Bilek 24.05.2004 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2004 Mam pytanko. Ile płaciliście za przyłączenie kanalizacji. U mnie studzienka jest po drugiej stronie ulicy (4 m). Wczoraj dostaliśmy wycenę na 7 tys. Mój mąż tak się wściekł, że powiedział iż będziemy dudować szambo. Czy można dołączyć się do sąsiada, bo słyszałam różne opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek ww 24.05.2004 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2004 Niestety takie są koszta! Ja w podobnej sytuacji: woda po drugiej stronie ulicy 5,5m + kanalizacja po mojej stronie ulicy= od 9tys do 13tys PLN!! Placisz nie tylko za materiały+ robocizna ale również za projekt zamknięcia drogi+ opłaty z tym związane+ geodeta.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asm 29.06.2004 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 Bilek, Maciek ww dobrze pisze, nie mam jeszcze dokladnej wyceny ale wyjdzie w granicach 12000-14000 za wszystko bo kanalizacja jest w drodze, niestety kosmos jest kosmos, a co do sasiada to moj sie raczej nie zgodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caleb 30.06.2004 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 kosmos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 30.06.2004 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 4tys,wasze ceny sa nie z tej galaktyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mww 30.06.2004 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 W zeszłym roku robiłam przyłącze wod.-kan i dostałam wycenę chyba ok. 7 tyś. Poskarżyłam sie na forum i uzbrojona w wiedzę obciełam koszty o prawie 3 tyś!!! Ale sama kupiłam i przywiozłam materiały, zamiast drogiej studzienki kazałam zrobić zwykłą z cegieł i różne takie, teraz już nie pamiętam dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stefano 06.08.2004 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 2000 kanalizacja 1800 wodaz wcinką i zamknięciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 07.08.2004 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2004 Mam pytanko. Ile płaciliście za przyłączenie kanalizacji. U mnie studzienka jest po drugiej stronie ulicy (4 m). Wczoraj dostaliśmy wycenę na 7 tys. Mój mąż tak się wściekł, że powiedział iż będziemy dudować szambo. Czy można dołączyć się do sąsiada, bo słyszałam różne opinie Jeśli teren jest uzbrojony w kanalizację i możliwe technicznie jest przyłączenie do niej Twojego domu to nie uzyskacie zgody na budowę szamba. Powiem więcej. Wszyscy właściciele szamb w przypadku budowy nowej kanalizcji są zobowiązani do likwidacji swoich szamb i przyłączenia się do siecie. Oczywiście o ile jest to możliwe technicznie. Sądzę, że pewnym wyjściem byłaby budowa przydomowej oczyszczalni ścieków. koszt podobny jak w Twoim przypadku podpięcia do kanalizacji a atutem byłby brak kosztów samych zrzutów ścieków. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorka1 28.11.2004 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2004 za przebicie sie przez asfaltowa droge ,woda i kanaliza w tym materialy 5500 miasto Świebodzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KFKF 10.12.2004 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 U mnie 40m wody i kanalizy kosztowało 6100 zł. W tym robocizna i materiały do samego budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
impuls 21.12.2004 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2004 Rura kanalizacyjna przecna moją działkę ,za podłaczenie sie ok 7m zapłaciłem 700zł wraz zmateriałami i odbiorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia i rafał 25.12.2004 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2004 no nie!W takim razie nie ma mowy o podłączeniu sie bo my mamy powyżej poziomu naszej działki i doszłaby pompa,w takim razie podziekuję i wybieramy albo szambo3-komorowe przelewowe,albo jeśli gmina sie zgodzi eco-oczyszczalnie.Bylibyśmy wdzięczni gdyby ktoś napisał jaka jest różnica w cenie miedzy tymi wariantami.Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość oczyszczalnia 26.12.2004 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2004 no nie!W takim razie nie ma mowy o podłączeniu sie bo my mamy powyżej poziomu naszej działki i doszłaby pompa,w takim razie podziekuję i wybieramy albo szambo3-komorowe przelewowe,albo jeśli gmina sie zgodzi eco-oczyszczalnie.Bylibyśmy wdzięczni gdyby ktoś napisał jaka jest różnica w cenie miedzy tymi wariantami.Z góry dzięki Witam forumowiczów. U nas oczyszczalnia 3-komorowa 3350zł brutto z transportem na miejsce budowy.Mamy też szamba ale obecnie oczyszczalnia jest bardziej ekonomiczna. Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts