poranek-kojota1 18.04.2014 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Witam serdecznie. W tym roku w marcu zaczęliśmy w raz z żoną budowę naszego domku. Dom parterowy z poddaszem użytkowym pow użytkowa 185m2. Domek może i prosty ale właśnie taki miał być z dwóch powodów: Po pierwsze podobają nam się domy w stylu staropolski typ dworkowy no ale budowa takiego domu niosła by za sobą dużo większe koszty budowy co nawiązuje do drugiego powodu czyli koszty. Dom jest na planie prawie kwadratu tj 11x12 m mniej więcej. Nie posiada on wykuszy itp. Dach dwuspadowy bez żadnych udziwnień Działka na której budujemy nasz dom należy do mojego teścia i z racji że działka ma mniej niż 30 arów do przepisania za żonę działki potrzebne są nam fundamenty. Pozwolenie na budowę otrzymaliśmy we wrześniu ubiegłego roku. Obecnie jesteśmy za granicą wiem przez większość czasu budową zajmuje się mój tata. Koszty jakie ponieśliśmy w ubiegłym roku to min: -projekt budowlany robiony od podstaw wraz z kierownikiem budowy to 2500 zł -mapka do celów projektowych 500 zł -znaczki różne skarbowe itp. 200 zł -paliwo na dojazdy 200zł razem 3 400zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poranek-kojota1 18.04.2014 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 W styczniu tego roku z uwagi na brak śniegu i niskich temperatur została wyrównana działka. Powierzchnia jej będzie mniej więcej wynosić 17 arów .Grunt na jakim będzie stał dom do piach. Tak wyglądała ona po wyrównaniu. Czas równania 4 godziny koszt 380 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts