rustin 21.04.2014 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 (edytowane) Mam SSO , w tym roku finanse pozwolą tylko na wstawienie okien. Zastanawiam się czy jest wogóle sens z racji , że nic więcej nie będzie robione. Dalsze prace będą możliwe , że w 2015 a i to nie jest pewne. Może szkoda aby się marnowały itd? SSO zrobiony w tamtym roku na wakacje.Chyba , że za rok okna mogą znacznie podrożeć to trzeba by teraz. Edytowane 21 Kwietnia 2014 przez rustin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lesz 21.04.2014 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 jesli zrobisz okna to wypadaloby dociagnac do SSZ, czyli pozamykac inne otwory - drzwi zew., brame garazowa. - niestety inaczej okna moga zniknac... duzo zalezy od okolicy gdzie sie budujesz (na ile spokojna), sasiadow, itp. Budowa roczek postala, wiec powoli mozna by ja zamknac i nie pozwolic hulac wiaterkowi, wilgoci po domu zaleta SSZ to tez inny komfort roboty w srodku, mozna wstawic koze, przepalac od czasu do czasu i nawet przez lekka zime cos porobic samodzielnie - bez wydawania wielkiej kasy, np. podkuc miejsca pod kable/rury, itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 21.04.2014 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 Drzwi wstawione mam stare na czas budowy aby nie zniszczyć, z bramą garażową gorzej bo też radzono aby dać ją po tynkach więc nie wiem jak ją zabezpieczyć. Narazie jest zabita deskami.Jak pisałem nie będzie nic robione w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm0123 21.04.2014 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 Poczekaj moze do zimy, sa promocje zimowe ze wzgledu na dosc 'martwy' sezon - zamow wtedy a wstaw na wiosne 2015. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.04.2014 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 Stan surowy otwarty i stan surowy zamknięty.Dwa stany a jakie ważne dla inwestora jak się zaczyna budować.Autor ma jakiś tam stan.Ja kupiłbym okna wstawił i czekał na lepsze czasy. Wstawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 22.04.2014 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 Poczekaj moze do zimy, sa promocje zimowe ze wzgledu na dosc 'martwy' sezon - zamow wtedy a wstaw na wiosne 2015. chyba też bym tak zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KDWJ 24.04.2014 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Mam SSO , w tym roku finanse pozwolą tylko na wstawienie okien. Zastanawiam się czy jest wogóle sens z racji , że nic więcej nie będzie robione. Dalsze prace będą możliwe , że w 2015 a i to nie jest pewne. Może szkoda aby się marnowały itd? SSO zrobiony w tamtym roku na wakacje. Chyba , że za rok okna mogą znacznie podrożeć to trzeba by teraz. Pamiętaj, że okna nieobrobione tynkiem też mają nogi... niestety widziałem kradzieże okien z budynków stojących w środku zamieszkanego osiedla - wszyscy myśleli że to następna ekipa coś robi. Nie masz nawet pewności, że cokolwiek zrobisz w przyszłym roku. Może nie warto zamrażać tyle gotówki tylko odłożyć na procent na te dwa lata. Może po drodze jakaś okazja będzie kupić inne rzeczy tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 07.05.2014 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Czyhaj na promocję i wstaw w 2015 roku. Tak jak @Skoczen napisał nie wiadomo czy Ci nie "uciekną" Okna najtańsze od grudnia do stycznia lutego bo firmy mają przestoje. Proponowałbym poczekać do tego czasu. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts