Dafi Pe 17.04.2014 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam, Szykuje mi się remont - szpachlowanie pokoju, a co za tym idzie będzie pył po szlifowaniu. Zawsze mogę wypożyczyć odkurzacz, lecz zastanawia mnie, czy taki Karcher za 200/300 zł. zniósłby trudy takiego remontu ? Nie przewiduję szlifowania żyrafą, więc praca tego sprzętu polegała by głównie na sprzątaniu pyłu z podłogi, który wcześniej i tak byłby "przemieciony" miotłą, więc zostałyby resztki do wciągnięcia przez odkurzacz. Wiem, że często polecam sprzęt profi, lecz nie mogę sobie pozwolić na zakup odkurzacza profesjonalnego za około 1500 zł, a odkurzacz potrzebny byłby mi przez tydzień, więc wynajem takiej maszyny wyniósł by mnie trochę pieniędzy. Oto jeden z moich typów: http://www.bricoman.pl/pl/product/47894/odkurzacz-warsztatowy-karcher-mv3-17l-1400w Może macie jakieś inne propozycje. Z góry dzięki za odpowiedzi i Wesołego Alleluja Generalnie nieauktualne - doszedłem do wniosku, że wypożyczę, ale jeśli ktoś ma coś fajnego w tej cenie, to niech wrzuca, bo może przyda się komuś na przyszłość Edytowane 18 Kwietnia 2014 przez Dafi Pe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lesz 21.04.2014 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 kup uzywany markowy odk. z automatycznym otrzasaniem. Inaczej przy pyle bedziesz przeklinac, jak co 10min bedzie trzeba oczyscic filtr oraz komore, bo porzadne opukanie go starczy moze na 1-1,5 min dalszej pracy Sam kupilem odkurzacz nowy warsztatowy za chyba 300 (pomyslalem, ze co tam, bedzie gwarancja 2 latka, bedzie cacy), teraz madrzejszy o praktyke - kupilbym jakiegos uzywanego markowca za 500 i bezstresowo sprzatal p.s. stary oczywiscie nadal dziala, ale bieganie ze strychu na dwor, by oczyscic odkurzacz, po ktoryms kursie staje sie malo zabawne ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dafi Pe 22.04.2014 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 Właśnie znam ten ból, jak trzeba czyścić co chwilę, bo miałem zwykły, domowy odkurzacz przy remoncie - 5 minut odkurzania, 10 minut czyszczenia . Potem miałem okazję powalczyć Starmixem ze wspomnianym oczyszczaczem filtra - piękna sprawa, ponieważ człowiek robi swoje, maszyna swoje, robota idzie do przodu. Szukałem na allegro, ale mały wybór takich, używanych odkurzaczy był, a po tym remoncie mało co byłby mi potrzebny . Generalnie, gdybym się budował, to odżałowałbym te 1,5 tys zł. na Starmixa - nie byłyby to wyrzucone pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek5467 23.04.2014 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Jak się poszuka to nawet za 1400 się znajdzie, w http://www.narzednik.pl/ za tyle chodzi. Za 400 zł to raczej za dobrego się nie kupi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia242 31.05.2014 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Zwykły karcher za 280 zł z workami bedzie idealny,ma filtr wymienny i mozna go wyczyscic,worek wyrzucasz i zakładasz nowy.Ja mam taki do zyrafy podłaczony i spisuje sie wyśmienicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seniorus 24.06.2014 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 Posiadam obecnie PANSAM DEDRA A065020 1400W do szlifierki Dedry. Nie jest to mercedes ale budowa cepa. Niestety worki trzeba kupować większe o czym nie wiedziałem na początku no i wówczas dobrze przylega worek do otworu wejściowego. Sprzęt nadaje się raczej do jakiś delikatnych remontów. Na budowę bym raczej nie polecał. Jeśli chodzi o filtr to przy gładzi to trzeba go wyjąć po paru minutach ostrego szlifowania i po prostu "oklepać" Ogólnie polecam do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dafi Pe 25.06.2014 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Zwykły karcher za 280 zł z workami bedzie idealny,ma filtr wymienny i mozna go wyczyscic,worek wyrzucasz i zakładasz nowy.Ja mam taki do zyrafy podłaczony i spisuje sie wyśmienicie. To mnie zaskoczyłeś z tym Karcherem. W sumie remont już skończony, nie było tragicznie, jakoś się udało. Natomiast cały czas myślę o takim odkurzaczu, więc jeśli będzie potrzeba to go kupię - nie zginie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts