Krzysiek88 26.04.2014 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Witam, temat może trochę dziwnie brzmiący. Otóż mam dużą dziurę w ścianie, powiedzmy 250cm otwór, wysoki na 1 m. Z jednej i drugiej strony domuruję trochę muru, tak że zostanie mi otwór tak 120cm na 1m. W ten otwór być może przyjdzie okno, a być może luksfery, tylko, że w tym pomieszczeniu chce mieć też sufit podwieszany, a co za tym idzie, na długości tych 120cm co jest ta dziura, nie będe mial do czego przykrecic profila. Nie wiem, na kleju przykleić jakies male bloczki gazobetonu do sufitu w tym miejscu, potem podeprzeć i jak zaschnie zdjąć podpórki? Potem tam wstawie luksfery albo okno, Ten domurowany pustak czy cos by mial max 10cm, choc wydaje mi sie ze 7-8cm wystarczylo by. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KDWJ 28.04.2014 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 To nie lepiej profile montować do sufitu? Nie wyobrażam sobie przyklejenia takich luźno wiszących pustaków do sufitu, lepiej to zrobić całościowo z karton gipsu a jeśli upierasz się na coś bardziej solidnego to kupujesz w sklepie budowlanym gotowe nadproże prefabrykowane i wstawisz je podczas zawężania otworu w ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 28.04.2014 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 WIem, że nadproże by było najlepsze, ale trzeba by długie, a nadproża są drogie, jak patrzyłem po cenach z internetu. Jezeli chodzi o karton gips to nie wiem jakby to zrobic. Mam dziure na wylot, nie wiem gdzie bym tam profila przykrecil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 28.04.2014 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Nadproże możesz zrobić samodzielnie z drutu i betonu + szalunek. Koszt o wiele niższy od kupnego. Przyklejenie czegokolwiek do sufitu o tej wadze będzie dość ryzykowne. Może nie dziś czy nie jutro ale za rok czy dwa jak budynek / blok będzie trochę pracował może okazać się, że w nocy coś spadnie z wielkim hukiem.Daj jakiś rysunek, bo nie mogę sobie tego wyobrazić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts