Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Środek do odtykania rur kanalizacyjnych z kwasem siarkowym

robert845

Recommended Posts

Do czego miałoby to służyć, ponawiam pytanie.

Szczerze mówiąc podejrzewam, że chodziło o normalnego Kreta (albo coś w tym stylu), a ponieważ dla przeciętnego Kowalskiego, jak coś jest żrące, to jest to, panie dzieju, "kwas", to i stąd nowa legenda w narodzie :)

Co ludzie robili w szkole?

A to było takie fajne miejsce, gdzie wiele tłumaczono z tego, co nas otacza...

(wiem, wiem, sam czasem nie słuchałem wystarczająco pilnie...)

Kwach w kanalizie to zbrodnia przeciw instalacji.

Zakazany na sto sposobów i wszędzie.

Silna ZASADA (wodorotlenek) to środek dozwolony, zalecany i stosowany powszechnie.

Wodorotlenek SODU (zasada sodowa, kret do rur) to jednocześnie najskuteczniejszy środek do utylizacji substancji organicznej!!!

Korka z betonu w rurze nie rozpuści ale włosy, tłuszcz, guano itp - bardzo skutecznie.

Stosowany od zawsze np. w szybkim usuwaniu tkanek miękkich ze zwłok...(wypreparowaniu szkieletu).

Chcesz się pozbyć jakiegoś trupa?

Chcesz udrożnić zatkana rurę?

- Tylko zasada!

Adam M.

Nic nie jest źle :) po prostu zachwyca mnie wszechstronność tego forum, a twoja wypowiedź była przykładem :)

Adam_MK, Też byłem zachwycony szerokością Twoich zainteresowań i pod wrażeniem Twojej szkoły, na którą tak często się powołujesz. Moja ograniczała się do teorii, jak wygląda reakcja zasady z tłuszczem; zajęć praktycznych z pozbywania się rur i udrażniania zwłok program nie przewidywał :(

Adam_MK, Też byłem zachwycony szerokością Twoich zainteresowań i pod wrażeniem Twojej szkoły, na którą tak często się powołujesz. Moja ograniczała się do teorii, jak wygląda reakcja zasady z tłuszczem; zajęć praktycznych z pozbywania się rur i udrażniania zwłok program nie przewidywał :(

A propos zajęć praktycznych z pozbywania się ciał... przypomniała mi się scena z serialu Breaking Bad - chłopak "pozbywał się" ciała za pomocą kwasu w metalowej wannie - efekt był taki, że na długo się pamięta co z czym reaguje :)

No, dobra... przyznam się do czegoś...

Ja dziecię nauczycielskie jestem...

W młodości pomagałem rodzicielce kompletować pomoce dydaktyczne do wszystkich pracowni szkolnych.

Miałem do nich stały dostęp, często przymusowy, bo przygotowywałem zestawy do demonstracji na lekcjach (mamusia prosiła a jej prośba to, oczywiście, jak polecenie...)

Na studiach byłem o kierunku pedagogicznym.

Mieliśmy tam dydaktykę... z zastosowaniem tychże pomocy różnistych...

Od lat, sporadycznie wprawdzie, produkuję różniste zestawy dydaktyczne, jak mnie kto poprosi (jaka szkoła czy uczelnia...)

Cały zakres... wszystkie działy fizyki i kilku pokrewnych dziedzin...

No to... zmydlanie tłuszczów też było...

A przy okazji pokaz preparowania np. żaby...

(taki mały trupek, ale z dużymi idzie tak samo...)

Ciekawostką jest to, że jak kto co opisuje, to ja zwykle wiem o czym mówi.

DLATEGO jestem tak ostro uczulony na "niemierzalne a zabójczo silne promieniowania geohydrograwotoelektromagnetyczne" wypuszczane np z klocka dębowego z diodką LED i podobne...

Adam M.

DLATEGO jestem tak ostro uczulony na "niemierzalne a zabójczo silne promieniowania geohydrograwotoelektromagnetyczne" wypuszczane np z klocka dębowego z diodką LED i podobne...

Oj tam. Musisz kolo unego klocka rozsypac skorupki od jajek, kasztany, sól czy co tam nie jeszcze i jestes bezpieczny. Czy na pewno powiem Ci za 2 stówy jak pomacham kolo tego ciezarkiem na sznurku ;-)

marcin

P.S.

Skorupki tylko z jajek kur niemodyfikowanych genetycznie!! Te z modyfikowanych nie sa "naturalne" wiec oczywista oczywistoscia jest ze promieniowania geo-hydro-cos-tam, nie zatrzymaja!! Obleca te z chowu sciolkowego. Ale na wlasne ryzyko. Kury modyfikowane maja dodatkowo kwadratowe dupy, wiec skorupki nie zatrzymuja promieniowania ksztaltow ktore jest akurat mierzalne - u niektorych powoduje zanik mozgu.

Sznurek to ja też mam, nawet dwa, Po jednym w każdym bucie.

A ciężarek z pracowni fizycznej od ciężarka murarza różni się tym, że ten pierwszy, jak u radiestety, ma się wahać, najlepiej w jednej płaszczyźnie, z określoną i tak dalej, a ten drugi ma być nieruchomy. Na wampirzych sznurkach się nie mam. Coś mi się tylko majaczy, że raczej nie był to sznur czosnku :)

No już już już, dobra, starczy! To jednak ma być forum budowlane, nie róbmy poza tym konkurencji dla wizaz.pl, jedynym takim miejscu w naszym internecie, gdzie można pogadać absolutnie o wszystkim, od najładniejszych wzorków na tipsach począwszy, na fizyce jądrowej skończywszy :lol:

(nie, nie udzielam się tam, po prostu, doceniam fakt, że jakich informacji by się góglem nie szukało, forum wizaz.pl wpada zwykle w pierwszej stronie trafień :))

• 9 months później...