AREUKS 28.04.2014 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Witam mam zamiar zrobić garaż o konstrukcji stalowej a wypełnienie płyty osb + steropian . Wymiary 7,5m długość na 4,5 m wysokość 3 m.Zastanawiam się z jakiego profilu wykonać konstrukcję , myślałem o 60x60x3 albo 80x40x3 co wy na to ? chcę aby to była pewna mocna konstrukcja , garaż ma być do drobnej mechaniki samochodowej . Proszę o waszą opinie i poradę w doborze materiału na szkielet . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubencki 28.04.2014 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Posiadamy zadaszenie o podobnych wymiarach. Jako słupy zastosowaliśmy profil 60x60x2, natomiast "krokwie" to profil 100x50x3. Pochylenie około 30 stopni. Pokryty blachą trapezową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 28.04.2014 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Jeśli mocniej u Ciebie wieje, to grubszy profil wskazany. 3-ka lub 4-ka, choć ta druga może być przesadą. Kiedyś w nocy obudził mnie hałas. Wyglądam przez okno a po osiedlu lata garaż blaszany (kupna wersja). Także dobre przytwierdzenie będzie wskazane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts