jarus 21.04.2014 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 Dzień dobry Zakupiłem okna w firmie URZĘDOWSKI i to jest jedyna dobra wiadomość. Wszystko jest ładnie do czasu wpłacenia pieniędzy za okna, następnie to już tylko koszmar. Okna otrzymałem ze zwłoką (ponad 2 misiące) oraz dodatkowo dwa z nich musiałem zwrócić do poprawy. Po kilku misiącach opóźnienia cieszyłem się, że udało mi się temat okien zamknąć.Niestety w jednym oknie balkonowym zepsuło sie okucie co zgłosiłem do naprawy gwarancyjnej. Najpierw firma DOMAT z Rzeszowa obiecała, że usunie to bez pisemnej reklamacji, a ja łatwowierny uwierzyłem w ich zapewnienia. Po 2 misiącach zgłosiłem pisemnie reklamację tj w dniu 14.10.2013r. mając nadzieję, że teraz mając to na piśmie usterka zostanie usunięta. Po 3 misiącach dopytywania się o termin usunięcia usterki usłyszałem od firmy DOMAT, że "autostrady też długo budują"!!! Bezczelność i olewanie klienta, który już zapłacił jest w tej firmie normą.Po próbach rozwiązania problemu bezpośrednio z firmą Urzędowski otrzymałem pocztą kartę gwarancyjną z wpisem, że usterka została naprawiona dnia 28.01.2014!!!Oczywiście nikt tego dnia się nie zjawił i nie naprawił okucia. TAK URZĘDOWSKI USUWA USTERKI NA GWARANCJI.Po wielu telefonach serwisant z firmy Urzędowski przyznał, że usterka nie została usunięta, a zawinił przedstawiciel czyli firma Domat z Rzeszowa.Zapewnił, że osobiście dopilnuje tematu i usterka zostanie usunięta jak najszybciej.Do dzisiaj nic nie zostało nadal zrobione !!! Podsumowując przestrzegam przed tą firmą i zakupem okien w firmie Urzędowski, chyba że ktoś lubi mieć problemy. Serwis firmy jak i przedstawiciela w Rzeszowie jest fikcją, mają w du... klienta, który już zapłacił. Jeżeli ktoś z Państwa spotkał się z podobną obsługą serwisową, poświadczeniem nieprawdy w książce gwarancyjnej i ma dobrą radę proszę o odpowiedź i poradę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 21.04.2014 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 Sugeruję Ci pismo od prawnika.Na Forum Muratora udziela się Kolega prawnik - T12345T.Ma praktykę w tego typu przypadkach także spokojnie wal do niego jak w dym a na pewno pomoże. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarus 29.04.2014 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Dziękuję, to jest rozwiązanie.Na razie po wpisie odezwał się prezez firmy Urzędowski z obietnicą, że wszystko załatwi. Czekam już tydzień a ponownego kontaktu nie ma. Zaczekam jeszcze kilka dni, ponieważ nie ma mnie obecnie w domu.Jeżeli nie będzie kontaktu skorzystam z Twojej sugesti. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 30.04.2014 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Ja bym nie czekał na reakcje firmy Domat i udał się do Rzecznika Praw Konsumentów i on powinien ci pomóc. Swoją drogą fatalne podejście do klienta Domatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 30.04.2014 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 RPK to jest dobry kierunek, bo z całym szacunkiem do Testa, ale "wzywać" tu prawników to lekka przesada:) . Taki wpis w karcie gwarancyjnej jest raczej pomyłką niż celowym działaniem, a nawet gdyby - to pozostaje dochodzenie swojej krzywdy przed sądem lub własnoręczne wymierzenie kary np. nagłaśniając sprawę publicznie, co autor uczynił. Sprawa jest mieszana, bo jak myślę klient korzysta z uprawnienia gwarancyjnego (czyli oczekuje działania od gwaranta) bo dla sprzedawcy już pewnie minął okres dwuletni. Oczywiście serwis znim dokonał wpisu mógł się upewnić u klienta, czy sprawa została zamknięta a nie wierzyć w zapewnienia sprzedawcy, ktoremu prawdopodobnie przekazał potrzebne częsci (to bardzo częsta praktyka w krajowych realiach). Tylko czy relacja klient-sprzedawca jest czysta? Trochę mnie zaskakuje info, że po wpisie "odezwał sie prezes" ale skoro ktoś obiecał, to pozostaje dać mu szansę. Swoją drogą - skoro w powszechnym miemaniu producent już dawno upadł, to chyba dobrze że aktualna firma nie wypiera się naprawy okien teoretycznie innego podmiotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarus 26.05.2014 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Witam ponownie Minął miesiąc od telefonu prezesa firmy Urzędowski i zagadnijcie ... NICTo jest standard w tej firmie obiecać i olać !!! Z tego co udało mi sie zorientować i ze słów prezesa o trudnych czasach wychodzi, że firma upada.Jeżeli ktoś planuje zakup okien w tej firmie szczerze odradzam. Pozostaje mi już tylko droga prawna niestety:( Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 26.05.2014 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Myślę ze w gwarancji masz 60 mies. a nie 6 lat. Mniejsza o to. Tak, jak poczytasz net to stwierdzisz że firma która udzieliła Ci gwarancji już dawno upadła. W jej miejscu powstała nowa. Jak widzisz- gdyby chcieli się wyprzeć to by nawet nie byli zobowiązani Ci odpowiadać. Czytaj ze zrozumieniem. Ps. Człowiek "główny serwisant" jest honorowy i zwolnił się z pracy - był na prawdę szczerze zmartwiony, kiedy pokazałem mu Twój wpis. Pogadaj ze sprzedawcą - mają część dla Ciebie (jak wynika z treści) i to kwestia teleofonu-umówienia się na wymianę. Chyba ze nie wszystko mówisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 26.05.2014 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Firma miała renomę. I pracownicy którzy tam zostali nie byli z przypadku. Na mnie możesz "jechać", na firmę też, ale nie pozwolę obrażać ludzi którzy nie mogą się bronić, bo nie mają dość sił by udzielać się na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarus 27.05.2014 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 ... Ps. Człowiek "główny serwisant" jest honorowy i zwolnił się z pracy - był na prawdę szczerze zmartwiony, kiedy pokazałem mu Twój wpis. Pogadaj ze sprzedawcą - mają część dla Ciebie (jak wynika z treści) i to kwestia teleofonu-umówienia się na wymianę. Chyba ze nie wszystko mówisz. Nie wiem czego miałbym nie mówić. Byłem tam (czyli w firmie DOMAT) osobiście z reklamacją dwukrotnie, dzwoniłem pewnie z osiem razy i za każdym razem kończyło sie, że oddzwonimy. Zgadnij ile razy oddzwonili, a na kolejny telefon zawsze prosili o mój nr telefonu. Takiej obsługi gwarancyjnej jak w firmie DOMAT to naprawdę jeszcze nie spotkałem. Gość mówi mi bezczelnie że "autostrady też długo budują". Co do osoby "głównego serwisanta" (jeżeli oczywiście mówimy o tym samym) to ja niestety nie mogę potwierdzić, że jest honorowy. Poza tym, że jak szef, przeprosił nie zajął się tą sprawą, chociaż podpisał się w gwarancji. Rozmaialiśmy telefonicznie i ustaliliśmy, że ja ze swojej strony skontaktuję się z Domat a on ze swojej dopilnuje by sprawę załatwić. Efekt znasz ... oddzwonią. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smarta1 26.01.2015 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Czy ktoś z Was kupił ostatnio okna Urzędowskiego? Jak to z nimi jest? Działają czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 26.01.2015 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 działają działają z terminami nie ma absolutnie kłopotumax 6 tygnowy właściciel faktycznie zrobił porządekpoczynając od urzedowskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 27.01.2015 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 (edytowane) Przy Urzeddowskim termin realny 3-4 miesiąceBez urzedowskiego w zakladzie termin 5-6 tygWnioski sama wyciągnij Edytowane 28 Stycznia 2015 przez malux20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlenok40 13.03.2015 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Okna prdukuja w 5-6 tygodni , a serwis fabryczny jest organizowany . Wiemy jak to sie odbywalo w poprzednich latach a szczegolnie w 2014. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 14.03.2015 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 szczerze okna są robione przed terminem w tym tygodniu do zakładu dojechały nowe maszyny za grubą kasęnie chce pisać że jest super ale ok to już tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar_mroz 31.08.2016 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 Witam, właśnie miałem zakupić okna i drzwi firmy URZĘDOWSKI, ale trafiłem na to forum i zmieniłem zdanie. Firma dalej się Ceni, a widzę że jakość produktu i obsługa jest tylko historią. Dzięki wszystkim, że podzielili się swoimi opiniami bo pewnie bym był kolejnym klientem nabitym w butelkę. Na jakiej podstawie wyciągasz aż tak negatywne wnioski? Z moich prywatnych odczuć i długich doświadczeń z tym producentem wynika, że jakość jak i sama terminowość wręcz uległy poprawie i właśnie tego typu wpisy zawarte są w tym wątku. Napisałeś, że firma nadal się ceni, ale jeszcze kilka lat temu to była wręcz masówka - jeżeli miałeś porównać gruby profil drewna U do typowego dj68 mniej znanego producenta cena dalej mogła wyjść korzystniej właśnie dla U. Jak z cenami jest teraz nie wiem, ale przynajmniej terminy realizacji podają w tygodniach a nie miesiącach:no: Udanych wyborów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trais 22.10.2016 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2016 Moi drodzy,Stoje przez wyborem zakupu okien drewnianych mialy byc Urzedowskiego ale rowniez rozpatruje inne firmy. Stolbud Wloszczowa, Gebauer, Vidok. Ktore wybrac? Patrzac pod katek szklenia kazda firma proponuje szybe U=0.5 Wskaznik U dla calego okna sa bardzo podobne czy to 0.73 czy 0.78 nie ma dla mnie znaczenia bo to wychodzi 200-300 przez okres 20-30 lat. Cena urzedowski = stolbud wloszczowaVidok tanszy o 2-3tys Gebauer najdrozszy 80tys za te cene mam aluminiowe od urzedowskiego lub stolbudu. I co proponujecie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trais 27.10.2016 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 I co cisza? Nikt nic nie wie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlenok 25.11.2016 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2016 Witam, czytając wpisy mam wrazenie ze są one wpisane przez osoby powiazane z innymi producentami. Dla potencjalnych klientow mam prosbe, aby przed dokonaniem zakupu stolarki ogladali okna na budowie gdzie sa zamontowane i wtedy oceniali na forum zalety i wady produktu. Pozdrawiam lemingow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts