Xeremelegue 23.04.2014 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Witam, żeby nie przedłużać od razu napisze o co mi chodzi. Mam kocioł i bojler (300L) teraz paląc w piecu ogrzewam tylko wodę w bojlerze wajchy na kaloryfery mam zakręcone i chciałem się Was zapytać czy dobrze robię zakrecajac na noc bojler i odkrecajac wajchy na kaloryfery wtedy temperatura gwałtownie spada na piecu. To nowy kocioł i boję się, że go uszkodzę. Dziękuje za wszystkie odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 23.04.2014 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Witam, żeby nie przedłużać od razu napisze o co mi chodzi. Mam kocioł i bojler (300L) teraz paląc w piecu ogrzewam tylko wodę w bojlerze wajchy na kaloryfery mam zakręcone i chciałem się Was zapytać czy dobrze robię zakrecajac na noc bojler i odkrecajac wajchy na kaloryfery wtedy temperatura gwałtownie spada na piecu. To nowy kocioł i boję się, że go uszkodzę. Dziękuje za wszystkie odpowiedzi witam a jaki masz kocioł? węglowy? masz pompę obiegową? jak sterowana? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xeremelegue 23.04.2014 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Kocioł na węgiel-drewno, mam pompkę która się włącza przy odpowiedniej temperaturze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 23.04.2014 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Żebyś czasami tym zamykaniem wajch nie odcioł sobie naczynia zbiorczego bo narobisz sobie kłopotów. Mówię tu o naczyniu notorycznie przez niedouczonych "fachowców" montowanym niezgodnie z przepisami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xeremelegue 23.04.2014 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Jakby było źle zainstalowane to by już dawno chyba coś się działo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz_nowicjusz 23.04.2014 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Witam chciałem przesłać ci wiadomość ale masz zapchaną skrzynkę. Pozdrawiam PS. Przepraszam za zaśmiecanie wątku witam a jaki masz kocioł? węglowy? masz pompę obiegową? jak sterowana? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts