nezumi1 24.04.2014 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Witojcie. Dysponuję takim oto stolikiem: Bonaldo Pebble Po zakupie został on od razu przemalowany na inny kolor (nie, nie wiem jak można kupić stolik za taką cenę tylko po to, żeby go przemalować), a teraz, gdy trafił w moje ręce, chciałbym go sprzedać w kolorze oryginalnym. Pytanie, czy jest sposób na usunięcie farby bez naruszania oryginalnej nawierzchni? Sprawa tym trudniejsza, iż stolik pierwotnie był biały. Ze spodu, gdzie robota wyraźnie była mniej dokładna, schodzi pod paznokciem, co widać na zdjęciach. http://s29.postimg.org/625dvil7n/DSC_0014.jpg http://s29.postimg.org/z5tlrr9b7/DSC_0015.jpg http://s29.postimg.org/4pnotmns3/DSC_0017.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 24.04.2014 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Moim zdaniem nie ma takiej możliwości, chyba że farba faktycznie tak słabo trzyma i uda Ci się zdrapać ją paznokciem. Jak nie to zostaje ci metoda chemiczna (ale ona usunie też pierwotną nawierzchnię) lub szlifowanie - tak czy inaczej metody inwazyjne. Natomiast ponowne polakierowanie nie powinno być jakoś wybitnie drogie, jeżeli stolik jest wartościowy to myślę że 200-300 PLN i zrobisz go na nowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal194 24.04.2014 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Nieraz jak pierwotna farba jest dobrej jakości i mocna to tą złej jakości można spróbować usunąć Nitro.Nieraz się spotkałem osobiście z przypadkiem ze wylany nitro potrafi rozmiękczyć farbę kiepskiej jakości.Zawsze jak zaszkodzi to i tak nic straconego zostaje mechaniczne usunięcie jak poprzednik napisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 25.04.2014 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Bez uszczerbku dla oryginalnej warstwy lakieru nie da się tego zrobić. Pytanie z czego jest stolik i jaką farbą jest pokryty?Może miękki skrobak coś pomoże? Mam na myśli np. wkład do okapu. Ja nim czyszczę felgi w samochodzie po sezonie letnim, gdy przykleja się do nich asfalt, płyn hamulcowy z opiłkami klocków itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nezumi1 26.04.2014 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Stolik jest "z tworzywa sztucznego w kolorze białym". Niestraszne mu rozpuszczalniki, jednak wspomniany Nitro tylko rozmazuje farbę. Zresztą, podobnie jak skrobanie, zostawia małe kropki z farby, na których usunięcie totalnie nie mam pomysłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 26.04.2014 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Stolik jest "z tworzywa sztucznego w kolorze białym". Niestraszne mu rozpuszczalniki, jednak wspomniany Nitro tylko rozmazuje farbę. Zresztą, podobnie jak skrobanie, zostawia małe kropki z farby, na których usunięcie totalnie nie mam pomysłu. Może opalarka coś pomoże, choć tu głęboko zastanowiłbym się czy nie uszkodzi się tworzywa, jego oryginalnego lakieru. Jak rozumiem nie jest ten stolik oryginalnie lakierowany tylko barwiony w masie (jak np. okna)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 26.04.2014 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 skonsultuj sprawę z tym gościem:http://miejsca.warszawa.gazeta.pl/miejsca_warszawa/161733509/Firma+Remlack+Lak+Eryk+Jerzak/miasto-Warszawa/p/ Zjadł zęby na produkcji zmywaczy do powłok. Mechanicznie usuwanie- możesz spróbować przykleić mocną taśmę montażową (szarą) i od razu zerwać. Jeśli powłoka nie trzyma się mocno to zejdzie razem z taśmą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal194 27.04.2014 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Jak nitro rusza tylko tą farbę co chcesz to namoczyć szmatę i położyć na stoliku po połowie dnia.Farba powinna się zmiękczyć i zrobić się z niej kozuch który łatwo zejdzie .pewny sposób.Mam nadkola w przyczepce malowane i tak niechcący farba mi odpadła.Rozlał mi sie rozpuszczalnik na nadkolu i z farby zrobił się kożuch ,odpadła do gołej blach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts