Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Materac METIS vs KOMFORT LUX - ciężki wybór..

Lukasz69

Recommended Posts

Witam! :-)

Przybywam tu z ogromnym dylematem jakim jest wybór odpowiedniego materaca do superaśnego łoża małżeńskiego.

Przeglądając allegro w poszukiwaniu, znalazłem 2 materace, które na moje oko są okej i cenowo także.

http://allegro.pl/materac-metis-140x200-9-stref-kieszeniowy-25-lat-i4157371191.html

http://allegro.pl/materac-140x200-komfort-lux-9-stref-80-80-i4162095413.html#tabsAnchor

Moim zdaniem są one podobne do siebie.

Może ktoś z Was jest ekspertem jeżeli chodzi o materace lub posiada któryś z nich albo też może polecić jeszcze inny, sprawdzony? ;-)

LUKASZ69

Coś one podejrzanie tanie. Skąd te duże przeceny? Kiedyś kupiłam dzieciom tanie w JYSK, to po roku musiałam wymieniać, bo sprężyny siadły, ale nie jest powiedziane, że te także będą kiepskie.

• 2 years później...

Zdecydowanie nie polecam oszczędzania na materacach, nie ma to najmniejszego sensu i może się odbić bardzo negatywnie na zdrowiu na dłuższą metę. Ze swojej strony polecam materace firmy Meble Marzenie. Są to produkty wysokiej jakości a przy tym atrakcyjne cenowo. Ze względu na połamane plecy nie mogę pozwolić sobie na zły materac, a spanie na tych nie odbija się na mnie w jakikolwiek negatywny sposób. Posiadam model Multipocket, do znalezienia tutaj:

[spam]

Edytowane przez Greengaz

• 5 months później...
Jeśli miałbym polecać najlepszy materac do łóżka małżeńskiego to wybrałbym materace z pianką lateksową. Są najbardziej trwałe i nie odkształcają się, przy czym mają dobrą wentylację powietrza. Osobiście po wielodniowych poszukiwaniach zdecydowaliśmy się z żoną na materac kieszeniowy obity pianką lateksową hilding model flamenco i jesteśmy bardzo zadowoleni. Materac jest niesamowicie wygodny i co najważniejsze ma dwa stopnie twardości z obu stron, to znaczy, że można wybrać, na której stronie chce się spać, dla nas to było idealne rozwiązanie. Wahałem się jeszcze nad materacem Suite Bedding, który jest co prawda droższy ale podobno jest to najlepszy produkt na rynku.

• 2 weeks później...