Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

O czym marzycie w nowym domu?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 57
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja tam nie mam kominka, ale i tak nie marznę, bo kiedy chcę mogę zapalić w piecu i nie czekać na sezon grzewczy (ostatnio odwiedziłam kilku znajomych w bloku, którzy mieli w mieszkaniach 15 st. brrrrr).

A narazie marzę o wygranej w totka, żeby mieć na resztę wykończeń, choć tak naprawdę jak się wykańcza powoli, to każdy drobiazg cieszy. W tej chwili mrzę o ładniejszej pogodzie i większej ilości czsasu wolnego, żeby móc się oddać pracom ogródkowym, które coraz bardziej zaczynają mnie wciągać :lol:

Ja zawsze miałam beznadziejne łazienki więc cały czas tęsknie i urządzam w marzeniach swoją niedużą łazienkę a przy dzisiejszej pogodzie i temperatueze w bloku 15 stopni Cel. marzę aby w domku zawsze mieć ciepło i nawat zimą chodzić w krótkim rękawku- brrrrrrrrr( lub choćby nawet na goło byle nie w 10 swetrach)

My marzymy, by być już jak najdalej od blokowisk.... By sąsiad nie palił papierosów w oknie....... A tak w ogóle to mamy zaprojektowany strop, tak byśmy mogli postawić 1000 l akwarium!!!! :lol: :lol: :lol: Fantastycznie będzie mieć pralnię i suszarnię, żeby nie biegać po całym domu z suszarka na ubrania. Małe , a cieszy.....

Ja już marzę o zimowych wieczorach przy kominku w salonie. O pieczeniu ciast i mięs w piekarniku elektrycznym umieszczonym na poziomie wzroku (na razie stoi przy telewizorze w mieszkaniu :lol: ). O udawaniu sie po produkty spożywcze do spiżarni, a nie trzy piętra w dół i spowrotem na górę (piwnica)... A najbardziej marzę o wprowadzeniu do własnego domu, który będzie od początku do końca mój! :lol:

Ja marzę o pięknym, przestronnym i kolorowym ogrodzie, gdzie latem będziemy mogli spotykać się z przjaciółmi na grillu. Będę mieszkać przy lesie a więc chciałbym oglądać zieleń o każdej porze roku i przede wszystkim po dniu pracy wracać do swojego zielonego zacisza, zdala od miejskiego zgiełku.

Moje marzenia już sie spełnily :D Mamy dom, co prawda jeszcze mu troche brakuje do pelnej swiętności, ale jest: nasz, duzy, przytulny, z wielkim ogrodem . Dom, gdzie każdy moze robić na co ma ochotę, gdzie mozemy spedzać wolny czas sami albo co częsciej sie zdarza z rodzina i przyjaciółmi. I nikt od nas wieczorem nie musi uciekać, zawsze jakies wyrko do spania sie znajdzie :D

Ale powiało marzeniami............... Najwspanialesze jest to,że one mogą się spełnić, a właściwie to się spełniają. Wprawdzie nasz dom dopiero na papierze, ale kiedyś będzie stał na naszej działeczce. Wspaniale jest pić pyszną kawę na własnym tarasie i obserwować własnoręcznie posadzone rośliny.Pozdrawiam.

A tak w ogóle to mamy zaprojektowany strop, tak byśmy mogli postawić 1000 l akwarium!!!! :lol: :lol: :lol: Fantastycznie będzie mieć pralnię i suszarnię, żeby nie biegać po całym domu z suszarka na ubrania. Małe , a cieszy.....

Akwarysto, dzięki za pomysł z tym wzmocnieniem pod akwarium, zupełnie o tym nie pomyślałam, a po wielu latach przserwy wrócił pomysł na duże akwarium w nowym dokmu :D

Mam pytanie jeszcze o tą pralnię i suszarnię - gdzie ją zaplanowaliście? Ja będę miała dość mały dom bo mam wąską działkę, ale pod całym domem będą pownice, nie wiem czy właśnie tą kondygnacje można na to wykorzystać. Bardzo fajny pomysł też ze "zsyspem" na brudne ubrania prosto do pralni, można by połączyć te dwie sprawy...

Ja marzę o zimowych wieczorach przy kominku z kubkiem gorącej herbaty, o letnich wieczorach na tarasie z lampką wina... :) o leniwych śniadaniach na tarasie trwających całe przedpołudnie... :D o oknie połaciowym nad łóżkiem w sypialni, przez które będziemy patrzeć na gwiazdy przed snem :) Już niedługo...

• 2 weeks później...