robert845 21.04.2014 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 Czy jest taki środek dostępny na rynku ala kret, który zawiera kwas siarkowy lub materiał pochodny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 21.04.2014 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 Nie wydaje mi się. Napisz może, dlaczego takiego środka szukasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 21.04.2014 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 "środek dostępny na rynku ala kret, który zawiera kwas siarkowy" To się nazywa "samochodowy akumulator rozruchowy" Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 21.04.2014 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 No weź przestań, nie zmieści się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert845 21.04.2014 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 Tak słyszałem i sam się zdziwiłem żeby takie coś było dostępne na rynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 21.04.2014 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 Do czego miałoby to służyć, ponawiam pytanie. Szczerze mówiąc podejrzewam, że chodziło o normalnego Kreta (albo coś w tym stylu), a ponieważ dla przeciętnego Kowalskiego, jak coś jest żrące, to jest to, panie dzieju, "kwas", to i stąd nowa legenda w narodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 21.04.2014 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 Co ludzie robili w szkole?A to było takie fajne miejsce, gdzie wiele tłumaczono z tego, co nas otacza...(wiem, wiem, sam czasem nie słuchałem wystarczająco pilnie...) Kwach w kanalizie to zbrodnia przeciw instalacji.Zakazany na sto sposobów i wszędzie. Silna ZASADA (wodorotlenek) to środek dozwolony, zalecany i stosowany powszechnie. Wodorotlenek SODU (zasada sodowa, kret do rur) to jednocześnie najskuteczniejszy środek do utylizacji substancji organicznej!!!Korka z betonu w rurze nie rozpuści ale włosy, tłuszcz, guano itp - bardzo skutecznie.Stosowany od zawsze np. w szybkim usuwaniu tkanek miękkich ze zwłok...(wypreparowaniu szkieletu). Chcesz się pozbyć jakiegoś trupa?Chcesz udrożnić zatkana rurę?- Tylko zasada! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 22.04.2014 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 Chcesz się pozbyć jakiegoś trupa? Chcesz udrożnić zatkana rurę? - Tylko zasada! niezawodne porady na forum - w każdym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 22.04.2014 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 Nie w każdym! Nie latam... nie nurkuję.... Zacytowałeś moją wypowiedź. CO w niej jest "nie tak"? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 22.04.2014 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 Nic nie jest źle po prostu zachwyca mnie wszechstronność tego forum, a twoja wypowiedź była przykładem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 22.04.2014 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 No mooowa! Chcesz coś rozpuścić, chcesz coś zalać betonem - tylko tutaj dowiesz się wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 22.04.2014 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 Nic nie jest źle po prostu zachwyca mnie wszechstronność tego forum, a twoja wypowiedź była przykładem Adam_MK, Też byłem zachwycony szerokością Twoich zainteresowań i pod wrażeniem Twojej szkoły, na którą tak często się powołujesz. Moja ograniczała się do teorii, jak wygląda reakcja zasady z tłuszczem; zajęć praktycznych z pozbywania się rur i udrażniania zwłok program nie przewidywał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 22.04.2014 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 Adam_MK, Też byłem zachwycony szerokością Twoich zainteresowań i pod wrażeniem Twojej szkoły, na którą tak często się powołujesz. Moja ograniczała się do teorii, jak wygląda reakcja zasady z tłuszczem; zajęć praktycznych z pozbywania się rur i udrażniania zwłok program nie przewidywał A propos zajęć praktycznych z pozbywania się ciał... przypomniała mi się scena z serialu Breaking Bad - chłopak "pozbywał się" ciała za pomocą kwasu w metalowej wannie - efekt był taki, że na długo się pamięta co z czym reaguje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 22.04.2014 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 No, dobra... przyznam się do czegoś...Ja dziecię nauczycielskie jestem...W młodości pomagałem rodzicielce kompletować pomoce dydaktyczne do wszystkich pracowni szkolnych.Miałem do nich stały dostęp, często przymusowy, bo przygotowywałem zestawy do demonstracji na lekcjach (mamusia prosiła a jej prośba to, oczywiście, jak polecenie...)Na studiach byłem o kierunku pedagogicznym.Mieliśmy tam dydaktykę... z zastosowaniem tychże pomocy różnistych...Od lat, sporadycznie wprawdzie, produkuję różniste zestawy dydaktyczne, jak mnie kto poprosi (jaka szkoła czy uczelnia...)Cały zakres... wszystkie działy fizyki i kilku pokrewnych dziedzin... No to... zmydlanie tłuszczów też było...A przy okazji pokaz preparowania np. żaby...(taki mały trupek, ale z dużymi idzie tak samo...) Ciekawostką jest to, że jak kto co opisuje, to ja zwykle wiem o czym mówi.DLATEGO jestem tak ostro uczulony na "niemierzalne a zabójczo silne promieniowania geohydrograwotoelektromagnetyczne" wypuszczane np z klocka dębowego z diodką LED i podobne... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 22.04.2014 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 DLATEGO jestem tak ostro uczulony na "niemierzalne a zabójczo silne promieniowania geohydrograwotoelektromagnetyczne" wypuszczane np z klocka dębowego z diodką LED i podobne... Oj tam. Musisz kolo unego klocka rozsypac skorupki od jajek, kasztany, sól czy co tam nie jeszcze i jestes bezpieczny. Czy na pewno powiem Ci za 2 stówy jak pomacham kolo tego ciezarkiem na sznurku marcin P.S. Skorupki tylko z jajek kur niemodyfikowanych genetycznie!! Te z modyfikowanych nie sa "naturalne" wiec oczywista oczywistoscia jest ze promieniowania geo-hydro-cos-tam, nie zatrzymaja!! Obleca te z chowu sciolkowego. Ale na wlasne ryzyko. Kury modyfikowane maja dodatkowo kwadratowe dupy, wiec skorupki nie zatrzymuja promieniowania ksztaltow ktore jest akurat mierzalne - u niektorych powoduje zanik mozgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 22.04.2014 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 Ty się z ciężarka na sznurku Jastrzębiu nie śmiej - każda porządna szkolna pracownia fizyczna ma coś takiego na wyposażeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 22.04.2014 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 Murarza przy pracy widziałem. W realu! Też miał!!! A na youtube widziałem wampira przy pracy. Nie miał ciężarka... tylko sznurek miał... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 23.04.2014 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Sznurek to ja też mam, nawet dwa, Po jednym w każdym bucie. A ciężarek z pracowni fizycznej od ciężarka murarza różni się tym, że ten pierwszy, jak u radiestety, ma się wahać, najlepiej w jednej płaszczyźnie, z określoną i tak dalej, a ten drugi ma być nieruchomy. Na wampirzych sznurkach się nie mam. Coś mi się tylko majaczy, że raczej nie był to sznur czosnku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 23.04.2014 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 No już już już, dobra, starczy! To jednak ma być forum budowlane, nie róbmy poza tym konkurencji dla wizaz.pl, jedynym takim miejscu w naszym internecie, gdzie można pogadać absolutnie o wszystkim, od najładniejszych wzorków na tipsach począwszy, na fizyce jądrowej skończywszy (nie, nie udzielam się tam, po prostu, doceniam fakt, że jakich informacji by się góglem nie szukało, forum wizaz.pl wpada zwykle w pierwszej stronie trafień ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert845 07.02.2015 23:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 Tak mi powiedział jeden 'pseudo ekspert' ze sklepu o tym kwasie. Ja do siebie to akurat mam sodę kaustyczną. I bardzo skuteczna jest, rozpuszcza włosy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts