dawiddur 15.04.2014 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Jakoś w 2010r kupiłem mieszkanie, kredytując jego zakup w 100%. Mieszkanie kupiłem za 115k, sprzedałem za 150k. Różnica w cenie wynikała tylko z skoku wartości euro. Na kilka miesięcy po sprzedaży mieszkania kupiłem drugie, nowe za 160k i włożyłem w nie jakieś 40-50k. Właścicielem tego mieszkania jestem dokładnie od dwóch lat. Wiem, że ulga od zysku przy sprzedaży mieszkania przysługuje w sytuacji gdy środki pozyskane z sprzedaży przeznaczymy na zakup nowe nieruchomości w ciągu dwóch kolejnych lat. Moje pytanie brzmi czy mogę po raz kolejny skorzystać z tej ulgi? Jak należy rozpatrywać sytuację sprzedaży mieszkania, kupna działki, i rozpoczęcia budowy domu? czy muszę wybudować dom w okresie nie dłuższym niż 2 lata? Mam nadzieję, że wyraziłem się na tyle jasno, aby było wiadomo o co mi chodzi. W razie wątpliwości chętnie napiszę więcej. Ps. Sprawa nie jest gardłowa, ale wolałbym wiedzieć na czym stoję... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/189400-kupno-kolejnego-mieszkania-domu-przed-up%C5%82ywem-5-lat/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts