą pasować do Waszych czarnych wnętrz, moim zdaniem będzie ekstra :)

Dzieki za opinie w sprawie ram - troche sie obawiam, ze bedzie szemranie wygladalo jednak. Zrobilam tez wizualki z moimi linorytami ale predzej pieklo zamarznie niz ja powiesze cos swojego. Draznia mnie ;)

Ja chętnie "przygarnę" Twoje linoryty, skoro Cię irytują :) Mam dużo ścian, które muszę ładnie zagospodarować a nigdy nie miałam takiej pracy u siebie :D

On sie nie nadaja na sciane raczej. Sa czarne i smutne. Jak powstawaly moja Mama umierala. Mam z 10 roznych odbitek i niewiele powtorek z tych samych matryc wiec prawie to unikaty a dostepu do prasy nie mam chociaz Michal juz sie pytal czy mi zrobic prase... On jest stukniety, nawet nie chce go do tych jego pomyslow zachecac, bo juz mi chcial piec ceramiczny zrobic, zgrzewarke indukcyjna a teraz to... Niech mi zrobi kibelki ;)

a odbitki kwiatowe m in takie:

[ATTACH=CONFIG]302740[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]302741[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]302742[/ATTACH]

Srki, ze w pionie ale nie mam jak przekrecic w tej chwili na komorce

Zaczynamy ruchy w łazience na dole. Michał zapytał się jak ostatecznie chciałabym aby wyglądała. Jako, że mam tego strasznego doła od dłuższego juz czasu i chcę walczyć z przygnębieniem postanowiłam, że pozwolę mojej zwariowanej duszy na to co lubi najbardziej i niech ma jakąś radość w życiu i nie wszystko czarne w domu.

http://ta2.com.pl/fm/roz.jpg

W górnej jeszcze nie wymyśliłam szafki pod trawertynową umywalkę. Pewnie będzie musiała być szara albo czarna, bo co innego pasuje do karmelu...

Michał skończył układać kafelki na parterze w salonie, kuchni i wiatrołapie. Jeszcze tylko fuga i oficjalnie koniec :)

http://ta2.com.pl/fm/wiatrolapus.jpg

Jak widać kafelki są nierówne w kolorze. Ale nie myślę o tym, ot, takie życie :) Poza tym przecież marzył mi się łupek a on nie dość, że nierówny w kolorze, to w fakturze i powierzchni. Nie martwię się tym zatem wcale, bo przecież cena łupka na moją cudowną przestrzeń parterową opiewać miałaby na 9 tysi a z rozsądku wydałam 800 zł razem z koszmarnie drogim transportem. Nie ma co marudzić :)

A mnie się podoba, że ten kolor nie równy.

Aga, do karmelowego trawertynu możesz chyba trochę więcej kolorów. Jak odlatywać to z fasonem i odwagą. Ja bym poszła w niebieskie, choć nie jasne, a bardziej zdecydowane, nasycone w stronę granatowych z odchyłką na kobalt.

Karmel kojarzy mi się od razu ze starym złotem, a tu pasuje też gama bordo i burgundy.

Pokaż tę umywalkę, poszalejemy. To nawet na nastrój Ci pomoże.