mar_les 24.04.2014 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Witam, Właśnie moja zacna fach ekipa robi tynki cementowo wapienne moje pytanie co dalej? Tzn tak coś tak nabąkiwali że fajnie by zrobić gładź bo to i dle nich dodatkowa robota i ładnie wygląda.... Tynki położone są ok równo i dotarte nieźle wiadomo że nie jak gładź gipsowa ale tragedii nie ma. Zastanawiam się czy po ich wyschnięciu nie potraktować ich gruntem i 2x farbą podkładową i potem kolor. Wspomnieli że takie tynki bardzo ciężko się maluje co o tym sądzicie czy ktoś ma może doświadczenie z tego typu sprawą? Dzięki i poradźcie coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 24.04.2014 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Jak dobrze zrobią tynki to nie trzeba gładzi. Ale z drugiej strony to większość tynków jest zrobiona tak, żę nie nadaje się pod malowanie i trzeba robić gładzie, więc..... poświeć wieczorem lampą i będziesz miał odpowiedź, czy potrzebujesz gładzi czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar_les 25.04.2014 05:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 No właśnie tak planuje.. Wiadomo tynk musi wyschnąć trwa to troszkę czasu... Na górze i tak trzeba będzie robić bo sufit z g/k i łączenie pionu z poziomem trzeba zlikwidować... W sumie panowie co robią zrobili to wg mnie całkiem przyzwoicie drobna struktura jest ale naprawdę tylko drobna... Jakieś wskazówki co do malowania takich ścian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kondziu87r 15.06.2014 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 To ja może odświeżę temat.Tynki wykonane Knaufem 75L. Wykonane naprawdę solidnie i dokładnie. Ekipa spisała się na medal. Tynki nie będą maziane już gładzią i to jest decyzja ostateczna. Postanowiliśmy pomalować wszystko najpierw na biało potem rzucić kolor, ewentualnie dwa razy na biało i dopiero kolor. Jaką farbę polecacie na podkład a jakie na kolo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts