Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podłogówka w dopiero budowanym bloku.

omulec

Recommended Posts

Witam wszystkich.

Jako, że blok dopiero się buduje, jest czas na to żeby mieć tak jak się chce. A chce się podłogówkę w całym mieszkaniu. Niestety deweloper, a w zasadzie jego biuro sprzedaży jest lekko nieprofesjonalne w kwestiach technicznych. A na polowanie na kierownika budowy czas jeszcze nie nastał.

Proszę więc o poradę, jeśli już mam świadomość wad i zalet, jednocześnie administracyjnie zrobić to można. Póki co wiem tylko jak wyglądać ma ogrzewanie w budynku:

Piony z rur stalowych.
W salonach, pokojach i w części aneksów kuchennych grzejniki płytowe, w łazienkach grzejniki drabinkowe.
Instalacja podposadzkowa, rury z tworzyw sztucznych.
Instalacja w systemie rozdzielaczowym.
Liczniki ciepła zamontowane w szachtach na korytarzach.
Budynek zasilany czynnikiem grzewczym przygotowanym w kotłowni gazowej zlokalizowanej nad najwyższą kondygnacją budynku.

Jak rozumiem z szachty rozdzielacz rozprowadza to po moim mieszkaniu. I jeśli chcę zrobić podłogówkę powinno się to odbyć zanim wyleją wylewkę :rolleyes:

O co mam wypytać dewelopera, żebym wiedział czy się da? Grubość wylewki? Inne rzeczy?