Gość Arturo72 03.05.2014 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 (edytowane) Z uslug jakiej firmy skorzystales? To moze byc ostatecznie uzyteczna informacja dla inwestrow a nie bezpodstawne i emocjonalne ataki na tmann'a... pozdrawiam mx Skorzystałem z firmy,która robiła mi cały SSO,chłopaki spod Radomia,koszt płyty 180m2 to 10tys.zł,materiały były po mojej stronie. Ja nie mam problemu z pokazaniem swoich kosztów bo dzięki temu inwestorzy mogą sobie porównywać czy ktoś ich nie doi lub czy to ja nie zostałem wydojony. Płyta fundamentowa to nie jest kosmiczna technologia,że trzeba brać fachowców z NASA,każda kumata ekipa budowlańców taką płytę wykona bez najmniejszego problemu. Jak najbardziej jestem zadowolony z nich i polecę każdemu. K.Slaga pływał pod tym względem,że z tego co pamiętam,na szkody proponował mi płytę denną zamiast izolowaną i padło wtedy stwierdzenie,że płyta musiałaby być bardzo gruba i byłby problem z odpowiednim jej wyliczeniem przy szkodach i rzucił mi cenę zaporową za samą robociznę,musiałbym poszukać dokładnie jak to było. Edytowane 3 Maja 2014 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tmann 03.05.2014 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 (edytowane) plyta denna to jak najbardziej stosowna technologia, ale sa owszem tez inne rozwiązanie. Np. wieniec w plycie, slupy i wieniec gorny tez zdaje egzamin, chodzi o to żeby osiagnac sztywna konstrukcje. Wszystko kwestia obliczen, uwzgledniajac wszystkie parametry, również podloze. Edytowane 3 Maja 2014 przez tmann* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 03.05.2014 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Skorzystałem z firmy,która robiła mi cały SSO,chłopaki spod Radomia,koszt płyty to 10tys.zł,materiały były po mojej stronie. Ja nie mam problemu z pokazaniem swoich kosztów bo dzięki temu inwestorzy mogą sobie porównywać czy ktoś ich nie doi lub czy to ja nie zostałem wydojony. . No wlasnie Artur 10tys za plyte, materialy sa twoje. To powiedz ile cie wyszla z materialami i calymi kosztami bo za projekt zakladam tez musiales zaplacic dodatkowo, do tego twoje 20cm EPS, do tego w chu.. stali + beton + piasek etc to mysle ze troche ci jednak poszlo na plyte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 03.05.2014 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 (edytowane) No wlasnie Artur 10tys za plyte, materialy sa twoje. To powiedz ile cie wyszla z materialami i calymi kosztami bo za projekt zakladam tez musiales zaplacic dodatkowo, do tego twoje 20cm EPS, do tego w chu.. stali + beton + piasek etc to mysle ze troche ci jednak poszlo na plyte. Projekt płyty był robiony w ramach adaptacji projektu i zabezpieczenia projektu na szkody górnicze także był w cenie-koszt adaptacji 3tys.zł Do tej pory koszty: 1.Podsypka 250t-3,5tys.zł-teść 2.Kopara i ubijara-1,5tys.zł 3.Styro 44m3-11,2tys.zl 4.Stal 4,5t-12,9tys.zł 5.Beton B30 53m3+pompa-12,5tys.zł 6.Kanaliza-1tys.zł 7.Folia,deski,pierdoły-2tys.zł 8.Robocizna-10tys.zl W sumie ok.55tys.zł czyli jakieś 300zł/m2 płyty. Dla przypomnienia jest to płyta 180m2 z zabezpieczeniami na szkody czyli mnóstwo stali i betonu więcej niż na normalnym gruncie. Będąc na forum,uznaję,że normalnym jest pokazywanie swoich kosztów do porównań dla innych inwestorów i nie uznaję tego jako "chamskie zaglądanie do portfela" jak niektórzy... Edytowane 3 Maja 2014 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 03.05.2014 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Projekt płyty był robiony w ramach adaptacji projektu i zabezpieczenia projektu na szkody górnicze także był w cenie-koszt adaptacji 3tys.zł Dla przypomnienia jest to płyta 180m2 z zabezpieczeniami na szkody czyli mnóstwo stali i betonu więcej niż na normalnym