MARTINOS 27.04.2014 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Witam, Chciałbym dokonać remontu i ocieplenia ściany tarasowej.Mam 25 letni dom typu "Namysłów" --> murowany a piętro z gotowych drewnianych elementów.Ściana tarasu jest na piętrze od strony południowej. Powierzchnia około 30m2. Wykonana jest z gotowych modułów (drewno, płyty, wełna mineralna). W tej chwili od zewnątrz jest wykończona drewnem - 1,5cm podbitka. Chciałbym zerwać podbitkę i dodać warstwę ocieplenia - wełna czy stryropian? Jaka grubość? Oraz wykonać na nowo elewację. Co polecacie? Raczej chciałbym uniknąć tynku. W grę wchodzi albo drewno albo gotowe panele PCV. P.S. Wiem, że panele mają wielu przeciwników ale dla mnie nie są żadnym problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/189657-wyko%C5%84czenie-%C5%9Bcian-na-tarsie-jaka-metoda/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts