bobi1326 27.04.2014 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Witam, Chciałbym sobie zabarwić i później wybielić - postarzyć kilka drewnianych elementów w domu. Poniżej podaję przykłady efektów końcowych jakie mnie by interesowały: Czy ktoś mógłby pomóc mi w wybraniu odpowiednich metod wykonania? Sam znalazłem takie możliwości (odnośnie pierwszego obrazka) - Zabarwić bejcą kolorową - Dać podkład (lub go pominąć) - Nałożyć wosk do wybielania drewna - Tutaj dwie szkoły: Czekać do wyschnięcia i ścierać gąbką stalową z woskiem bezbarwnym lub od razu po nałożeniu wosku wybielającego wycierać gąbką - Teraz by trzeba było to jeszcze zabezpieczyć?? Co do drugiego obrazka to w ogóle nie mam pomysłu jak to zrobić. Niby białe ale pod spodem przebija się błękit. Jak to uzyskać?? Co Wy na to? Jakieś pomysły? Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts