pawel7211 28.04.2014 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Witam , mam problem remontuję poddasze, ściany szczytowe i kolankowe mam zbudowane z pustaka keramzytowego 24cm i ocieplone z zewnątrz styropianem 10cm. A moje pytanie czy nie powinienem jeszcze dodatkowo jakoś zaizolować tych ścian od wewnątrz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 28.04.2014 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Jak nieużytkowe to wystarcz ok 1m. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel7211 29.04.2014 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Poddasze będzie użytkowe... jak to metr ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scrabie 29.04.2014 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Według mnie warto. Im więcej izolacji tym cieplej. Rozwiązania są różne, wełna, granulat, ekofibet, piana pur. Ja osobiście bym zainwestował teraz żeby później mniej płacić. Musisz pamiętać o paroizolacji i oczywiście wentylacji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel7211 30.04.2014 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Więc jak krok po kroku i ile cm wełny powinienem położyć na te ściany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scrabie 30.04.2014 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Ja nie jestem ekspertem w tym temacie, sam zbierałem informacje, bo chcę się budować w tym roku. Ja dałbym conajmniej 25 cm podzielone na dwie warstwy żeby wyeliminować mostki. Są różne wełny o różnej lambcie. Musisz policzyć co Ci się opłaci. Ja chciałem dać supermate, ale jest strasznie droga i dam więcej uni maty, bo będę miał miejsce. Jest dużo tematów na forum, poczytaj, policz i wybierz co najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts