bumboos 15.04.2014 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam Planuję zrobienie elewacji hali magazynowej z wykorzystaniem płyty warstwowej, problem jednak mam z podjęciem decyzji co zrobić z bramami przemysłowymi tejże hali. Na chwilę obecną wyglądają bardzo podobnie do tych na załączonym zdjęciu Co nawet po odmalowaniu będzie nieco się gryzło z nowoczesną elewacją. Czy macie jakieś sugestie jak poprawić ich wygląd by nie wyglądały tak starodawnie? Myślałem o przyspawaniu poziomo profilu stalowego 0,5 x 0,5 po ich zewnętrznej stronie przez -całą szerokość by uzyskać "efekt wypukłości" Czy ktoś ma może jakąś inną sugestię? Pozdrawiam Edytowane 15 Kwietnia 2014 przez bumboos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 16.04.2014 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Może blacha dachowa z rąbkiem. Coś a'la ruukki robi. Cena z 1m2 to około 35zł. Kolorów do bólu jest. Pasy możesz mieć pionowo lub poziomo. Zależy jak przymontujesz. Nic ciekawszego i taniego nie przychodzi mi do głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 16.04.2014 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Może blacha dachowa z rąbkiem. Coś a'la ruukki robi. Cena z 1m2 to około 35zł. Kolorów do bólu jest. Pasy możesz mieć pionowo lub poziomo. Zależy jak przymontujesz. Nic ciekawszego i taniego nie przychodzi mi do głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 16.04.2014 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 (edytowane) A może po prosu jakieś ciekawe malowidło ? Edytowane 16 Kwietnia 2014 przez nikt ważny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 16.04.2014 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Jeszcze, ktoś pomyśli że wewnątrz jest Jabojet i włamanie murowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 16.04.2014 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 raczej uciekną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 16.04.2014 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Albo to studio tatuażu albo zwykła melina . Bądź co bądź Bumboos ma kilka opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bumboos 16.04.2014 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Dzięki za podpowiedzi - podoba mi się pomysł z tą blachą dachową z rąbkiem.Możesz mi podpowiedzieć jak takie panele są montowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 16.04.2014 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Czy ktoś ma może jakąś inną sugestię? Wymienić na bramę sekcyjną. Zwłaszcza jeżeli magazyn ma być ogrzewany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bumboos 16.04.2014 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 A z Twojego doświadczenia która z bram jest trudniejsza do sforsowania? Ta co posiadam czy wspomniana przez Ciebie segmentowa?Jakoś nie ufam obecnie oferowanym bramom - mam wrażenie że są tandetne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 17.04.2014 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Jakoś nie ufam obecnie oferowanym bramom - mam wrażenie że są tandetne. Rozumiem, że będzie to magazyn federalnych rezerw złota lub punkt przeładunkowy kokainy dla mafii ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 17.04.2014 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Bumboos - na lekkim dachu były one przykręcane do kratownicy z drewna. Z prawej strony (zaznaczone strzałką) wkręca się śruby. Na to kolejny panel na zatrzask (zakrywa śruby) i przykręcasz go. Startuje się z obróbki blacharskiej. Abyś wewnątrz nie robił bałaganu, to możesz przyspawać kilka kątowników do drzwi. Do nich przykręcasz listwy (np w pionie jeśli tak będą biegły rąbki blachy). W drewno wkręcasz śruby i gotowe. Blacha miała wymiar 50cm szer. krycia i długość na zamówienie. 1m (kw) płaciłem coś koło 35zł + kilka zł na paczkę śrub na całe zadaszenie. W zielonej ramce skopiowałem Ci profil panelu i mniej więcej miejsce montażu kolejnego. Śruby do montażu takie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bumboos 18.04.2014 05:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Rozumiem, że będzie to magazyn federalnych rezerw złota lub punkt przeładunkowy kokainy dla mafii ;) Nie - magazyn będzie zawierał papierosy a te cieszą się dużym zainteresowaniem złodziei gdyż jeden ich karton potrafi być wart ok 3000zł i waży może z 10 kg. Mam prośbę jeśli ktoś ma w zamiarze pisać debilny komentarz niech pójdzie do stodoły upoluje jakąś jałówkę i nią podzieli się swoimi mądrościami - ona pewnie chętnie wysłucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 18.04.2014 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Zgadzam się - niezależnie od tego co jest magazynowane, funkcja magazynu musi spełniać wymogi zabezpieczeń przed kradzieżą. Dla jednego 3000zł za karton fajek to nieduże pieniądze a dla innego to opał na całą zimę. Skoro Bumboos uważa, że potrzebuje dobrego zabezpieczenia, to tak pewnie jest, bo on sam najlepiej o tym wie. Do boniowania może pasy pod kątem? W poziomie bałbym się o stojącą wodę na rąbkach. Pod katem jest opcja spływania wody i do tego ciekawy wygląd. Nie znam wymiarów drzwi do magazynu ani koloru docelowej elewacji. Myślałeś o zastosowaniu blachy w 2 kolorach układanej naprzemiennie? Choć to już może być zbyt duże szaleństwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bumboos 18.04.2014 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Pytanie też czy na kartonie fajek by się skończyło, do tego dodajmy jeszcze: naprawę drzwi i inne wyrządzone szkody przez złodzieja.Do przyjazdu firmy ochroniarskiej potrzeba ok 10-15 minut i cała zabawa polega na tym by wydłużyć złodziejowi czas jaki potrzebuje by się dostać. Co do projektu elewacji to prawdopodobnie zlecę ją komuś do wykonania jej wizualizacji.Kolorystyka jaką chciałbym mieć to czerwień z szarością.Co do naprzemiennego umieszczenia paneli na drzwiach to obawiam się że byłby hardcore jeśli zastosowałbym kolory czerwono szare. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 23.04.2014 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Może masz rację. Kolor elewacji i wzorzystość + kolorowość drzwi (o ile takie słowa zaakceptuje prof. Bralczyk ) wyglądałyby paskudnie. Lepiej chyba zrobić poziome lub skośne pasy w jednym kolorze. Trzymam kciuki i czekam na fotki z realizacji pomysłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts