pianim 16.04.2014 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Właśnie wiercąc dziurę na szafki lekko nawierciłem rurę z zimną wodą. Dosłownie przejechałem po rancie rury i powstal milimetrowy otworek z którego woda cieknie. Co robić. Jak to uratować bez kucie połowy łazienki?! Rura z zimnej wody 1/2 cala biała czyli klejona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 16.04.2014 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 No niestety jedną płytke trzeba bedzie skuć , naciąć rurke i załorzyc obejme żeby było pewne. Moża niby takie cos zespawac - ale ja bym temu nie ufał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pianim 16.04.2014 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 O jakiej obejmie piszesz bo nie rozumię? Ja myślałem też o poxilinie tylko czy to będzie dobre wyjście? Czytałem o wycięciu kawałka i zakładaniu np 4 kolanek ale nie bardzo mam na to miejsce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 17.04.2014 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Jeżeli otwór nie jest na wylot rurki to wycinasz z białej rurki (o rozmiar większej) mały prostokątny kawałek i smarujesz dziurawą rurkę i ten kawałek aktywatorem i klejem. Dociskasz i po sprawie. Ponieważ promienie krzywizny nie są takie same dajesz centralnie na dziurkę,ale docisk + zmiękczenie tworzywa dadzą wystarczające połączenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 17.04.2014 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Ja kiedyś na dużej budowie przewierciłem rurę z gorącą wodą - ale była piękna fontanna. I ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 17.04.2014 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Jeżeli otwór nie jest na wylot rurki to wycinasz z białej rurki (o rozmiar większej) mały prostokątny kawałek i smarujesz dziurawą rurkę i ten kawałek aktywatorem i klejem. Dociskasz i po sprawie. Ponieważ promienie krzywizny nie są takie same dajesz centralnie na dziurkę,ale docisk + zmiękczenie tworzywa dadzą wystarczające połączenie. A nie lepiej będzie tą łatę wyciąć nie z kawałka białej rurki, ale ze stosownej mufy? Masz dokładnie dopasowany promień, możesz dać pół tej mufy, kleisz, na wszelki wypadek dać jeszcze cybant, choć to pewnie już zbędny dodatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
night_84 17.04.2014 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 skleić większy kawałek dodatkowo dać małą uszczelkę i opaska zaciskową zacisnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 17.04.2014 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 A nie lepiej będzie tą łatę wyciąć nie z kawałka białej rurki, ale ze stosownej mufy? Masz dokładnie dopasowany promień, możesz dać pół tej mufy, kleisz, na wszelki wypadek dać jeszcze cybant, choć to pewnie już zbędny dodatek. też można tylko jest grubsza i przy cięciu trzeba bardziej uważać na palce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 17.04.2014 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 skleić większy kawałek dodatkowo dać małą uszczelkę i opaska zaciskową zacisnąć nie ma potrzeby. Klej+ czyścik(aktywator) robią z tego jedną całość, a to jest grubsze od ścianki rurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts