tomdut17 24.05.2004 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2004 mam zamiar kupić działkę co do której istnieje pozwolenie na budowe zagrodowa wazne do 24 czerwca 2004, czy jesli ją kupie to musze juz zacząć cokolwiek z budową a jesli tak to jakie minimum? Czy warto w to wchodzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 24.05.2004 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2004 Jesli pozwolenie jest ważne do 24 czerwca to spokojnie możesz w to wchodzic. Aby Pozwolenie nie straciło ważności wystarczy, że zrobisz choć jeden wpis w dzienniku budowy. Np. wytyczenie budynku, wylanie fundamentów itp. Generalnie jest zasada, że budowę nalezy rozpocząć najpóźniej 2 lata (znaczy nieco wcześniej) po uprawomocnieniu pozwolenia i przerwa w budowie(między wpisami w dzienniku budowy) nie może trwać dłużej niż 2 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shadock 25.05.2004 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2004 mam zamiar kupić działkę co do której istnieje pozwolenie na budowe zagrodowa wazne do 24 czerwca 2004, czy jesli ją kupie to musze juz zacząć cokolwiek z budową a jesli tak to jakie minimum? Czy warto w to wchodzić? A gdzie jest zapisana informacja, że pozwolenie na budowę jest ważne do 24-06-2004? Zawsze mi się wydawało, że pozwolenie jest ważne przez 2 lata, ale od końca roku w którym je wydano. Czyżbym coś przeoczył ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 25.05.2004 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2004 Pozwolenie jest wazne 2 lata od dnia jego uprawomocnienia i ani dnia dłuzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts