bm_gda 24.04.2014 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Witam Serdecznie, Mam nadzieję, że to odpowiedni dział... bo forum na 100% odpowiednie Stoję przed zakupem 4 sztuk drzwi do nowego mieszkania - 3 do pokoi + jedne do łazienki. Budżet na sztukę 1000-1200 zł - kolor biały. Wzór typu drabinka, jak na zdjęciu. http://www.dre.pl/images/phocagallery/ramowe/PREMIUM/thumbs/phoca_thumb_m_0.jpg Do tej pory chciałem kupić u lokalnego stolarza sosnowe drzwi malowane na biało. Niestety jak przyszło do wyceny wyszło z montażem 1400 zł za sztukę... dodatkowo wykończenie mieszkania pochłania kupę kasy i myślę nad zakupem "drzwi" w tym stylu: http://www.dre.pl/drzwi-ramowe/premium.html razem z montażem 800 zł... więc na sztuce jestem 600 zł "do przodu". Wiadomo co drewno to drewno... ale czy sosna na drzwi to dobry pomysł? Szczególnie, że muszą być białe... jest takie powiedzenie, że nie stać mnie oszczędzać i coś w nim jest... nie chcę tylko wydać kupę kasy na białe sosnowe drzwi i po dwóch latach stwierdzić, że drzwi nie były warte pieniędzy... A może ktoś poleci dobrego stolarza do drzwi z pomorskiego? I Czy w moim budżecie można kupić w ogóle białe drzwi sosnowe dobrej jakości. Mieszkanie będzie mieszkaniem docelowym... więc trochę w nim pomieszkam. Z góry dziękuję za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 24.04.2014 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Nie. Dobrej klasy drzwi drewniane to ok 2 tys. zl sztuka. Wszystko tańsze będzie zbliżone do poziomu stolarza. Ten przynajmniej uczciwie podszedl do sprawy. Jesli poszukasz drzwi z popularnych firm, to może w fornirach malowanych na biało będzie taniej. Za to za 800-1000zł to możesz powybierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 25.04.2014 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 W przedziale do 1000zł z drzwi ramowych w białym fornirze, dosłownie utoniesz w ofertach. Przedział producentów i modeli od A do Z (liczę łącznie z ościeżnicą regulowaną). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_gda 25.04.2014 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 W przedziale do 1000zł z drzwi ramowych w białym fornirze, dosłownie utoniesz w ofertach. Przedział producentów i modeli od A do Z (liczę łącznie z ościeżnicą regulowaną). Kojarzysz może jakiś model podobny do tych Dre premium? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 25.04.2014 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 http://erkado.pl/?lang=pl&page=ramiakowe_stile Na płytowe nie masz co patrzeć, bo to konstrukcja z zamierzchłych lat. Ramowe (stile) są dobrze zrobione, każde połączenie ma od groma "kołeczków" i dodatkowo klej + pióro-wpust (o ile dobrze pamiętam ze szkolenia ). Tylko, że oni robią filię białą GŁADKĄ - nie każdy to lubi. Inne folie są struktury drewnopodobnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_gda 25.04.2014 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 http://erkado.pl/?lang=pl&page=ramiakowe_stile&ap=2013_stile___kamelia te oglądałem w sklepie... i one mają lepszą konstrukcję niż Dre Premium bo widzę tu i tu ramę z MDF? Z opisu na www widzę podobieństwo ale może coś źle odczytuję. Z góry dziękuję za info. Co do okleiny to szukam białej właśnie bez struktury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 26.04.2014 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Tylko że przy takich wyborach jesteśmy daleko od pierwotnego zamierzenia - drzwi drewnianych Wczoraj montowałem DRE Galeria20-21 - i przy takich nowoczesnych modelach nie wyobrazam sobie konstrukcji ramowej, dlatego sformułowanie "przestarzała konstrukcja' uważam za niewłaściwe. Stara - ale ciągle aktualna i można powiedzieć - sprawdzona:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 26.04.2014 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Niby tak, ale jakoś tak już te płytówki z plastrem miodu mi się już przyjadły. Teraz wolałbym sprzedawać stoliki z IKEI z takim wypełnieniem niż drzwi. Nie wiem do czego to porównać. To jakby zamykać grube, ciężkie i masywne drzwi mercedesa lub cienkie i wiotkie drzwi fiacika. Niby i jedne i drugie zamkną się bez oporu ale jednak gdzieś tą jakość czuć . Chyba, że ktoś chce coś ciężkiego z Erkado to może być Herse z płytą homalight (choć zawiasy ciut za delikatne jak dla mnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 26.04.2014 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Zaraz z plastrem! Przecież do każdych drzwi można dołożyć wypełnienie płytą wiórową pełną lub otworową - to kwestia 70-100zł i już mamy solidną konstrukcję. Wszystko zależy od modelu, ale w Erkado to ja nic dla siebie nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 27.04.2014 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Przecież w ramiakach to wszyscy robią drzwi w jeden deseń. Każdy ma to samo. Fajną alternatywą są Erkado TWIN. Tylko ta cena... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 27.04.2014 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Zgadza się, ale klienci są czasem pazerni i te 100zł razy 10 sztuk drzwi wolą przeznaczyć na grillowanie niż porządne wypełnienie. Twin konstrukcyjnie trzyma się, choć za mało tego sprzedałem abym mógł coś więcej powiedzieć. Osobiście mi nie podchodzą optycznie takie drzwi. Za to tafle są dobrej jakości, bo jedna mi upadł na płask i powietrze pod nią wyhamowało ją na tyle, że nawet rysy na szkle nie było . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts