antani 21.04.2014 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam.Mieszkam w starej kamienicy zaadaptowanej do celów mieszkaniowych, mieszkam na pierwszym piętrze z dwóch plus strych, który częściowo też jest użytkowany. W moim mieszkaniu nie ma wolnych kominów wentylacyjnych, są tylko spalinowe. Co zrobić by w łazience, którą dopiero stworzę i kuchni nie wyrósł grzyb. Czy wystarczy kratka na kuchnie a stamtąd nawiewnik w oknie? Nie chce ingerować w ściany zewnętrzne, bo dopiero co była zrobiona elewacja, ale myślałem o nawiewnikach higrosterowalnych , które chcę zamontować w górnej części okna. Budowa nowych kominów odpada.Jestem w trakcie remontu, więc jestem otwarty na różne skuteczne rozwiązania w ramach cenowego rozsądku.Pozdrawiam Edytowane 21 Kwietnia 2014 przez antani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antani 01.05.2014 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Nie istnieje żadne rozwiązanie panowie inżynierowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 01.05.2014 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Masz techniczną możliwość dostarczania świeżego powietrza poprzez nawiewniki.Brakuje ci otworu na usunięcie zużytego powietrza. Nie możesz wybudować komina,nie możesz uszkodzić elewacji.Sytuacja patowa. Wybierz najmniejsze zło wsparte r-kiem ekonomicznym.Wywal dziurę w elewacji zewnętrznej z kratka ale co by była pod kontrolą bo na ciepło nie zarobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 03.05.2014 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 (edytowane) Zamontuj rekuperator np firmy mitsubishi taki dla jednego pomieszczenia.powinno zmienić sytuację http://www.ceneo.pl/13112213?se=HCvoHw8fIGWQ2Xx6NEc4bMsuYNmaiX-8&gclid=COjR6uHdj74CFc6WtAodngMALg Edytowane 3 Maja 2014 przez fachman19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts