Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy jest sens wstawiać okna?

Recommended Posts

Mam SSO , w tym roku finanse pozwolą tylko na wstawienie okien. Zastanawiam się czy jest wogóle sens z racji , że nic więcej nie będzie robione. Dalsze prace będą możliwe , że w 2015 a i to nie jest pewne. Może szkoda aby się marnowały itd? SSO zrobiony w tamtym roku na wakacje.

Chyba , że za rok okna mogą znacznie podrożeć to trzeba by teraz.

Edytowane przez rustin

jesli zrobisz okna to wypadaloby dociagnac do SSZ, czyli pozamykac inne otwory - drzwi zew., brame garazowa. - niestety inaczej okna moga zniknac...

duzo zalezy od okolicy gdzie sie budujesz (na ile spokojna), sasiadow, itp.

Budowa roczek postala, wiec powoli mozna by ja zamknac i nie pozwolic hulac wiaterkowi, wilgoci po domu ;)

zaleta SSZ to tez inny komfort roboty w srodku, mozna wstawic koze, przepalac od czasu do czasu i nawet przez lekka zime cos porobic samodzielnie - bez wydawania wielkiej kasy, np. podkuc miejsca pod kable/rury, itp...

Mam SSO , w tym roku finanse pozwolą tylko na wstawienie okien. Zastanawiam się czy jest wogóle sens z racji , że nic więcej nie będzie robione. Dalsze prace będą możliwe , że w 2015 a i to nie jest pewne. Może szkoda aby się marnowały itd? SSO zrobiony w tamtym roku na wakacje.

Chyba , że za rok okna mogą znacznie podrożeć to trzeba by teraz.

Pamiętaj, że okna nieobrobione tynkiem też mają nogi... niestety widziałem kradzieże okien z budynków stojących w środku zamieszkanego osiedla - wszyscy myśleli że to następna ekipa coś robi. Nie masz nawet pewności, że cokolwiek zrobisz w przyszłym roku. Może nie warto zamrażać tyle gotówki tylko odłożyć na procent na te dwa lata. Może po drodze jakaś okazja będzie kupić inne rzeczy tanio.

• 2 weeks później...