dodziks 21.04.2014 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 Witam, Czy orientuje się ktoś jakie się teraz kładzie w nowo budowanych domach tynki? Czy najlepiej zrobić tradycyjny tynk cementowo-wapienny czy może maszynowy? Czy jeżeli chcemy mieć gładkie ściany to jesteśmy skazani tylko na gładź gipsową? Gips chyba nie jest za dobry, pyli i jest dość kruchy w dodatku chyba źle reaguje jak złapie trochę wody?Słyszałem też o tynkach sylikonowych, czy nadają się one do tynkowania wewnątrz domu, czy są zdrowe? A może tynki z piasku kwarcowego (czy jakoś tak)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Krasowski 21.04.2014 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 Witam, Czy orientuje się ktoś jakie się teraz kładzie w nowo budowanych domach tynki? Czy najlepiej zrobić tradycyjny tynk cementowo-wapienny czy może maszynowy? Czy jeżeli chcemy mieć gładkie ściany to jesteśmy skazani tylko na gładź gipsową? Gips chyba nie jest za dobry, pyli i jest dość kruchy w dodatku chyba źle reaguje jak złapie trochę wody? Słyszałem też o tynkach sylikonowych, czy nadają się one do tynkowania wewnątrz domu, czy są zdrowe? A może tynki z piasku kwarcowego (czy jakoś tak)? Wszystko jest już opisane na forum bardzo dokładnie, wystarczy poszukać. Niektórzy robią gipsowe inni c-w a w obu przypadkach materiały workowane. Nie pytaj co jest lepsze od drugiego bo to doprowadzi jak zwykle do kłótni i nie dowiesz się nic. Najlepiej poczytać i na podstawie tego samemu podjąć decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 21.04.2014 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 "Najlepiej poczytać i na podstawie tego samemu podjąć decyzję." Będzie trudno Ale powodzenia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodziks 21.04.2014 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 Myślałem że może pojawił się jakiś nowy materiał, który stosuje się w nowym budownictwie. Szczerze mówiąc to myślałem że tynki sylikonowe to jest ten nowy wspaniały materiał. Tynki cementowo-wapnowe to technologia dość stara. Tynk maszynowy został według mnie wprowadzony po to żeby przyspieszyć prace tynkarskie i zmniejszyć cenę, nie koniecznie idzie on w parze z trwałością... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 21.04.2014 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 Ano, pojawił się...Akumulacyjne.Z kapsułkami wosku.Są też tynki i farby "samoczyszczące się"Jest w czym wybierać, tylko czy Cie na to stać? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts