Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Brinkmann Consulting - serdecznie polecam

songoku_xxx

Recommended Posts

Arturo, nie wiem jak wyszla cenowo Sangoka jego plyta ale po mojej moge powiedziec tylko tyle ze cena koncowa mojej plyty nie wyszla wyzsza niz ktorakolwiek wycena na lawy fundamentowe od ktoregokolwiek z wykonawcow od ktorych wziolem wyceny a efekt koncowy jest jednak lepszy w przypadku plyty. Po zdjeciach z plyty Sangoka wnioskuje tylko ze lawy by rowniez kosztowaly chyba sporo bo jednak rozmiar fundamentu jest konkretny.

Na tym forum to chyba tylko ty jedyny jestes na Thomasa ciety a jednak jest tu juz troche forumowiczow ktorym Thomas robil plyte. Jak do tej pory to nie natrafilem na nikogo innego kto bylby ''unahappy'' z wykonania plyty.

• Odpowiedzi 97
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość Arturo72
Arturo, nie wiem jak wyszla cenowo Sangoka jego plyta ale po mojej moge powiedziec tylko tyle ze cena koncowa mojej plyty nie wyszla wyzsza niz ktorakolwiek wycena na lawy fundamentowe od ktoregokolwiek z wykonawcow od ktorych wziolem wyceny a efekt koncowy jest jednak lepszy w przypadku plyty. Po zdjeciach z plyty Sangoka wnioskuje tylko ze lawy by rowniez kosztowaly chyba sporo bo jednak rozmiar fundamentu jest konkretny.

Na tym forum to chyba tylko ty jedyny jestes na Thomasa ciety a jednak jest tu juz troche forumowiczow ktorym Thomas robil plyte. Jak do tej pory to nie natrafilem na nikogo innego kto bylby ''unahappy'' z wykonania plyty.

Interesują mnie,jak i innych inwestorów koszty płyty z tej firmy a nie porównanie do czegokolwiek innego.

Temat jednoznacznie wskazuje na konkretną firmę dlatego też proszę o konkretne koszty płyty wykonanej przez tą konkretną firmę.

Czyżby była to aż tak wielka tajemnica i aż tak niewygodne dane,że typowe "nijja" muszą atakować ?

Ja miałem 180m2 płyty i nie boję się ujawnić swoich kosztów...

Proponowałem brinkmanowi wycenę mojej płyty i jakoś cisza w temacie,czyżby się bał czegoś ?

Że straci jeleni ?

Edytowane przez Arturo72

A ja myślę,że tym postem się pogrążyłeś...

P.S.

Z chęcią zapytam się Twoją firmę o koszt płyty u mnie,w moich warunkach gruntowych.

Porównamy i napiszemy prawdę ile zapłaciłem za płytę a ile zapłaciłbym u Ciebie.

Idziesz na to ?

Jeśli tak to podaj maila rzucę konkrety a szczegóły zamieścimy tutaj w tym temacie.

Wtedy będzie czarno na białym,dla dobra inwestora bez ściemy i lukrowania.

Drugie P.S

Wnioskuj do Redakcji forum,żeby usunęła moje posty z automatu do "0" to sprzedawcy czegokolwiek co chcą bezzasadnie wcisnąć inwestorom będą mieli o jednego "wrzoda" mniej na d..e ;)

Ale o co Ci chodzi ?

Czy Thomas ma się kopac z koniem i udowadniać,cze robi lepsze/tańsze plyty niż, ta, ktorą zrobiono u ciebie ?

Na droższym materiale izolacji (BASF), za to pewnie sporo oszczedzi na stali, cena wychodzi dobra, klienci sa zadowoleni, on ma robotę - wszystko gra.

Jak ktos z inwestorow będzie chciał, to się podzieli imformacja dotyczaca ceny, potencjalni inwestorzy, jeak napiszą zapytanie, to dostaną ofertę i ją zaakceptują, albo nie.

Prosty deal.

Gość Arturo72

Inwestorzy wbrew pozorom są kumaci i porównują koszty budowy i wyciągają wnioski:

Według wyceny materiałów PeZeta (jeszcze z którego są roku?) w porównaniu z kosztem wykonania mojej płyty ok 80 m2 ze zdziwieniem stwierdzam że płyta jest tańszym rozwiązaniem.

Nadmienię,ze PeZet robił ławy fundamentowe i przeliczenie było na m2 powierzchni zabudowy i yossarian nie miał wykonywanej płyty przez brinkamna...

Także forum jest dla konkretnej firmy czy dla inwestorów,po raz któryś zadaje to pytanie ???

Edytowane przez Arturo72

Interesują mnie,jak i innych inwestorów koszty płyty z tej firmy a nie porównanie do czegokolwiek innego.

1. A w sumie, to po kiego .... cię to interesuje ? Po co Thomas ma przeliczac ofertę komuś, kto i tak z niej nie skorzysta.

2. Po to TB ma płatny profil, żeby "inni inwestorzy" , których interesuje temat wyceny płyty mogli go o ofertę zapytac.

Pewnie pytają, porównuja,wybierają. Ja tez pisałem do eco inwest na przykład i porownywałem z ceną, jaka zaproponowała mi moje ekipa.

Zaloguj sie jako "wskazówka"i poproś, to może ci policzy :)

Gość Arturo72
1. A w sumie, to po kiego .... cię to interesuje ?

A po tego,żeby nie świadomy inwestor nie był robiony w bambuko.

Podobnie robię ze sprzedawcami kotłów na ekogroszek,którzy wprowadzają nie świadomych inwestorów w błąd.

Gość Arturo72
Ale dlaczego chcesz komus zagladac do kieszeni ? Kto ile wydał, kto ile zarobił ?

To, ze Ty, czy ja koszt płyty podawalismy, to nie oznacza, ze kazdy tak musi robić....

Ja to potrafie uszanowac.

Żebyś Ty w przyszłości nie nadział się na takiego brinkmana czy grupę faktor,paniał ?

Forum jest dla inwestorów a nie dla sprzedawców.

Artur jak zaczniesz wapdac w paranoje Ninja to przupuszczam ze pierdolniesz niedlugo na zawal albo trafisz do psychiatryka bo tych zadowolonych klientow ''Ninja'' Thomas bedzie mial pewnie coraz wiecej i wiecej wiecej wiec zostaniesz niedlugo osaczony :lol2:

Mi sie wydaje ze niestety to twoja wiarygodnosc gasnie i wyglada to bardziej na to ze jestesalbo oplacany przez konkurencje a jesli nie to napewno owa konkurencja powinna ci cos wyplacic . Wszyscy ci zadowoleni ''Ninja'' to forumowicze z dziesiatkami/setkami postow i dziennikami budowy dokumentujacymi caly przebieg budowy a wiec na ludzi slupow to raczej nie wygladaja. :p

Ha, ha, Arturo ma misję.... Uwaza inwestorów za głupków, których musi chronić przed naciagaczami....

Twoj stan sie pogarsza, niestety, kiedys jeszcze to Forum miało z Ciebie pozytek, ale teraz to jestes jego zakałą.

Porównanie Thomasa Brinkmanna do złodzieja, ktory z premedytacja oszukał kilkanascie osób to nawet nie jest cynizm, to jakis kompletny brak poczucia skali.

Nie wiem, co to znaczy "nadziać sie na Brinkmanna"

Jakos zlego słowa o jego realizacjach nie slyszałem.

A argumentujac to w ten sposob obrazasz inwestorow. Chyba kazdy, wydajac gdrbe pieniądze na fundament, liczy, zbiera oferty, porównuje. Gdyby oferta Thomasa byla zła, to musialby dawno zwinąć interes....

Gość Arturo72
wyglada to bardziej na to ze jestesalbo oplacany przez konkurencje a jesli nie to napewno owa konkurencja powinna ci cos wyplacic .

W takim tonie i dosłownie tak wypowiadają się o mnie forumowi sprzedawcy kotłów na ekogroszek :D

Ha, ha, Arturo ma misję.... Uwaza inwestorów za głupków, których musi chronić przed naciagaczami....

Ot co :)

Chcę tylko poznać koszty płyty songoku...narazie bez odpowiedzi.

Edytowane przez Arturo72

W takim tonie i dosłownie tak wypowiadają się o mnie forumowi sprzedawcy kotłów na ekogroszek :D

Ot co :)

Chcę tylko poznać koszty płyty songoku...narazie bez odpowiedzi.

Dzien dobry :)

Widze, ze temu kolesiowi to nawet nie daje spac :D

Arturo72, jedyny który tu pisze w jakims "tonie", jesteś Ty, a cena, która placil klient, jest cos takiego jak tajemnica handlowa, przynajmniej po mojej stronie. Niemniej, ja nikomu nie zabraniam powiedzieć o cene, wiem ze nasze ceny sa konkurencyjne. Zreszta ludzi na forum to potwierdzają.

Jak chcesz oferte, to daj namiary na priv, przyjadę i zrobie oględziny terenu.

Nadal jestem zdaniem, ze u Ciebie ta genderka nie została poprawnie uwzgledniona (już dawno Ci prosiłem o pokazanie obliczen, aby to zweryfikowac, ale nic), nadal jestem zdaniem (razem z producentami), ze EPS200 pod plyta się nie poleca i przeważnie się nawet nie nadaje.

Nigdy nie uzywalem slowa "osiol", "nieuk" itp., to raczej Twoje słownictwo. To ze w Polsce jest ciezki temat z zaprojektowaniem plyt fundamentowych, chyba nikt nie zaprzecza. Ostatnio miałem klient z Szczecina, który mi powiedział, ze szukal dwa miesiece, żeby ktoś mu zaprojektuje plyte, i nic, powiedzieli mu takie rzeczy typu "a taka plyta jest cholernie droga, musi mieć grubość ok 1m"... to nie ja wymysle takie rzeczy.

Jeśli Songoku podaje cene, to i tak będziesz niezadowolony, albo będzie za drogo albo za tanio, albo wszyscy klamia, choć ja wiem ze taniej niż Twoja plyta :D (co zresztą i tak jest nieporównywalnie, wiec po cholery Ci ta informacja)

Proszę Ci, nie zrob z inwestorów idiotow, którzy bez Ciebie nie poradzą sobie. Ludzi potrafią czytac z rozumieniem, potrafią pisać, nawet sa w stanie znaleźć mój adres mailowy i pisać zapytanie i porownywac. Niektorzy nawet dzwonią do mnie, wybraz sobie, potrafią znaleźć numer telefonu :o

Edytowane przez tmann*

...patrzac na to z perspektywy trzeciej osoby, podana na talerzu cena plyty nic by mi nie pomogla. Koszty moga sie roznic w zaleznosci od lokalizacji i terenu...

Racja jest w tym, zeby inwestor zebral kilka konkretnych wycen pod swoja konkretnie budowe i wtedy porownal.

Co wazne, zycie uczy ze cena nie jest najwazniejsza w wielu przypadkach nie moze byc glownym kryterium do wyboru wykonawcy i technologii...

PS. pisze to obiektywnie bez celowego faworyzowania kogokolwiek

Tak w twoim wypadku cena podobna do ławy fundamentowej tylko że ty masz płytę na glebie więc co by miało więcej kosztować.

Oczywiście prawdą jest że oferta jaką dostałem od Thomasa jest cenowo konkurencyjna w porównaniu do innych wykonawców specjalizujących się w płytach systemowych.

Edytowane przez kwasniak

Tak w twoim wypadku cena podobna do ławy fundamentowej tylko że ty masz płytę na glebie więc co by miało więcej kosztować.

Oczywiście prawdą jest że oferta jaką dostałem od thomasa jest cenowo konkurencyjna w porównaniu do innych wykonawców specjalizujących się w płytach systemowych.

miał wymiane gruntu na glebokosci 1m :)

Tak dokladnie to wymiany bylo ponad 1m i to kosztowalo sporo ale mimo tego ze na sam piasek poszlo 6tys to calosc i tak wyszla nie drozej niz lawy fundamentowe

A to,że brinkman wmawia nie świadomym inwestorom,że EPS200 nie nadaje się pod płytę uważasz za uczciwe ?

To,ze brinkman wmawia nie świadomym inwestorom,że sami producenci EPS piszą,że EPS nie nadaje się pod płytę uważasz za uczciwe ?

To,że brinkman wmawia nie świadomym inwestorom,że polscy konstruktorzy,którzy zaprojektowali EPS200 pod płytą to osły i nieuki uważasz za ucziwe ?

Wg brinkmana mój konstruktor,który zaprojektował EPS200 pod płytą to oszust i nieuk ,jest to uczciwe ?

Może co poniektórzy są mało rozgarnięci i mało inteligentni ale brinkman pisze tak wprost o polskich konstruktorach.

To jest "nadzianie się" nie świadomych inwestorów na brinkmana...

To jest forum dla inwestorów a nie dla sprzedawców i każdą kwestię trzeba podejmować.

Jeżeli Thomas zrobi płytę na XPS, cztli materiale,LEPSZYM, za cenę ODPOWIADAJĄCĄ inwestorowi, to co Tobie do tego ?

Płyty robi dobrze, skoro nie ma skarg, ceny ma dobre, skoro utrzymuje sie na rynku. Przeciez nikt nikomu nie broni wyslac kilku ofert i wybrac najlepszej.

Ty naprawdę nie Jestes do tego nikomu potrzebny.

A to fotum jest ZARÓWNO dla imwestorów, jak i wykonawców i pomaga nawiazać z nimi kontakt, m.in. aby otrzymac i porownac oferty.

Chyba po to są płatne profile, prawda ?

Skończ już sie błażnić w kolejnym wątku...

Edytowane przez fotohobby