krzysiek1985 27.04.2014 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Witam wszystkich.Jestem nowy Nazywam się Krzysztof i jeżeli napiszę coś źle to proszę o poprawienie. Chciał bym zasięgnąć informacji bo może ktoś też miał taki problem bądź podobne doświadczenie.Otóż, jak kiedyś kupiłem dom w surowym stanie to starałem się o wszystkie przyłącza wraz z przyłączem gazowym.Teraz kiedy budynek jest jeszcze w trakcie wykończeni, oczywiście jeszcze nie jest zamieszkały i nie ma dokumentów odbioru, gazownia na siłę chce wymusić na mnie rozprowadzenie instalacji i montaż skrzynki gazowej przy ogrodzeniu. Oczywiście o za tym idzie także pierwszy odbiór gazu. Czy muszę robić taką instalację w budynku? Tak czy siak nie będzie odbioru gazu bo nie będzie do czego.Ogrzewanie na zimę mam z pieca żeby nie marzło w środku a kuchenki gazowej jeszcze nie mam. Łazienki to jeszcze długo nie. Bardzo proszę o pomoc kogoś kto wie coś na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 28.04.2014 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Przeczytaj co masz w dokumentach. Jeśli zobowiązałeś się do odbioru gazu do określonej daty to musisz się stosować do tego zapisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZIS 30.04.2014 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Trzeba napisać prośbę o przesuniecie terminu odbioru gazu. Cała filozofia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts