nela29 30.04.2014 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Cześć,Moja dachówka leży już trochę lat na dachu, jest to dachówka Braasa, kolor ceglasty. Drzewo sieje obok jak szalone, dachówka jest więc brudna, jakieś glony itp. Pytanie czym najlepiej to doczyścić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 30.04.2014 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 sa jakies srodki do czyszczenia dachowek ale tu dokladnie nie poradze. sorrki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 01.05.2014 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Myjka. Można zamontować siatkę miedzianą na glony. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 01.05.2014 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 A tam stalowe rynny i zonk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 01.05.2014 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 siatkę montuje się przy gąsiorach. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 01.05.2014 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Cześć, Moja dachówka leży już trochę lat na dachu, jest to dachówka Braasa, kolor ceglasty. Drzewo sieje obok jak szalone, dachówka jest więc brudna, jakieś glony itp. Pytanie czym najlepiej to doczyścić? Jak masz sporo glonów i porostów to należy dach spryskać preparatem np isola bio ren. Po paru dniach umyć myjką z dodatkiem zmiękczacza pod małym ciśnieniem. Jak wyschie zaimpregnować. Można bez impregnacji ale wtedy znów szybko będzie brudny i porośnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 02.05.2014 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Przy zastosowaniu tego środka Isoli deszcz wystarczy. Nie powinno się stosować myjek ciśnieniowych szczególnie do dachówki cementowej. "awieuro" jaki środek sugerujesz do impregnacji?Janie z całym szacunkiem ale jak miedź to wszystko z miedzi co najwyżej rynny z pvc. Jony miedzi dopłyną do rynny i z czasem zrobią spustoszenie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 02.05.2014 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Przy zastosowaniu tego środka Isoli deszcz wystarczy. Nie powinno się stosować myjek ciśnieniowych szczególnie do dachówki cementowej. "awieuro" jaki środek sugerujesz do impregnacji? Janie z całym szacunkiem ale jak miedź to wszystko z miedzi co najwyżej rynny z pvc. Jony miedzi dopłyną do rynny i z czasem zrobią spustoszenie. Pozdrawiam. Napisałem o kompleksowej technologii mycia dachu. Dzięki zastosowaniu isoli utracone zostaje połączenie mchu z dachem, dzięki czemu pod małym ciśnieniem możemy ładnie dach umyć(deszcz tak nie domyje) Możemy też szczotką szorować ale to nie na moje nerwy;) Po wyschnięciu ładny efekt wizualny daje preparat Hydro Block. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 02.05.2014 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Możesz coś więcej o tym Hydro Bloku? Czy to dział podobnie jak woskowanie karoserii? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 02.05.2014 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Nela nic nie pisała o rynnach stalowych. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 03.05.2014 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Możesz coś więcej o tym Hydro Bloku? Czy to dział podobnie jak woskowanie karoserii? Pozdrawiam. Hydro block wydobywa pierwotny kolor dachówki, odcina wsiąkanie wody w dachówkę przez co mech trudniej porasta(wiadomo mech potrzebuje wody), daje efekt jak tłusta powierzchnia (woda ciurkiem spływa i pozostają tylko pojedyncze krople) chociaż tłuste to nie jest. Przy dużych powierzchniach dobrze pryskać opryskiwaczem ale od razu wetrzeć pędzlem. Sprawdza się przy naprawach kominów. Po wykonaniu pełnej fugi w kominach z dziurawki jest dodatkowym zabezpieczeniem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 03.05.2014 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Dzięki. Czy to nazwa handlowa? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 22.05.2014 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Najlepiej wygoglować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abc250693 23.05.2014 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Ja widziałem kiedyś jak myli dach z dachówki cementowej chyba braasa. Myli go zwykłym karcherem podciśnieniem, ale do karchera była podłączona ciepła woda. Niby wszystko ładnie i dokładnie schodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 23.05.2014 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 A u mnie jak zrobili dach z braas tegalit dachówka po robocie była trochę brudna szczególnie koło komina , czekałam aż deszcz umyje , ale nie umył , potem jak przyszli konczyć płaski daszek to się spytałam czy tak już zoztanie i czy nie mają zamiaru tego dachu trochę ogarnąć*to się popayrzyli na mnie jak na wariatkę :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abc250693 24.05.2014 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2014 A u mnie jak zrobili dach z braas tegalit dachówka po robocie była trochę brudna szczególnie koło komina , czekałam aż deszcz umyje , ale nie umył , potem jak przyszli konczyć płaski daszek to się spytałam czy tak już zoztanie i czy nie mają zamiaru tego dachu trochę ogarnąć*to się popayrzyli na mnie jak na wariatkę :/ Ale 2 mocne deszcze i brudu od cięcia dachówki już nie będzie. Szkoda tracić czas na czyszczenie czegoś co i tak samo zejdzie. Na ogół to jest kurz od cięcia dachówki, no chyba że murowali komin lub coś tam z nim robili. To majstrowie co tynkowali/murowali, którzy kładli strukturę na kominach i bokach ścian itp. Powinni zabezpieczyć dachówkę przed zaprawą itp. Ja znam takich tynkarzy/murarzy co nie paczą co robią i chlapią tą zaprawą gdzie bądź. A później właściciel obwinia dekarza o burdel na dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 24.05.2014 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2014 To jest kwestia jak szanuje się klienta i własny wizerunek. Czasami cięcia dachówek na dachu powoduje wtapianie się gorącego pyłu w sąsiednie dachówki. Deszcz raczej kurzu od cięcia nie umyje zrobi to dopiero topniejący śnieg. Wyznaję zasadę, że każdy po sobie sprząta na budowie. Ja nigdy nie oddałbym brudnego dachu i nie wyczyszczonych rynien, no ale ja jestem innej daty. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stomatologiawidzew 11.07.2014 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Panie Wilhelmi, Jest Pan innej daty a dachy po pana usłudze ciekną - jak za dawnych czasów. I niech Pan wreszcie zacznie odbierać telefony. Wiem, wiem za pana czasów nie było telefonów. Czekam jeszcze tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JendrzejJawor 12.07.2014 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 Taa, najlepsza to będzie drabina i karcher z jakiś środkiem (w sklepie powinni coś doradzić). A swoją drogą to jak się sprawuje dachówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts