Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ILE ZA KANALIZACJĘ?

Bilek

Recommended Posts

Mam pytanko. Ile płaciliście za przyłączenie kanalizacji. U mnie studzienka jest po drugiej stronie ulicy (4 m). Wczoraj dostaliśmy wycenę na 7 tys. Mój mąż tak się wściekł, że powiedział iż będziemy dudować szambo.

Czy można dołączyć się do sąsiada, bo słyszałam różne opinie

• 1 month później...
W zeszłym roku robiłam przyłącze wod.-kan i dostałam wycenę chyba ok. 7 tyś. Poskarżyłam sie na forum i uzbrojona w wiedzę obciełam koszty o prawie 3 tyś!!! Ale sama kupiłam i przywiozłam materiały, zamiast drogiej studzienki kazałam zrobić zwykłą z cegieł i różne takie, teraz już nie pamiętam dokładnie.

• 1 month później...
Mam pytanko. Ile płaciliście za przyłączenie kanalizacji. U mnie studzienka jest po drugiej stronie ulicy (4 m). Wczoraj dostaliśmy wycenę na 7 tys. Mój mąż tak się wściekł, że powiedział iż będziemy dudować szambo.

Czy można dołączyć się do sąsiada, bo słyszałam różne opinie

Jeśli teren jest uzbrojony w kanalizację i możliwe technicznie jest przyłączenie do niej Twojego domu to nie uzyskacie zgody na budowę szamba.

Powiem więcej. Wszyscy właściciele szamb w przypadku budowy nowej kanalizcji są zobowiązani do likwidacji swoich szamb i przyłączenia się do siecie. Oczywiście o ile jest to możliwe technicznie.

Sądzę, że pewnym wyjściem byłaby budowa przydomowej oczyszczalni ścieków. koszt podobny jak w Twoim przypadku podpięcia do kanalizacji a atutem byłby brak kosztów samych zrzutów ścieków.

Pozdrawiam

• 3 months później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
no nie!W takim razie nie ma mowy o podłączeniu sie bo my mamy powyżej poziomu naszej działki i doszłaby pompa,w takim razie podziekuję i wybieramy albo szambo3-komorowe przelewowe,albo jeśli gmina sie zgodzi eco-oczyszczalnie.Bylibyśmy wdzięczni gdyby ktoś napisał jaka jest różnica w cenie miedzy tymi wariantami.Z góry dzięki :)

Gość oczyszczalnia
no nie!W takim razie nie ma mowy o podłączeniu sie bo my mamy powyżej poziomu naszej działki i doszłaby pompa,w takim razie podziekuję i wybieramy albo szambo3-komorowe przelewowe,albo jeśli gmina sie zgodzi eco-oczyszczalnie.Bylibyśmy wdzięczni gdyby ktoś napisał jaka jest różnica w cenie miedzy tymi wariantami.Z góry dzięki :)

Witam forumowiczów.

U nas oczyszczalnia 3-komorowa 3350zł brutto z transportem na miejsce budowy.Mamy też szamba ale obecnie oczyszczalnia jest bardziej ekonomiczna.

Pozdrawiam Robert :)