MarkGyver 21.04.2014 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 Konkretnie mam na myśli nasiona dyni, które zebrałem pod koniec sezonu 2012, lecz w tamtym roku zapomniałem wysiać - i tak sobie leżą. Pytanie, czy jest jakieś prawdopodobieństwo, że wykiełkują z nich rośliny. Jak to jest w przypadku nasion roślin innych gatunków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 21.04.2014 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 Nasiona zbóż kiełkują nawet po stuleciach...Spoko.Posiej i poczekaj.Skiełkują. Może kilka "wypadnie", ale to normalne. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 24.04.2014 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 rózenie jest- jedne nasiona starzeją się szybciej, inne wolniej. Zwykle po prostu coraz mniej procent kiełkuje im sa starsze. Teraz juz możesz posiać te dynię do pojemników/doniczek i postawić w jasnym miejscu. Co wykiełkuje to w połowie maja wysadzisz do gruntu. Od razu będa większe sadzonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarkGyver 31.05.2014 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 (edytowane) Dziękuję za rady, ale wygląda na to, że sprawa kolejny raz się przedawniła. Pestki dyni mam w "mieście", a przypominam sobie o nich dopiero kiedy jestem na wiosce.No, chyba że jest sens jeszcze je wysiewać, choćby do doniczki - w co jako laik szczerze wątpię, bo przed przymrozkami i tak by nie zaowocowała. Edytowane 31 Maja 2014 przez MarkGyver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts