xraykd 27.04.2014 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Witam! Mam problem. Jesteśmy w trakcie remontu i muszę jakoś wykończyć połączenie podłóg w salonie z przedpokojem. Wejście do salonu jest szerokie na 140cm i w planie mamy zabudować je ościeżnicą regulowaną. I tu zaczynają się problemy ponieważ pod podłogą nie ma wylewki tylko stare deski sosnowe na płycie a pod nimi jakieś 20cm szlaki i dopiero strop. Chcemy aby próg był szeroki tak jak grubość ściany czyli w tym przypadku około 14 cm. Nie chcę też żeby próg wystawał za bardzo ponad poziom podłogi więc może trzeba by było wycinać panele i montować do desek?Miał ktoś podobny problem? Czy można to zrobić samemu czy zostaje tylko stolarz/fachowiec? Będę bardzo wdzięczna za pomoc:) Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 27.04.2014 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Witam! Mam problem. Jesteśmy w trakcie remontu i muszę jakoś wykończyć połączenie podłóg w salonie z przedpokojem. Wejście do salonu jest szerokie na 140cm i w planie mamy zabudować je ościeżnicą regulowaną. I tu zaczynają się problemy ponieważ pod podłogą nie ma wylewki tylko stare deski sosnowe na płycie a pod nimi jakieś 20cm szlaki i dopiero strop. Chcemy aby próg był szeroki tak jak grubość ściany czyli w tym przypadku około 14 cm. Nie chcę też żeby próg wystawał za bardzo ponad poziom podłogi więc może trzeba by było wycinać panele i montować do desek?Miał ktoś podobny problem? Czy można to zrobić samemu czy zostaje tylko stolarz/fachowiec? Będę bardzo wdzięczna za pomoc:) Pozdrawiam!!! żaden problem. Wyciąc zagłębiarką na szerokośc ścian panele po obu stronach i wstawić próg. To powinien jednak zrobić specjalista od podłóg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toma1 01.05.2014 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 (edytowane) Albo wyciac pila z prowadnica na szerokość sciany panele i wstawić panel. Edytowane 1 Maja 2014 przez toma1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts