wojciecho98761 21.04.2014 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 witam chcialbym sie dowiedziec z czego wykonac szalunki do takiego ogrodzenia (ponizszy link) zeby to ogrodzenie bylo rowne. Bardzo prosze o jakies wskazowki. http://aludom.pl/images/stories/triest/nowoczesne-ogrodzenia-aluminium.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubencki 21.04.2014 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 Mieliśmy klienta u którego ekipa szalowała to sklejką szalunkową a następnie piaskowała aby wyrównać fakturę całości. Krawędzie były szlifowane. Efekt na prawdę super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciecho98761 21.04.2014 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 a mozna wykorzystac płyty osb do szalunku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubencki 21.04.2014 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 Nie uzyskasz raczej tak równej powierzchni jak przy sklejce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 21.04.2014 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 może wyściel szalunki folią ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciecho98761 21.04.2014 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 dzieki za rady p. Kubencki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubencki 22.04.2014 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 Gdybyś potrzebował projektu ogrodzenia, służę pomocą Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal194 22.04.2014 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 Tu na zdjęciu przedstawia zwykły beton jak przy nowych wiaduktach,też masz taki efekt.Płyta szalunkowa +wibrator do betonu+dobrej jakości beton i efekt murowany +ewentualny olej do spryskania szalunków rozpylaczem nawet takim ogrodowym.Do wykonania takich narożników ściętych używa się albo wkładek plastikowych albo po prostu drewnianych jakby narożników w szalunku.Jedynie góra wymaga obróbki no i ewentualnie jakieś łączenia na płytach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciecho98761 22.04.2014 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 (edytowane) wlasnie chodzi o to zeby beton nie był "siwy" wtedy nie bedzie to ladnie wygladalo - dokladnie skojarzylem ze faktycznie nowe mosty maja odcien takiego betonu jak na zdjeciu nie wiem to jest jakas nazwa takiego betonu np B....?? Edytowane 22 Kwietnia 2014 przez wojciecho98761 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal194 22.04.2014 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 Tego to ja nie wiem.tylko znam technikę byłem na budowie gdzie lali z tego całe ściany oraz były z tego prefabrykaty schodów właśnie tą techniką którą opisałem.Efekt właśnie był taki jaki oczekujesz.Beton gładki i tego koloru, teraz jest powszechny wszędzie.zadzwoń do betoniarni oni na pewno wiedzą.Raczej klasa C, tu masz ciekawostkę:http://www.wyrobybetonowe.com.pl/beton/beton-towarowy-specjalistyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts