garo 24.05.2004 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2004 Jak wyczyścić zaschniętą piankę montażową z drewianych drzwi tak aby nie zniszczyć lakieru??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 24.05.2004 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2004 Podobno są takie specjalne czyściki do pianki, ale nie wiem czy działają na dobrze zaschniętą piankę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 24.05.2004 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2004 np na bazie acetonu. ale najpierw sprawdz jak zniesie to twoja farba. tego typu srodki na pewno sa dostepne w niemczech i austrii w postaci sprayu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 24.05.2004 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2004 dzialaja takze na zaschnieta pianke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jen77 07.10.2010 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 mam ten sam problem, pobrudzone drzwi wejściowe dębowe lakierowane. Czym to wyczyścić? Acetonem się boję ze zniszczy lakier, w sklepie są środki do czyszczenia pianki ale, albo do PCV albo do drewna ale nielakierowanego, więc bez sensu. Mechanicznie nie bardzo się da. POMOCY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ronin78 08.10.2010 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 okna można wyczyścić z dość dobrym efektem na dwa sposoby (wypróbowałem obydwa na oknie PCV)1. czyścik do zaschniętej piany firmy SOUDAL - rodzaj białej pasty nanoszonej na zaschniętą piane na ok 30min, potem ściera się go razem z rozpuszczoną pianą2. czyścik w sprayu w aerozolu firmy CERESIT do czyszczenia pistoletów, jednak rozpuszcza tez zaschniętą pianęszczegóły można sprawdzić na stronach producentówobydwa sposoby proponuje przetestować na mały kawałku okna, sprawdzając czy nie powodują odbarwienia okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jen77 08.10.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 niestety ja mam piane na drewnianych drzwiach i tych środków raczej nie mogę zastosować bo zniszczą lakier. Ma ktoś może inny wypróbowany sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MORHOT 09.10.2010 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 Sprawdzony sposób, ale dla cierpliwych - poczekać aż się utleni (zżółknie) i wykruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts