Jogi87 27.04.2014 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 (edytowane) Ciągle troszkę zagubiony w strukturze muratorowych for... Tutaj chyba będzie wygodniej pisać, niż na blogu. Tak więc, raz jeszcze: Postanowiliśmy z żoną, że jest nam za ciasno mieszkając z moimi teściami i rodziną szwagierki, więc pora na coś własnego.Działkę już mamy. Całkiem potężna, 55 arów. Prąd w drodze, woda w drodze, kanalizacji jeszcze długo nie będzie, gazu pewnie nigdy.http://images61.fotosik.pl/916/c95bacb3f927fd0em.jpg Projekt wybraliśmy wczoraj i będzie to Moje miejsce - wariant z wentylacją mechaniczną. Pozostało go tylko zakupić. Z tym poczekamy do wydania warunków, bo nigdy nic nie wiadomo, może się okazać, że dach ma za duży skos.Link do Mojego Miejsca [ATTACH=CONFIG]256852[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]256853[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]256854[/ATTACH] Chcielibyśmy ruszyć z budową na jesień 2015, a planujemy najpierw wykończyć parter. Jak pojawią się dzieci, to stopniowo będziemy dorabiać górę. Po przeczytaniu dzienników budowy innych wariantów tego projektu, do adaptacji nie będzie wiele. W sumie to standardowo odwrócić bieg schodów, dwa mniejsze okna przy schodach zostaną zamienione na jedno dłuższe, a okna przy wejściu zostaną pewnie zamienione na prostokątne. Toaleta (3) zostanie zamieniona na spiżarnię, a pom. gospodarcze (17) na garderobę. Chyba, że coś jeszcze się wykluje. Mam nadzieję, że jeszcze nie raz uzyskamy tu fachową pomoc lub inspirację. A i pewnie wsparcie innych budujących się czasem przyda. Tych, którzy już wybudowali, prosimy o opinię, co by ewentualnie zmienili, co dodałoby Naszemu Miejscu jeszcze więcej funkcjonalności. Edytowane 27 Kwietnia 2014 przez Jogi87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jogi87 30.04.2014 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Dzisiaj dużo ruchu http://images63.fotosik.pl/928/1a739e1a1f3d524fm.jpg Była wizyta na działce. Zastanawiamy się, jak to zrobić, żeby jak najlepiej wykorzystać teren. Żeby nie nawieźć za dużo ziemi, ale nie mieć problemu z garbem przy granicy działki. Bo tu planujemy domek posadowić. Jakieś pomysły? Po długim weekendzie wizyty w urzędach - WZ, w wodociągach i w Tauronie - plan minimum na ten rok to doprowadzenie wody i prądu. Ale to zadanie żony, ja się nie nadaję do urzędów. Ciśnienie mi skakać zaczyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zajcu79 10.08.2014 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 Hej Jogi87 - powodzenia życzę! Będziemy z żoną śledzić Twój dziennik, bo sami też*kupiliśmy podobną pustą działkę (41 arów) - wprawdzie chwilę potem znaleźliśmy i kupiliśmy starą drewnianą szkołę i teraz naszą pustą działkę chcemy sprzedać, ale super będzie zobaczyć jak to się wszystko u Was toczy i na jakie rzeczy zwrócić uwagę. Może - jak się działka*nie sprzeda, to w końcu tam coś zbudujemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts