Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aga, lampa jaka jest, kazdy widzi.

Brzydka, w potocznym rozumieniu brzydoty, to ona nie jest, ale TAK STRASZNIE MI DO CIEBIE NIE PASUJE, że...

No, ni cholery, nie konweniuje mi z twoim domem osobliwości i artystycznych uniesień.

Gdzie przy tym szale kolorystycznym, charakternymi zestawieniami, olewaniem trendów, designów i poprawnych politycznie zestawień...taka lampecka ??? :rolleyes:

No sorki, też jestem szczera :)... i na dodatek wredna, ale prawde mówię, jakby co...

nerwus i wredota :D

No do kaduka! napisałam:

ty jesteś dobroć nieskończona

i do tego to już żadna nie nawiąże, tylko będziecie roztrząsać dwa przymioty, o których napisałam, że są wykluczone w przypadku kogoś, kto tak maluje. To jest negatywny odbiór komunikatu. :foch: :foch:

a on powiedział, ze... BRZYDKA...!!! Dziś znowu przyszedł i pytał się "Serio, chcesz taką brzydką lampę w wiatrołapie" Bez jaj, co się z nim dzieje, moim zdaniem ona jest piękna...

No, ni cholery, nie konweniuje mi z twoim domem

Sama ją mam, dlatego, że uważam, że jest PIĘKNA, ale przytaknę (znowu!) Mari, że ona nie pasuje do Twojego domu, a przynajmniej nie do korytarza. Chciałam Ci zasugerować którąś z Twoich łazienek, ale masz tam już wymyślone piękne oświetlenie...

Ale mnie się bardzo podobają kontrasty. Kocham stare meble w ultra nowoczesnych wnętrzach. Kochał błyszczące chromy i lustra w sąsiedztwie odrapanych ścian i industrialnego wykończenia. W czystym art deco jestem zakochana od ponad 20 lat a wcale nie przeszkadza mi mieszanie stylów. Nie uprzedzaj się czy coś pasuje czy nie :) Mnie pasuje wszystko co mi się podoba, bo nie robię wystawy tylko normalnie chcę mieszkać i jak mi się głupia lampecka podoba, to przecież nie będę jej sobie odmawiała tylko dlatego, że komuś tam do koncepcji mnie nie pasuje :D I nie przejmuj się pisz co myślisz, mnie to nie boli. A na "polityczne poprawne" zestawienia zupełnie się nie oglądam, bawię się w "urządzanie" i całkiem nie boję się efektu końcowego, bo zawsze można przemalować. Martwiłam się o łazienki ale Michał powiedział, że nie ma czym, bo najwyżej pozrywa płytki i nowe położy... ale nei sądzę by do tego doszło, bo mi niewiele do szczęścia potrzeba, właściwie urządzamy wszystko tak z rozpędu aby skończyć, bo mnie nie przeszkadza ten remont, zgiełki i niedoróbki :) Jedynie finanse mnie stopują ale może to dobrze, muszę pięć razy się zastanowić przed zakupem. Oczywiście nie przed zakupem tanich rzeczy, bo wtedy się wcale nie zastanawiam a powinnam :D

Bo to prawda :)

Jak mi się coś nie podoba, to nawet żeby pasowało, to i tak zmienię :)

Poza tym jestem bliźniakiem i lubię zmiany. Moja malinowa sciana pewnie długo już koloru nie zachowa, tak samo hektary, już mnie męczą. Ale na nie na razie pomysłu innego brak, Jak już kiedyś będzie piękny stół, to może inne oświetlenie wymyślę. Na razie są inne pilne sprawy do ogarniania :) Jedynie wędrują dodatki - obrazy, szkło, rośliny, dekoracje. Zmieniam, bo lubię :)

Kofffam tą lampecke :p Chciałam ją do siebie ale dziewczyny mi odradziły :p Ja jestem ZA ;)

Kto Ci odradzał??:mad:

Aga - jeśli czujesz tą lampę, to ją bierz - też się bałam, czy nie przedobrzę w tej łazience a teraz niczego innego sobie nie wyobrażam. Trudno tylko dobrać do niej kinkiet, bo nie chcę jej zrobić zbyt dużej konkurencji.

I nie zgodzę się, że do Ciebie (w sensie do Twoich wnętrz) nie pasuje - po prostu będzie wymagała pogłówkowania, żeby to wszystko połączyć w całość. Jesteś mieszanką stylów - eklektyzm wdał się do Was już dawno. Na pewno kupno nie będzie pójściem na łatwiznę ale jeśli się wysilisz, to będzie TAKIE cudo, że ho ho.

Michał dziś przekuł mi ścianę w sypialni - kable kładł, bo nadal kontaktów ani oświetlenia nie mam przy łóżku... Mam rozorany pokój teraz - tzn położył już kable, puszki wywiercił i pogipsował, jutro muszę go przypilnować aby zaszlifował i pomalował. Teraz siedzi w wiatrołapie i go maluje :))) Nudzi mu się chyba. Przez to całe kablowanie odstawił mój obraz z Alienem. Zawsze na niego patrzę usypiając i budząc się.

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=273910&d=1407520850

Ale teraz pomyślałam a może by go na dół znieść i powiesić w salonie? Idę poprzymierzać :D

Te!

Dobroć nieskończona ! ;), odebrałam Twojego posta jako wycieranie gila w rękaw a tu prosze bardzo....masz gotowe argumenty i dorobioną do nich ideologię, to czego się martwisz gupia ?

Skoro wiesz czego chcesz to pracuj nad szanownym, chociaz z tego co o nim piszesz, jestem pewna, że gługo nie będzie trzeba.

Ja tez sie kocham w nieoczywistych zestawieniach, ale nawet taki rodzaj mariażu, kieruje sie jakimis prawami.

Bardzo łatwo o efekt kiczu i przypadkowości, a na bank, nie o to Ci chodzi.

WIEM, że wnetrza robisz dla Was, żeby kochać, czuc się dobrze, ale czy nie uwarzasz, że to konkretne zestawienie jest.....ni w...ni w....

Iw, chciałam Ci serdecznie podziękować za kolejne poparcie.

Chcę żebyś wiedziała, że widzę i doceniam :hug::lol2:

no ja tego nie widzę :) rysowałam sobie i wyszło, że pasuje...

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=277406&d=1409395403

ocieranie gila ok ale przecież dołuje mnie nie wygląd wnętrz, bo to nie jest coś, co powinno być aż tak ważne żeby psychika siadała. Oby nigdy :) Wnętrza, to zabawa i fajnie, że tu forum jest i pozwala się ruszyć. Im więcej piszę, tym więcej chcę działać - jak ten rekin co pływa, by oddychać... a jak chodzę po wątkach i co rusz po łapach dostaje, to faktycznie wolę siedzieć u siebie, bo może tylko mnie pasują moje rozwiązania. I ok :) Z drugiej strony mam czas jedynie raz w tygodniu i nie jestem w stanie każdego wątku wtedy prześledzić. Mam już takie zaległości na wszystkich wątkach, że az mi przykro, że w tym nie uczestniczę :/ Staram się jednak przynajmniej nadrabiać :)

Efekt przypadkowości, kiczu... tak, doza kiczu nikomu nie szkodzi, dobrze czasem robi na wydumane rzeczy, wprowadza humor. Nie wiem, obawiam się eleganckiego stylu - lubię ale nie chcę mieć u siebie. Chcę mieć wygodę i prostotę, przytulność i już. Na razie mam gołe ściany, gołe żarówki...

Porobiłam fotki... Na szarej ścianie nie pasuje...

http://ta2.com.pl/fm/ob2.jpg

na fioletowej już bardziej...

http://ta2.com.pl/fm/ob4.jpg

A najchętniej połączenie tego co mam z tym:

http://ta2.com.pl/fm/porzeczki.jpg

I sypialnia rozbebeszona...:

http://ta2.com.pl/fm/kable.jpg

Edytowane przez andariel

Iw, to juz nie chodzi o ten watek, ale dostrzegłam pewna prawidłowośc juz jakis czas temu. :D

Aga, a masz jeszcze jakąs alternatywe dla tej artdecowskiej lampy ?

Może zrób wizkę czyli fotę korytarza i wklejke lampy :rolleyes:

Powiem Ci, że faktycznie, alien na fioletowej ścianie wyglada świetnie.

Mąz Ci ładnie pasuje do poduch na kanapie oraz delikatnie nawiązuje do lampek kulek ;)

Nie wiem jak Ty to robisz, że ten chłop ma tyle cierpliwości i chęci brania udziału w tych wszystkich sesjach pod tytułem: stój i trzymaj ! :lol2:

Żywcem do nieba pójdzie!

Więcej nic nie powiem o lampie bo sama wiesz czego chcesz, ale jedno się nasuwa...jest elegancka i klasyczna i rzeczywiście (mimo miłości do związków mieszanych) zbyt narzuca resztę dodatków czy styl pomieszczenia.