gruncie. Ok ok nie jest zle ale jak juz tyle wydales to mogles nie kupowac takiego chu... styro tylko jednak kupic XPS Prawda kest taka ze kazdy z czegosc musi zyc. Ty zyjesz ze swoich pomp ciepla i zapewne dopierdzielasz tam zajebiste marze a wykonawcy plyt jak Ecoinvest, Legalett, Brinkmann czy Megatherm tez musza cos zarobic za swoja prace. Kazda firma ktora zatrudnia pracownikow i placi podatki wezmie wiecej niz jakas ekipa ziutkow z Radomia ktora bierze siano do lapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 03.05.2014 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Ty zyjesz ze swoich pomp ciepla i zapewne dopierdzielasz tam zajebiste marze Mylisz się i dałeś się sprowokować i uwierzyłeś,nie sprzedaję pomp,na tych "moich" pompach dzięki jednej osobie jestem mnóstwo kasy w plecy i ani złotówki z tego nie zobaczyłem,ale za błędy i naiwność się płaci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 03.05.2014 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 (edytowane) Kazda firma ktora zatrudnia pracownikow i placi podatki wezmie wiecej niz jakas ekipa ziutkow z Radomia ktora bierze siano do lapy. Ponownie się mylisz,mam f.VAT i gwarancję na cały SSO,to była firma a nie ziutki spod budki z piwem. Ok ok nie jest zle ale jak juz tyle wydales to mogles nie kupowac takiego chu... styro tylko jednak kupic XPS Gdybym wziął XPS-a zamiast EPS200 to do dzisiaj nie miałbym wykostkowanego podjazdu i tarasu i parę innych rzeczy bo tej kasy(5-6tys.zł) by zabrakło. Koszty budowy miałem dokładnie rozplanowane z uwagi na niski budżet i każdy grosz wydany się liczył. Edytowane 3 Maja 2014 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tmann 03.05.2014 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Mylisz się i dałeś się sprowokować i uwierzyłeś,nie sprzedaję pomp,na tych "moich" pompach dzięki jednej osobie jestem mnóstwo kasy w plecy i ani złotówki z tego nie zobaczyłem,ale za błędy i naiwność się płaci... To po co tam siedzisz nadal w zarządzie i wiceprezesujesz i trzymasz udzialow? Spolka aktywna, choć nie ma sprawozdan, ale jakos nie wygląda to ciekawe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 03.05.2014 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 ale za błędy i naiwność się płaci... nie che byc zlosliwy ale musze sobie zazartowac w nawiazaniu do powyzszego. To zobaczysz dopiero ile zaplacisz za to ze wybrales EPS :lol2: jak ci sie nachleje wody to ci wiecej ciepla spierda... bedzie niz przez moja plyta na piasku :rotfl: Ponownie się mylisz,mam f.VAT i gwarancję na cały SSO,to była firma a nie ziutki spod budki z piwem. To szacun dla ekipy za wystawienie faktury VAT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 03.05.2014 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 (edytowane) To po co tam siedzisz nadal w zarządzie i wiceprezesujesz i trzymasz udzialow? Spolka aktywna, choć nie ma sprawozdan, ale jakos nie wygląda to ciekawe... Zrezygnowałem z członkostwa w zarządzie w 2012r a do tej pory nikt tego nie zgłosił do KRS ,udziałów nie mogę się pozbyć od 2012r bo nie ma zgody na to czyli bagno. To szacun dla ekipy za wystawienie faktury VAT. To był warunek do starania się o odszkodowanie z kopalni za dodatkowe koszty zabezpieczeń w punkcie robocizna. Edytowane 3 Maja 2014 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 03.05.2014 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 To zobaczysz dopiero ile zaplacisz za to ze wybrales EPS :lol2: jak ci sie nachleje wody to ci wiecej ciepla spierda... bedzie niz przez moja plyta na piasku :rotfl: Mam GWC rurowy pod płytą i narazie od dwóch sezonów nie zauważyłem żeby grunt się ogrzewał przez EPS,przy dużych mrozach nawiew z GWC to ok.6,8-7st.C a grzana jest cała płyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tmann 03.05.2014 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Zrezygnowałem z członkostwa w zarządzie w 2012r a do tej pory nikt tego nie zgłosił do KRS ,udziałów nie mogę się pozbyć od 2012r bo nie ma zgody na to czyli bagno. Moja zona, która się zna na takie rzeczy, radzi: zloz skarge do KRS, razem z kopia potwierdzenia (nie z oryginalem), ze zlozylesz rezygnacje. Moze sad wezwie ich do ujawnienia zmian. Inaczej nadal odpowiadasz za to, co tam może robia. Proszę mi nie zle zozumiec, to żadna ironia lub atak, mowie poważnie. Z udzialamy faktycznie kicha może być, chyba ze da się ich im sprzedawac za zlotowke... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 03.05.2014 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Moja zona, która się zna na takie rzeczy, radzi: zloz skarge do KRS, razem z kopia potwierdzenia (nie z oryginalem), ze zlozylesz rezygnacje. Moze sad wezwie ich do ujawnienia zmian. Inaczej nadal odpowiadasz za to, co tam może robia. Proszę mi nie zle zozumiec, to żadna ironia lub atak, mowie poważnie. Z udzialamy faktycznie kicha może być, chyba ze da się ich im sprzedawac za zlotowke... Spoko,nie uznaję tego jako ironię. Złożyłem jedną skargę do KRS z kopią mojej rezygnacji o wykreślenie mnie z KRS,Sąd poprosił o oryginał rezygnacji,wysłałem zatem do KRS oryginał mojej rezygnacji i dalej nic, Prawdopodobnie Sąd wysyła upomnienia i wezwania do wykreślenia do Prezesa spółki na adres siedziby spółki ale niestety siedziba spółki była w wynajętym lokalu a tam Prezes spółki nie przebywa bo zmienił miejsce zamieszkania i nie zmienił w KRS siedziby spółki. Trzecie pismo do Sądu KRS jest już przygotowane,żeby to Sąd z automatu mnie wykreślił a nie liczył na Prezesa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mx76 03.05.2014 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Projekt płyty był robiony w ramach adaptacji projektu i zabezpieczenia projektu na szkody górnicze także był w cenie-koszt adaptacji 3tys.zł Dla przypomnienia jest to płyta 180m2 z zabezpieczeniami na szkody czyli mnóstwo stali i betonu więcej niż na normalnym gruncie. Będąc na forum,uznaję,że normalnym jest pokazywanie swoich kosztów do porównań dla innych inwestorów i nie uznaję tego jako "chamskie zaglądanie do portfela" jak niektórzy... Zakladam, ze podajesz ceny brutto. Miales super tani piasek, bardzo tani beton no i styropian ale to dlatego, ze EPS. Reszta nie wiem. To byly rynkowe ceny? Pytanie tez skad byl beton. Cemex/LaFarge tez maja inne ceny niz lokalne betoniarnie. Na tej podstawie daleki bylbym od wniosku, ze firmy zajmujace sie plytami chcialy Cie obedrzec ze skory - po prostu mogly oferowac produkt na bazie innych polproduktow. pozdrawiam, mx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 03.05.2014 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 (edytowane) Zakladam, ze podajesz ceny brutto. Miales super tani piasek, bardzo tani beton no i styropian ale to dlatego, ze EPS. Reszta nie wiem. To byly rynkowe ceny? Pytanie tez skad byl beton. Cemex/LaFarge tez maja inne ceny niz lokalne betoniarnie. Na tej podstawie daleki bylbym od wniosku, ze firmy zajmujace sie plytami chcialy Cie obedrzec ze skory. pozdrawiam, mx Oczywiście ceny brutto,EPS200 po 269zł/m3,to tego EPS80 na obrzeża i dlatego może średnia cena wyszła niska. Beton był z lokalnej betoniarni,ceny za m3 nie pomnę z atestem na B30 i zapowiadałem,że będę badał beton po zalaniu(KBK Beton). Cena fajna ale negocjowałem ostro bo mam ok.10 czy 20 betoniarni w promieniu 30km. To nie był piasek,to było kruszywo o granulacji bodajże 10-60 a na wierzchnią warstwę podsypka o granulacji 0-10 Wycenę od Legalettu miałem na 108tys.zł... Edytowane 3 Maja 2014 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tmann 03.05.2014 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 (edytowane) Zakladam, ze podajesz ceny brutto. Miales super tani piasek, bardzo tani beton no i styropian ale to dlatego, ze EPS. Reszta nie wiem. To byly rynkowe ceny? Pytanie tez skad byl beton. Cemex/LaFarge tez maja inne ceny niz lokalne betoniarnie. Na tej podstawie daleki bylbym od wniosku, ze firmy zajmujace sie plytami chcialy Cie obedrzec ze skory - po prostu mogly oferowac produkt na bazie innych polproduktow. pozdrawiam, mx Ceny za beton raczej się roznia w zaleznosci od rejonu a nie od firm. Rozrzut w Polsce jest ponad100zl za m³: Wloclawek ok. 280 zlotych, a Wroclaw 175zl za C25/30. Cena Artura nie jest nadzwyczajna, choć tez nie wysoka. Miedzy innymi dlatego nie ma sensu podac cene za plyt od innych, bo w zaleznosci od rejonu, gruntu, wielkość i ksztalt plyty, stosunek obwodu do powierzchni plyty i innych czynnikow cena za m² sie rozni. Ceny konkurencji nie komentuje, wracam uwagę na to co użytkownicy tu pisza na temat naszych cen. Edytowane 3 Maja 2014 przez tmann* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mx76 03.05.2014 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Ceny za beton raczej się roznia w zaleznosci od rejonu a nie od firm. Rozrzut w Polsce jest ponad100zl za m³: Wloclawek ok. 280 zlotych, a Wroclaw 175zl za C25/30. Cena Artura nie jest nadzwyczajna, choć tez nie wysoka. Miedzy innymi dlatego nie ma sensu podac cene za plyt od innych, bo w zaleznosci od rejonu, gruntu, wielkość i ksztalt plyty, stosunek obwodu do powierzchni plyty i innych czynnikow cena za m² sie rozni. Ceny konkurencji nie komentuje, wracam uwagę na to co użytkownicy tu pisza na temat naszych cen. W Poznaniu roznica na m3 B25 wynosi 25PLN netto pomiedzy najtansza i najdrozsza oferta ktora otrzymalem. Czy warto doplacac za markowa betoniarnie? To juz temat na osobna dyskusje pozdrawiam, mx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tmann 03.05.2014 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 (edytowane) W Poznaniu korzystne ceny ma chyba Berger Beton. Generalnie, male betoniarnie tez robia dobry beton, tylko ze często maja mniej gruszek, mniejsze pompy itd., a to znowu może być kryterium (czestotliwosc dostaw przy wylewaniu jest ważne, za długie przerwy sa niemile widziane). U nas jest specyficzna sytuacja, ponieważ nie z kazda betoniarnia mamy robione badanie naszego fibrobetonu, a ja wole mieć sprawdzona recepture Edytowane 3 Maja 2014 przez tmann* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 04.05.2014 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 W Poznaniu korzystne ceny ma chyba Berger Beton. Generalnie, male betoniarnie tez robia dobry beton, tylko ze często maja mniej gruszek, mniejsze pompy itd., a to znowu może być kryterium (czestotliwosc dostaw przy wylewaniu jest ważne, za długie przerwy sa niemile widziane). U nas jest specyficzna sytuacja, ponieważ nie z kazda betoniarnia mamy robione badanie naszego fibrobetonu, a ja wole mieć sprawdzona recepture A jaka betoniarnie mozesz polecic w rejonie Bydgoszczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzes124 04.05.2014 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 nie che byc zlosliwy ale musze sobie zazartowac w nawiazaniu do powyzszego. To zobaczysz dopiero ile zaplacisz za to ze wybrales EPS :lol2: jak ci sie nachleje wody to ci wiecej ciepla spierda... bedzie niz przez moja plyta na piasku :rotfl: yendrek tak bardzo nie cieszyłbym się na twoim miejscu.... Artur ma EPS pod płytą, ale ma izolację ciągłą, u Ciebie jest pełno mostków cieplnych. Musiałeś mieć chyba dobry powód aby nie dać choć 10cm styro pod płytę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts