hokejgk1 23.04.2014 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Witam, Mam straszny dylemat co wybrać na usczelnienie koszy okien kominów ...Potrzebuje tej uszczelki około 80mb Ceny obu produktów za mb to:KLINOWA - 1 PLNROZPRĘŻNA INTERCHEMALL (szer. 20, po rozprężeniu wys. 50mm) - 9,06 PLN Rużnica w ceie na całości: 644 PLN ! (niby nie wiele ale zawsze) ... Ja jakieś 4 mies temu kupiłem klin kosza i właśnie uszczelke o której pisze powyźej robie od 4 miesięcy test przykleiłem obie dobie do parapetu okiennego jak narazie po 4 mies nie widać różnicy - ale do dopiero 4 miesiące, po 2 latach może bym coś więcej napisał ... Co Wy stosowaliście u siebie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawelWo 23.04.2014 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Uszczelka rozprężna jest o wiele lepsza i tym samym jak widzisz o wiele droższa w porównaniu do klinowej. Ja u siebie mam niestety klinową ale narazie nie mogę sie na ten temat zbytnio wypowiedzieć bo dach jest w trakcie robienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 23.04.2014 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Dalej nie wiem pod jakim względem lepsza ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 24.04.2014 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Nikt więcej nic nie wie o tych uszczelkach ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 24.04.2014 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Pradę mówiąc uszczelek nie powinno się stosować. Ile taka gąbka wytrzyma ? . Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 24.04.2014 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Jestem tego samego zdania. Prawidłowe krycie wstępne nie wymaga stosowania uszczelek.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 24.04.2014 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Skoro nie wymaga to ich zastosowanie nie jest błędem. Natomiast przy dachówce zakładkowej takie uszczelki są wymagane np. do uszczelnienia połączeń w koszu, przy oknach, przy kominach o ile stosuje się obróbkę blaszaną a za kominem bez względu na rodzaj obróbki, przy obróbce ściany bocznej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts