Pecia 27.04.2014 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Dzien dobry Posiadam wklad kominkowy stalowo-szamotowy.Po ok 1h od rozpalenia gdy dorzucę polano z wkladu wydobywaja regularne trzaski stuki i cykanie z częstotliwoscia kilkadziesiat razy na minute.Wklad kominkowy jest juz po naprawie producent kominka obniżyl halas o ok 60-70% i teraz utrzymuje że wszystkie kominki stalowo-szamotowe tak maja.Trzaski utrzymują przez ok 10 min po dorzucenia polana do kominka. Mam pytanie czy ktos sie spotkal z problem trzaskow stukow w kominach stalowo-szamotowych.Czy jest to standardowy objaw w tego typu kominkach? Może ktos sie orientuje jakie prawa mi przysluguja i na jakiej podstawie mogę rządać zwrotu kasy za kominek?Oczywiście ani sprzedawca ani producent nie maja nigdzie zaznaczone ze kominek wydaje roznorakie dzwieki z czestotliwoscią kilkadziesiat razy na minutę Zainteresowanym wyslę dzwieki z mojego kominka na maila. Producenta kominka narazie nie bedę podawal gdyż trwa procedura odwoławcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 27.04.2014 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Jest tutaj dzial "kominki", który odwiedzaja posiadacze i wykonawcy, dlaczego nie zadasz tego pytania tam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 27.04.2014 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 U mnie wkład tak strzela jak ma bardzo wysoką temperaturę. Po przykręceniu dolotu powietrza jest spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts