mariaczi 17.04.2014 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Cześć, Kupiłem mieszkanie, za chwilę będę zrywał boazerię. Jest na całej wysokośći i długości przedpokoju.Zakładam od początku zerwanie całości, oczyszczenie ściany i położenie regipsów na placki albo klej Soudala,ale pomyślałem wczoraj o tym, że może najprościej i wcale nie źle, będzie zerwać wierzchnie deski z boazerii, stelaż zostawić i regipsy zamontować do tych listew? Boazeria ma o dziwo dobry pion więc i regipsy przykręcone do jej stelażu też powinny byłyby mieć.Będę wdzięczny za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudi82 17.04.2014 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Też kupiłem mieszkanie z boazerią w przedpokoju. Zerwałem i zrobiłem gipsówkę. Listwy + regipsy to zawsze kilka cm mniejsze pomieszczenie i problem z powieszeniem czegoś cięższego.Piony pionami, ale czy boazeria nie "faluje" na długości 2-4m ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 17.04.2014 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Chyba lepiej zerwać listwy (2h pracy z przerwą na kawę) i zaoszczędzisz na materiale, bo będziesz jechał najpierw na równo do desek, a później do listwy. Szkoda zachodu i pieniędzy. Jeszcze pytanie jakiej grubości są deski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts