Robaczkowa 29.04.2014 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Witam Mam pytanie do doświadczonych Do ułożenia jest 70m2 gresu na podłogówkę,wymiar płytki 30x60.Jaki klej elastyczny wybrac? Dodam,że gres będzie kładł laik w tej dziedzinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jare32 30.04.2014 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Witam Mam pytanie do doświadczonych Do ułożenia jest 70m2 gresu na podłogówkę,wymiar płytki 30x60.Jaki klej elastyczny wybrac? Dodam,że gres będzie kładł laik w tej dziedzinie np. taki: ATLAS PLUS MEGA - klej odkształcalny S1 typu C2E do płytek podłogowych dużych formatów , może być też ATLAS PLUS, może być też z Mapeia badź Ceresitu...ważne by był odkształcalny a więc S1 i miał oznaczenie C2E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 04.05.2014 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Klej na ceresit CM 16, będzie ok.Ewentualnie Ceresit CM 17, ale to już drogo wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jare32 04.05.2014 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 ...mogą być oba proponowane przez kolegę, kwestia budżetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 08.05.2014 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Czasami jak są promocje można CM17 zakupić w cenie CM16:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ligeroo 09.05.2014 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Ceresit CM 17 jest solidny i moim zdaniem spokojnie wystarczy,zbiera bardzo dobre opinie wśród wykonawców. fakt,ze cenowo nieco droższy,ale wg mnie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 12.05.2014 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Potwierdzam - warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tuznajdziesz.pl 13.05.2014 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 (edytowane) Witam Mam pytanie do doświadczonych Do ułożenia jest 70m2 gresu na podłogówkę,wymiar płytki 30x60.Jaki klej elastyczny wybrac? Dodam,że gres będzie kładł laik w tej dziedzinie Takie wielkoformatowe płytki na ogrzewaniu podłogowym trzeba właśnie przykleić klejem odkształcalnym (klasy S1) lub wysokoodkształcalnym (klasy S2), nakładając go i na podłoże i na płytkę. Atlas Plus Mega będzie dobry - tu możesz zobaczyć jakie ma własności i jak go używać, ale jeśli decyzja jeszcze nie zapadła, poszukaj /"]tutaj innych klejów do płytek o dużych formatach i porównaj. Ważne, by zaprawa była przeznaczona do klejenia dużych płytek na ogrzewaniu podłogowym. Edytowane 13 Maja 2014 przez Tuznajdziesz.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jare32 13.05.2014 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 czas na reklamę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w_i_t_e_k_70 13.06.2014 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 U mnie gres wielkoformatowy kładli na elastyczną (S1) zaprawę klejową codex Power Maxx o podwyższonych parametrach C2 TE. Fugi też mam tej firmy. Nic nie odpada, wszystko fajnie współpracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iza vs Krzysiek 19.06.2014 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 Witam. Mam pytanie. Salon połączony z kuchnią i jadalnią. Powierzchnia całości 60 m2. Ogrzewanie podłogowe na całości. Trzy pola grzewcze. Mam zamiar pomiędzy każde pole dać dylatację. Jak na to przykleić płytki 60/60 ? Czy nic nie będzie się działo z płytkami na łączeniu pól grzewczych? Obawiam się że gdy pola będą pracować gres pęknie na dylatacji. Doradzicie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 21.06.2014 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Dylatację zawsze przenosimy przez wszystkie warstwy. Musisz tak rozplanować ułożenie gresu aby dylatacja wychodzila na fudze albo pociąć gres tak żeby pokrywał się z dylatacją. Drugim wyjściem jest przyklejenie specjalnych mat o gr. około 1 cm na całą posadzke i dopiero na to gres nie bacząc na dylatacje. Takie maty produkuje m.in. botament. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Werkoś 22.06.2014 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Dobierając klej należny zwrócić uwagę na grubość max kleju jaką podaje producent .I jeszcze trzeba dobrać szerokość fugi . Na ogrzewaniu podłogowym nie może być wąska ( a już na pewno nie bezfugowo jak polecają nie doświadczone projektantki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 27.10.2014 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2014 Witam. Czy klej Atlas plus jest wystarczający do gresu 60x60 i 20x120 ? Mam 100% podłogówki . Czy konieczne/zalecane jest zastosowanie kleju rozpływnego ? Mój kafelkarz nie kładł nigdy płytek 20 x120 na kleju rozpływnym i boi się że się utopią i będę miała brzydkie ząbki Jaki jest lepszy klej niż atlas ? Czy Kerakolem warto się zainteresować ? Który producent ma dobrej jakości fugę elastyczną i drobnoziarnistą ? Poratujcie w potrzebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlo630 30.10.2014 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 A ja mogę wam polecić klej mniej znany ale za to o bardzo dobrych właściwościach plastycznych , jest on w grupie C2TES1 to klej firmy Sicher Bautechnik.Rozmawiałem bezpośrednio z przedstawicielem tej firmy.Dostałem próbki owego kleju i jest klejem elastycznym co widać podczas pracy na nim.Płytki gresowe w formatach 60x60 kładzie się bardzo dobrze.Posiadają zarówno klej szary jak i klej biały.Jako że prowadzę bloga budowlanego zapraszam wszystkich zainteresowanych do zapoznania się na stronie http://blogedomek.blogspot.comDla wykonawców firma Siher prowadzi bezpłatne szkolenia.Najbliższe odbędzie się w Radomsku 12.12.2014.Zainteresowanych zapraszam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbg 30.10.2014 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Witam. Czy klej Atlas plus jest wystarczający do gresu 60x60 i 20x120 ? Mam 100% podłogówki . Czy konieczne/zalecane jest zastosowanie kleju rozpływnego ? Mój kafelkarz nie kładł nigdy płytek 20 x120 na kleju rozpływnym i boi się że się utopią i będę miała brzydkie ząbki Jaki jest lepszy klej niż atlas ? Czy Kerakolem warto się zainteresować ? Który producent ma dobrej jakości fugę elastyczną i drobnoziarnistą ? Poratujcie w potrzebie Rynek płytek ceramicznych rozwija się dynamicznie i nie zawsze producenci chemii za nim nadążają. Nie odchodząc od pytania odpowiem tak: odpuść sobie Atlasa, bo przy dużym formacie płytek nie spełni on Twoich oczekiwań i wciągnie płytkę. Do formatów, o których piszesz nie potrzeba kleju rozpływnego, aby zapewnić mu pełne podparcie. W pytaniu masz odpowiedź. Zainteresuj się: KERAKOLL H40 NO LIMITS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts