flisiu 20.04.2014 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2014 Witam, mam dach konstrukcji wiazarowej i powoli zabieram sie za ocieplenie drewnianego stropu. mniej wiecej koncepcja w glowie jest ale rozkminiam jeszcze problem izolacji okapu dachu. strop bedzie ocieplony 30 cm welny i tak tez chce zrobic z okapem na zewnatrz budynku. zastanawiam sie jak zrobic to poprawnie, jak zamontowac folie lub inne ustrojstwo co bedzie dobrze chronic welne od wilgoci i wiatru. Okap wyglada tak jak na zdjeciu: ja bym zrobil to tak ze na sznurkach upchalbym 30cm welny a folie paroizalacyjna przybil od spodu do wiazarow, ponizej tego podbitka. prosze doradzcie czy dobrze mysle ze inaczej sie to robi na zewnatrz domu? Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 20.04.2014 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2014 Jak strych nieużytkowy to połóż ocieplenie poziome połączone z ociepleniem ścian, a jak użytkowy to daj ściankę kolankową z deski lub płyty i też połącz ocieplenie dachu ze ściennym. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flisiu 21.04.2014 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 Jak strych nieużytkowy to połóż ocieplenie poziome połączone z ociepleniem ścian, a jak użytkowy to daj ściankę kolankową z deski lub płyty i też połącz ocieplenie dachu ze ściennym. Jan strych nieuzytkowy - dom parterowy. jak poprawnie wykonac takie polaczenie na styku styropianu z welna? mam uzyc tez folii paroszczelnej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flisiu 23.04.2014 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 ma ktos jakies sugestie jak to poprawnie wykonac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 28.04.2014 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Gdzie chcesz pchać tą folię? Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flisiu 29.04.2014 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Gdzie chcesz pchać tą folię? Jan. chcialem przybic folie do wiazarow od spodu aby chronic welne przed wilgocia. czyli bylaby folia potem sznurki i na sznrki welna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris_S 08.01.2016 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 witam,jestem obecnie w tym samym punkcie i mam te same przemyślanie.Możesz potwierdzić jak finalnie to wykonałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts